Een mooi succesverhaal

Het outplacementtraject gaf mij zelfvertrouwen om weer op zoek te gaan

Vandaag in gesprek met Anne-Marie Borger over haar outplacementtraject via Miranda Piras, loopbaanconsultant op kantoor Enschede.

Na een reorganisatie heeft Anne-Marie (59 jaar) een outplacementtraject gevolgd. Dankzij dit traject en haar inzet werkt zij nu met heel veel plezier bij Stadler Service Nederland B.V. in Hengelo en is ze verantwoordelijk voor de planning van onderhoud van treinen, taken voor het bedrijfsbureau zoals tijdregistratie, personeelsplanning, inkoop, contacten met leveranciers en opleiders. Anne-Marie vertelt ons over haar weg ernaar toe.

Hoe ben je in contact gekomen met Staatvandienst?

Ik werkte ruim 20 jaar bij ABB, voorheen General Electric, op de locatie Haaksbergen. Mijn functie was op de serviceafdeling waar ik de planning deed van het onderhoud, contractbeheer, inkoop en facturatie en overige administratie. Deze locatie zou gaan sluiten en outplacement was opgenomen als een onderdeel van het sociaal plan. Wij kregen de mogelijkheid om een outplacementtraject te volgen voor begeleiding naar nieuw werk. Daar was ik heel blij mee. Ik kende de term outplacement van mijn werk als management assistent waarbij ik bij eerdere reorganisaties in de voorbereidingen betrokken was. Dus ik wist wat het inhield.
We hadden de keuze uit twee verschillende bureaus, waarvan Staatvandienst er een was. Persoonlijk had ik het beste gevoel bij Staatvandienst, omdat zij naast de Metaal Electro branche ook veel ervaring hebben van andere sectoren. Dat was voor mij belangrijk. Zo kwam ik in contact met Miranda Piras.

Welke onderdelen van het traject zijn je bijgebleven?

Ik was heel enthousiast om met het traject aan de slag te gaan. Waarschijnlijk was ik geen doorsnee kandidaat want ik volgde niet het volledige traject van Staatvandienst. Bij het eerste gesprek had ik al mijn cv meegenomen. Ik wilde weer snel aan het werk. Dat was mijn insteek van het traject.

Met name de online testen die ik gedaan heb om te onderzoeken waar mijn interesses liggen, wat ik kan en wil gaven mij richting in de zoektocht naar een baan. Ook de persoonlijkheidstest, de DISC, vond ik leuk om te doen omdat het inzicht gaf in mijn persoonlijkheid, zoals mijn drijfveren, kwaliteiten,  communicatiestijlen, groeimogelijkheden en behoeften. Niet dat ik nieuwe dingen over mij zelf leerde, maar ik kreeg bevestiging van hetgeen ik al wist. Blijkbaar kende ik mezelf al goed. Dat was fijn. Het hielp mij om een schifting te maken in de vacatures. Welke ik interessant vond, maar ook welke mij juist goed lagen, dus wat kan ik en wat past bij mij. Het gaf mij een stimulans om alles op de rit te zetten en op zoek te gaan.

Heeft de coronacrisis invloed gehad op jouw traject?

Wij zijn het traject vlak voor de coronacrisis begonnen. Dat heeft zeker invloed op het traject gehad. De begintijd in maart vond ik best lastig. Alles stortte in en dat kwam hard bij mij binnen. Ik was daarom heel blij met de gesprekken met Miranda. Het stukje counseling en coaching dat zij bood was voor mij heel belangrijk. Natuurlijk kon ik mijn verhaal ook thuis kwijt, maar de gesprekken met een loopbaanconsultant gaven mij op dat moment andere inzichten en weer energie om door te gaan.
En natuurlijk is het wennen als de gesprekken alleen nog online gaan. Maar dat went ook. Mijn sollicitatiegesprekken voor mijn huidige baan waren in mei en die gingen weer persoonlijk, face to face.

Kwam je snel in de richting waar je nu werkt?

Voordat ik deze baan vond heb ik wel 25 tot 30 sollicitaties de deur uit gedaan. Wel allemaal in de plannings- en administratieve richting maar in de meest verschillende branches. Ik reageerde op vacatures bij bedrijven die mij aanspraken. Dus met taken die ik leuk vond en waar mijn ambitie lag, en ook in branches waarin ik geen ervaring had. Het kwam regelmatig voor dat ik niet werd uitgenodigd voor een gesprek. Dat had ook te maken met de coronacrisis. Tot het moment dat ik op Indeed de vacature van Stadler zag van de baan die ik nu heb. Toen ging het snel. Vrijdag solliciteerde ik en de dinsdag of woensdag erna had ik al een uitnodiging voor een 1e gesprek. De dag na het eerste gesprek werd ik uitgenodigd voor het 2e gesprek de week erop met een aantal collega’s en HR. Het ging razendsnel. Nu werk ik in een heel andere bedrijfstak. Wel in de techniek, want daar ligt mijn hart. Maar de wereld van de treinen is echt anders, heel erg gericht op de veiligheid. Fascinerend. Ik voel mij helemaal op mijn plek.

Had je het zonder outplacement kunnen doen?

Dat denk ik niet. De hulp die ik bijvoorbeeld kreeg om mijn cv te moderniseren was heel waardevol met voorbeelden van hoe een cv er nu uit moet zien. Qua inhoud had ik het wel compleet, alleen de verpakking niet. Daar worstelde ik mee. Ook de gesprekken met Miranda en de uitslagen van de online testen gaven mij veel zelfvertrouwen. Ik leerde hoe ik mij zelf kon presenteren bij potentiele werkgevers. Miranda zei steeds tegen mij, heb vertrouwen, je hebt zoveel ervaring en zoveel gedaan. Blijf wie je bent, verander niet. Dat heeft mij zo geholpen om sterker te worden.

Wat is je boodschap aan anderen in dezelfde situatie?

Wees fanatiek en ga niet bij de pakken neerzitten. Ga echt elke dag de websites af en zorg voor een goed cv. En als je iets ziet, laat het niet liggen maar onderneem direct actie. Wacht niet af, laat je zelf niet ontmoedigen als het niet lukt. Ik heb ook veel afwijzingen gekregen en soms reageerden bedrijven niet eens op mijn sollicitatie. Uiteraard is dat niet netjes, maar het gebeurt. Soms verstuurde ik 5 of 6 sollicitaties per week. Wees geduldig, het komt vanzelf dat jouw baan er tussen zit.

Wel of geen outplacementtraject?

Ik raad het zeker aan. Natuurlijk moet je het zelf doen, het wordt je niet uit handen genomen. Het sterkt je, geeft je een steuntje in de rug en je hebt een sparringpartner in een onzekere tijd. Het helpt je met het onderzoeken als je een andere richting op wilt. Biedt jouw werkgever je een outplacementtraject, grijp het dan met beide handen aan! Doe het, je wordt er absoluut beter van.

Wat zijn jouw 3 tips? 

  • Neem de tijd om na te denken wat je zelf graag wilt, welke richting je op wilt en in wat voor baan.
  • Zit niet stil maar ga actief op zoek. Onderneem actie!
  • Wees overtuigd van je kwaliteiten en blijf dicht bij je zelf. Doe je niet anders voor dan wie je bent en doe jezelf ook zeker niet te kort. Dan zit je in je kracht.

 

Laatste artikelen

Elk jaar nemen we ons van alles voor. We kennen ze allemaal, de goede voornemens voor het nieuwe Lees verder...

De opkomst van kunstmatige intelligentie (AI) heeft impact op onze samenleving, in het bijzonder op de arbeidsmarkt. In Lees verder...

Staatvandienst, Omzien en Moedigh (SOM) zijn drie zelfstandig opererende bedrijven met een hoofdkantoor in Deventer. Dat is echter Lees verder...

Archief

Januari 2024 1 artikel
December 2023 1 artikel
Oktober 2023 2 artikelen
September 2023 1 artikel
Maart 2023 1 artikel
Februari 2023 1 artikel
Januari 2023 2 artikelen
December 2022 2 artikelen
November 2022 1 artikel
Oktober 2022 1 artikel
Augustus 2022 2 artikelen
Juni 2022 2 artikelen
5 tips voor een beter cv.
Schrijf je nu in en vergroot je kans op de arbeidsmarkt.