Collega aan het woord

In vijf vragen wat Nicole drijft…

Loopbaanconsultant Nicole Wanningen, regio Zuidwest Nederland, werkte tot mei 2018 bij Staatvandienst en is sinds juni dit jaar terug van weggeweest. Vandaag vertelt zij wat zij geleerd heeft in die periode, wat haar zo trekt aan Staatvandienst en wat zij daaruit meeneemt in haar trajecten.

Wat trok je zo aan om weer bij Staatvandienst te solliciteren?

Na een burn-out en een periode waarin ik niet goed in mijn vel zat heb ik in 2018 in overleg besloten om een andere weg in te slaan. Ik had tijd voor mijzelf nodig.

Naast zelfstandig ondernemerschap ben ik weer in dienst gegaan bij een organisatie. Dit jaar ben ik gaan nadenken over mijn loopbaan; krijg ik nog energie van mijn werk, de werkomgeving? Ik belandde op een punt dat ik wat anders wilde. Op een dag werd ik ’s ochtends wakker en kreeg ik een ingeving. Ik heb de telefoon gepakt en heb Ingomar, operationeel directeur bij Staatvandienst, gebeld om te informeren voor een afspraak.

Het werken bij deze organisatie heb ik altijd met veel plezier gedaan. Niet alleen om het werk maar juist ook om de positiviteit in de organisatie. Hoe men binnen Staatvandienst omgaat met mensen, de sfeer en heldere doelstellingen. Ik heb mij altijd gezien en gehoord gevoeld. Gerespecteerd om wie ik als mens was. Dat persoonlijke en een organisatie met een heldere werkwijze, daar was ik naar op zoek.

Ik zie duidelijk een verschil met een aantal jaar geleden en ook overeenkomsten. De organisatie is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Niet alleen qua personeelsomvang maar juist ook qua organisatiestructuur en werkwijze. Het online platform Mijnstaatvandienst is zo’n goede ontwikkeling. Het geeft kandidaten meer inzicht in hun traject en de loopbaanconsultants kunnen veel beter hun werk doen. Het is echt zo’n mooie organisatie die nu staat.
En ondanks de groei hangt er nog steeds dezelfde gemoedelijke sfeer. Bij mijn eerste afspraak kwam Johan Hofstede, directeur van de holding, direct zijn kamer uit om mij persoonlijk te begroeten. Zo hartelijk. Dat is kenmerkend voor de organisatie en dat zie je niet overal.

Kun je wat vertellen over jouw start als zelfstandig ondernemer?

Destijds was ik wat naïef. Ik startte namelijk zonder plan. Ik had een mindfull wandelcursus gevolgd en dacht dit wil ik ook doen! Met dat idee ging ik naar de Kamer van Koophandel om mij als zelfstandig ondernemer in te schrijven. Vervolgens heb ik ontwerper opdracht gegeven om mijn logo te ontwerpen en de onderliggende filosofie. Ik ben op zoek gegaan naar een boekhouder. Ik had gelijk de eerste twee klanten vanuit mijn post op Social Media.
Klaar was ik, dacht ik toen.
Wat ik alleen vergat was dat ik mij zelf nog op de kaart moest zetten als ondernemer. Dat ik moest werken aan mijn branding; ervoor zorgen dat mensen wisten wie ik was en wat ik kon bieden. Dat heb ik inmiddels geleerd en hierdoor veel ontwikkeling ervaren!
Door de coronacrisis had ik minder inkomsten en ben ik op zoek gegaan naar een baan in loondienst. Het zelfstandig ondernemerschap heb ik naast mijn betaalde baan voortgezet. Ik heb nooit de deur helemaal dicht gedaan..

Wat heb je van deze periode geleerd en wat zijn je tips aan anderen?

Heel veel! Deze ervaring heeft mij zeker positief ontwikkeld. Als zelfstandig kun je niet afwachten tot het werk naar je toe komt. Je moet op pad om te netwerken en om mensen te laten weten dat jij er bent. Nieuwe contacten opdoen, je kunt je niet verschuilen achter een organisatie. Je moet zelf creatief zijn en kennis vergaren. Ik ben een stuk zelfverzekerder geworden en gebruik mijn ervaring ook in mijn trajecten.
Of ik tips voor anderen heb? Zeker:

Mensen zeggen wel eens dat je sterker uit een mindere periode kunt komen. Ervaar jij dat ook zo?

Zeker. Natuurlijk niet toen ik er middenin zat, maar nu ik erop terugkijk wel. Begrijp mij goed, ik gun het niemand, maar het heeft mij wel veel sterker gemaakt. Het is wel belangrijk hoe je met zo’n situatie omgaat, of je hulp zoekt om te voorkomen dat je er niet in blijft hangen.

Nu ga ik echt het gesprek aan en maak echt verbinding met iemand. Soms gebruik ik daarvoor voorbeelden vanuit mijn eigen situatie. Tijdens een introductiegesprek bijvoorbeeld in een re-integratietraject vertel ik geregeld dat ik zelf ben uitgevallen met een burn-out. Ik ervaar dat iemand zich opent doordat ik mij kwetsbaar opstel. Ik geef daarmee iemand het gevoel gehoord, gezien en begrepen te worden. Zo lukt het mij om de vinger op de juiste plek te leggen, vertrouwen te krijgen en dat werkt goed.

Als ik zie dat iemand vastloopt in het gesprek, dan zoek ik geregeld een voorbeeld uit mijn eigen leven als haakje. Daarmee laat ik zien dat je toch verder kunt. Zelf vind ik het ook prettig als iemand mij goed snapt en zich kan verplaatsen in mij als persoon.

Misschien een gekke vergelijking maar we kennen misschien allemaal dat voorbeeld dat je vroeger voor het eerst naar een sportschool ging en de docent voor de groep, jong, fit en strak was. Dat maakte mij onzeker. Nu ervaar ik dat anders en zie ik dat de docent niet perfect is en zijn of haar onvolkomenheden heeft. Dat is prettig. Dat vind ik erg prettig. Komt misschien ook omdat ik ouder geworden ben. 😊

Waar krijg je energie van uit het werk?

Als ik zie dat mijn begeleiding vruchten afwerpt en mensen zelf de regie pakken, de verantwoordelijkheid nemen over hun loopbaan en hun leven.
Zodra ze kijken waar de mogelijkheden zitten en ervaren dat er in elke situatie er ook positieve punten zijn. Op het moment dat kandidaten merken dat ze groeien en zien dat ze een fijner leven kunnen hebben. Deze mindset is mijn inziens van wezenlijk belang om verder te kunnen.
Als mijn kandidaten dat bereikt hebben, dan ben ik trots.

Soms stel ik in een traject wel eens de vraag: “ Stel vandaag is je laatste dag en je kijkt terug op je leven, wat zou je anders doen?” Vaak krijg ik dan als antwoord dat mensen meer willen genieten, maar de regie om daar te komen bij een ander of een situatie leggen.
Dan geef ik dat aandacht door bijvoorbeeld een vervolgvraag te stellen als: “Waar komt dat door? “Wat gaat er goed in elke dag?” Zie je dat je stappen zet?”
Zo zet ik mensen aan het denken.
Voor mij is het belangrijk dat mensen gewoon gaan doen en ervaren. Ga dat eerste netwerkgesprek aan, ook al vind je het spannend. Als je het voor je gevoel verknalt, is het van belang te achterhalen waar dat gevoel vandaan komt en je hiervan bewust te worden. Het kan zijn dat je gevoel niet klopt, er zitten vaak goeie aspecten in het netwerkgesprek! Dat is je eerste winst!

Ga het doen, weest je bewust van jezelf, je gedachten en gedrag! Verander je mindset! Voel dat je niet afhankelijk bent en dat je dat zelf kunt bepalen. Dat is het grootste goed.

Zie je geen passende functie, maar wil je wel bij ons werken?
Stuur dan een open sollicitatie en misschien zijn we wel een gouden match!