Gerda vindt werk!
Een nieuwe start voor Gerda

Een nieuwe start

Deze keer het succesverhaal van consultant Daphne Nijhof die cliënte Gerda (59) wel heel snel nieuw werk zag vinden.

Niet geschoten, altijd mis

“Een collega mailde met de mededeling dat er een werkervaringsplek bij een middelbare school vrij zou komen. Én dat deze school open stond voor een nieuwe kandidaat. Gerda zat bij mij in een outplacement traject. Tijdens onze gesprekken was naar voren gekomen dat zij administratieve taken minder ambieerde, maar facilitaire taken juist erg leuk vond. Omdat wij in deze trajecten erg kijken naar de mens zelf wist ik dat zij een perfecte kandidaat voor de functie van conciërge zou zijn!

Gerda mocht de plek invullen met taken van de beoogde conciërge. Hier was ze niet direct enthousiast over. Dit niet te maken met haar ‘wil’ om te werken, maar meer met het feit dat ze weinig affiniteit had met de jeugd. Toch wilde ze deze kans niet zomaar aan haar voorbij laten gaan en mocht ze een dag meelopen. Een typisch geval ‘niet geschoten, altijd mis’ dus. Na die dag was Gerda erg enthousiast.

Uitstekende eerste indruk

De wens was om Gerda te laten starten in een proefplaatsing. Helaas kreeg zij hier vanuit het UWV geen toestemming voor, omdat ze (nog) niet aan de voorwaarden voldeed. Gerda had echter na die meeloopdag een goede indruk achtergelaten en men wilde haar toch graag als aanvulling op het team. Er is flink gewerkt om toch budget vrij te krijgen en het is gelukt!

Gerda werkt ondertussen al zo’n week of 6 mee in een betaalde baan en heeft het erg naar haar zin. Ze moest even wennen aan de jeugd, maar heeft hier haar weg al aardig in gevonden. Sterker nog: ze raadt zelfs haar oude collega’s aan om een overstap te maken naar de functie van conciërge binnen het onderwijs.”

Laatste artikelen

Elk jaar nemen we ons van alles voor. We kennen ze allemaal, de goede voornemens voor het nieuwe Lees verder...

De opkomst van kunstmatige intelligentie (AI) heeft impact op onze samenleving, in het bijzonder op de arbeidsmarkt. In Lees verder...

Staatvandienst, Omzien en Moedigh (SOM) zijn drie zelfstandig opererende bedrijven met een hoofdkantoor in Deventer. Dat is echter Lees verder...

Archief

Januari 2024 1 artikel
December 2023 1 artikel
Oktober 2023 2 artikelen
September 2023 1 artikel
Maart 2023 1 artikel
Februari 2023 1 artikel
Januari 2023 2 artikelen
December 2022 2 artikelen
November 2022 1 artikel
Oktober 2022 1 artikel
Augustus 2022 2 artikelen
Juni 2022 2 artikelen
5 tips voor een beter cv.
Schrijf je nu in en vergroot je kans op de arbeidsmarkt.