Hanneke vindt werk!
Een nieuwe start voor Hanneke

Een nieuwe start voor Hanneke

Deze maand het verhaal van consultant Eline Dorjee die altijd het positieve zag in cliënte Hanneke.

Van eerste spoor naar tweede spoor re-integratie

“Hanneke heb ik leren kennen als een enthousiaste dame met een ruime staat van dienst. Zij raakte op 61 jarige leeftijd haar baan kwijt, doordat zij door rugproblemen niet meer in staat was om de werkzaamheden uit te voeren die zij voorheen wel deed. Enige tijd later bleek dat terugkeer bij haar huidige werkgever niet meer mogelijk was door faillissement. Hierdoor kwam ze bij mij in een re-integratie 2e spoor traject.

Tijdens de eerste gesprekken hebben we het veel gehad over de interesses van Hanneke in combinatie met mogelijkheden. Hanneke is van haar kant uit erg actief geweest in het onderzoeken wat ze nou écht wilde. Ze kwam tenslotte uit de kinderopvang en heeft daar met veel plezier diverse functies vervuld. Hierbij vond ze het doormaken van ontwikkeling het mooiste aspect. Zowel bij de kinderen die ze in eerste instantie opving als bij het doormaken van groei bij stagiairs die ze later begeleidde. Met het oog op die interesse hebben we verschillende mogelijkheden onderzocht.

Een schat aan ervaring

Het feit dat Hanneke’s leeftijd de kans op een nieuwe baan zou bemoeilijken is eerlijk uitgesproken. Het mooie was echter dat Hanneke daar heel anders over dacht. Zij zag de belemmeringen minder en gaf juist aan ‘een schat aan ervaring te hebben’ waar potentiële werkgevers hun voordeel mee zouden kunnen doen.
Ik was het eens dat ze absoluut een goede werknemer aan haar zouden hebben, maar dat het dan wel eerst tot een persoonlijk gesprek moest komen. Dat er een reële kans bestond dat zij op basis van haar leeftijd niet zou worden uitgenodigd wisten we beiden, maar weerhield ons er niet van actief en positief aan de slag te gaan.

Hanneke heeft tijdens het traject verschillende trainingen gevolgd (waaronder sollicitatie training en hulp bij het aanmaken van een aantrekkelijk LinkedIn profiel). Daarnaast hebben we vooral veel coaching gesprekken gehad, waarbij de relatie open en eerlijk was. Het traject hebben we uiteindelijk zeer positief afgesloten. Op dat moment had Hanneke echter nog geen baan in het vooruitzicht.”

Bericht van Hanneke

Afgelopen december kreeg ik zo’n leuk bericht van Hanneke! Die willen we graag met jullie delen. Zij hoopt hiermee andere werkzoekenden aan te moedigen en te inspireren.

“Na het afsluiten van ons traject ben ik verder gaan zoeken naar interessant vrijwilligerswerk. Dit wilde ik doen naast het werk in de Goede Doelen Winkel wat ik al deed en nog steeds doe. Na een sollicitatie werd ik aangenomen als vrijwillige receptiemedewerker bij Vluchtelingenwerk Oost Nederland. Leuk! Een afwisselende werkomgeving en veel contacten met hulpverleners, de vluchtelingen zelf en diverse interne en externe mensen. Dit heb ik 2,5 jaar met veel plezier gedaan, maar toen er een vacature vrij kwam voor receptie & administratie bedacht ik me natuurlijk geen moment! En met succes; vanaf 1 januari 2016 ben ik op mijn 64ste aangenomen voor een betaalde functie.

Door mij aan te nemen heeft Vluchtelingenwerk duidelijk gekeken naar mijn capaciteiten en niet naar mijn leeftijd. Dit siert de organisatie, maar sterkt mij ook in de gedachte dat er heel veel mogelijk is, zolang je maar in jezelf blijft geloven!”

Laatste artikelen

Elk jaar nemen we ons van alles voor. We kennen ze allemaal, de goede voornemens voor het nieuwe Lees verder...

De opkomst van kunstmatige intelligentie (AI) heeft impact op onze samenleving, in het bijzonder op de arbeidsmarkt. In Lees verder...

Staatvandienst, Omzien en Moedigh (SOM) zijn drie zelfstandig opererende bedrijven met een hoofdkantoor in Deventer. Dat is echter Lees verder...

Archief

Januari 2024 1 artikel
December 2023 1 artikel
Oktober 2023 2 artikelen
September 2023 1 artikel
Maart 2023 1 artikel
Februari 2023 1 artikel
Januari 2023 2 artikelen
December 2022 2 artikelen
November 2022 1 artikel
Oktober 2022 1 artikel
Augustus 2022 2 artikelen
Juni 2022 2 artikelen
5 tips voor een beter cv.
Schrijf je nu in en vergroot je kans op de arbeidsmarkt.