Heleen vindt werk!

Een nieuwe start voor Heleen

Deze maand het verhaal van consultant José Maas die cliënte Heleen weer toekomst gaf.

13G-traject

“Heleen werd in juli 2015 door het UWV bij mij aangemeld voor een 13G-traject van een half jaar. 13G houdt in dat iemand ouder dan 50 is en een lichamelijke of psychische beperking heeft. In het geval van Heleen was dit niet vreemd te noemen; 53 jaar en reeds weduwe. Na de mantelzorg voor en het overlijden van haar man ging het niet goed met haar. Ze belandde in de ziektewet en van daaruit kwam ze dus bij mij terecht.

Goede perspectieven, dankzij achtergrond

Wat ik zag was een vrouw die het duidelijk voor de kiezen heeft gehad, maar ook weer vooruit wilde. In het verleden heeft ze gewerkt als pedicure/schoonheidsspecialiste, maar ook als administratief medewerker. Kijk, dat biedt perspectief. Tijdens een van onze gesprekken vertelde ze, tussen neus en lippen door, dat haar dochter een vacature had zien staan bij een groothandel in pedicure en schoonheidsartikelen.

Een werkervaringsplek; dát is ons doel

Een open deur zou je denken, maar helaas had zij hier zelf al naar geïnformeerd en was de vacature ingevuld. Mooi voor het bedrijf, maar ik had een taak te vervullen en don’t take no for an answer. Heleen leek het een enorm mooie functie, dus heb ik het bedrijf gebeld en net zolang aangedrongen bij de eigenaar totdat hij instemde met een kennismaking. De inzet: een werkervaringsplek. Dat UWV had aangegeven dat dit niet bij het traject hoorde namen we op dat moment voor lief.

Alsof Heleen al jaren werkzaam is

Al tijdens het gesprek was er sprake van een wederzijdse klik en Heleen mocht een dag of 2 à 3 in de week werkervaring op komen doen. In de winkel, maar voornamelijk op kantoor om de eigenaar administratief te ondersteunen. Tijdens een bezoek aan de nieuwe werkplek van Heleen zag ik tot mijn grote plezier dat het leek alsof ze daar al jaren werkte! De eigenaar gaf eerlijk toe eigenlijk al niet meer zonder haar te kunnen. Dit heeft hij laten blijken door Heleen m.i.v. 1 januari 2016 een betaalde baan aan te bieden! Heleen gaat zich bovendien verder scholen in het boekhoudkundige werk. Heleen blij, het bedrijf blij en ik? I love my job!

 

Laatste artikelen

Elk jaar nemen we ons van alles voor. We kennen ze allemaal, de goede voornemens voor het nieuwe Lees verder...

De opkomst van kunstmatige intelligentie (AI) heeft impact op onze samenleving, in het bijzonder op de arbeidsmarkt. In Lees verder...

Staatvandienst, Omzien en Moedigh (SOM) zijn drie zelfstandig opererende bedrijven met een hoofdkantoor in Deventer. Dat is echter Lees verder...

Archief

Januari 2024 1 artikel
December 2023 1 artikel
Oktober 2023 2 artikelen
September 2023 1 artikel
Maart 2023 1 artikel
Februari 2023 1 artikel
Januari 2023 2 artikelen
December 2022 2 artikelen
November 2022 1 artikel
Oktober 2022 1 artikel
Augustus 2022 2 artikelen
Juni 2022 2 artikelen
5 tips voor een beter cv.
Schrijf je nu in en vergroot je kans op de arbeidsmarkt.