Pascal vindt werk!

Een nieuwe start voor Pascal

Deze maand het verhaal van consultant José Maas die cliënt Pascal weer toekomst gaf.

IRO-traject voor wajongeren

“Pascal werd door het UWV bij mij aangemeld voor een Individuele Re-integratie Overeenkomst (IRO) voor Wajongeren. Pascal is 29 en heeft een Wajong uitkering vanwege een licht verstandelijke handicap. Hij woont samen met zijn vriendin en zoontje in een begeleid wonen situatie. Ze hebben hun zaakjes goed voor elkaar, mede dankzij begeleiding op het gebied van financiën en wonen.

Ruwe bolster, blanke pit

Pascal is een schat van een man. Compleet verzot op voetbalclub Go Ahead Eagles uit Deventer, die hij op de voet volgt. Hij is een boom van een kerel met een heel klein hartje. Het UWV had aangegeven dat Pascal erg eigenwijs is en dat duidelijke afspraken maken daarom een absoluut aandachtspunt is. Tijdens de begeleiding zag ik vooral een man die niks liever wilde dan heel graag, heel hard aan het werk gaan bij een bedrijf dat hem zou accepteren. Hij wilde zijn energie kwijt, inspanningen verrichten, zodat hij ’s avonds moe maar voldaan bij zijn gezin aan tafel kon schuiven.

Zoek & vind

We hebben er, samen met zijn vriendin, een samenwerkingsverband van gemaakt. Bij elke afspraak die wij planden moesten zij minimaal 5 bedrijven hebben opgezocht waar hij zou willen werken. Soms liep hij zelf ergens naar binnen, maar hij vond het prettiger wanneer ik het bedrijf benaderde. En het werkte! Hij mocht starten bij een timmerfabriek, maar heeft dat uiteindelijk niet gedaan. José had al snel door dat Pascal zich niet goed voelde bij de functie en heeft het afgeblazen.

Een betaalde baan!

Verder zoeken dus. Op zijn lijst met bedrijven stond ook Groveko in Ede; een groothandel in schoonmaakartikelen en aanverwante (hulp)middelen. Zij stonden open voor een gesprek en de klik was er! Pascal kon starten als magazijnmedewerker/orderpicker op basis van ‘werkervaringsplek’ om te laten zien wat hij waard was. Na 3 fijne maanden waarin Pascal opbloeide, enthousiast liet zien wat hij kon was het moment daar. En wat bleek? Niet alleen Pascal had een goede tijd gehad, ook Groveko was erg blij met hem en heeft hem per 1 januari een betaalde baan aangeboden. Alle partijen laaiend enthousiast. Dat begrijp je.”

Laatste artikelen

Elk jaar nemen we ons van alles voor. We kennen ze allemaal, de goede voornemens voor het nieuwe Lees verder...

De opkomst van kunstmatige intelligentie (AI) heeft impact op onze samenleving, in het bijzonder op de arbeidsmarkt. In Lees verder...

Staatvandienst, Omzien en Moedigh (SOM) zijn drie zelfstandig opererende bedrijven met een hoofdkantoor in Deventer. Dat is echter Lees verder...

Archief

Januari 2024 1 artikel
December 2023 1 artikel
Oktober 2023 2 artikelen
September 2023 1 artikel
Maart 2023 1 artikel
Februari 2023 1 artikel
Januari 2023 2 artikelen
December 2022 2 artikelen
November 2022 1 artikel
Oktober 2022 1 artikel
Augustus 2022 2 artikelen
Juni 2022 2 artikelen
5 tips voor een beter cv.
Schrijf je nu in en vergroot je kans op de arbeidsmarkt.