Een mooi succesverhaal

Weer energie van werk door het 2e spoortraject

Door een burn-out was Suzanne al een jaar ziek thuis. Haar werkgever schakelde ons in voor een re-integratietraject 2e spoor via onze vestiging in Deventer. “Het voelde als een cadeautje en ik heb het met beide handen aangegrepen. Door de grondige aanpak van Lianne (loopbaanconsultant Deventer) is mijn fundament naar de toekomst stevig.” Suzanne vertelt over haar traject.

Hoe ben je bij Staatvandienst terechtgekomen?

Ik werkte bij het Deventer Ziekenhuis toen ik ziek werd. Het eerste jaar dat ik ziek was heb ik gelijk professionele begeleiding gezocht. Zodra duidelijk was dat terugkeer naar mijn eigen werk niet mogelijk was, adviseerde de bedrijfsarts een 2e spoortraject. HR heeft Staatvandienst hiervoor opdracht gegeven. Een loopbaancoach zou mij begeleiden en zo breed mogelijk onderzoeken waar ik energie van krijg, waarvan juist niet en wat voor werk vervolgens goed bij mij zou passen. Staatvandienst kende ik niet, maar ik was blij met deze kans die ik het met beide handen heb aangepakt. Eerder heb ik een intern loopbaantraject gevolgd, alleen lag de focus daarbij vooral op de mogelijkheden binnen het ziekenhuis en niet op de externe arbeidsmarkt.

Welke onderdelen echt belangrijk voor mij waren

Dat Lianne er echt voor mij was. Zij legde natuurlijk verantwoording af aan mijn werkgever over het verloop van het traject, maar ik kreeg de ruimte om de stappen te zetten die voor mij nodig waren. Dat gaf mij zoveel vertrouwen! Hierdoor voelde ik mij vrij om mijn verhaal te delen, te sparren en, als het soms wat te snel ging, op de rem te trappen. In het begin had ik het zwaar en voelde mij nog wat wankel. Daarom zijn wij rustig gestart. Lianne herkende mijn valkuilen en kon de pijnpunten naar boven halen.
Bij de eerste kennismaking vroeg ze waarop ze vooral moest letten. Voor mij was dat het bewaken van mijn grenzen; ik heb snel de neiging om te hard van stapel te lopen en door te schakelen in de volgende versnelling, terwijl dit nog helemaal niet kan.
Op momenten dat het me wat teveel werd kon ik haar een appje sturen, bellen of vragen stellen via de chatfunctie in het online portaal Mijnstaatvandienst. Lianne reageerde altijd op mijn vragen met tips of geruststellende opmerkingen, dat was zo fijn!

De online begeleiding via Teams heb ik niet als lastig ervaren, ik ben een doorgewinterde gebruik. Ik stak er nog wat van op over mijn non-verbale communicatie. Via Teams wordt dit natuurlijk uitvergroot. Daar was ik mij namelijk nooit zo bewust van, dat weet ik nu wel! 😊 In de coachingsgesprekken hebben we dit ook opgepakt. We gaven elkaar feedback.

Wat mij nog meer hielp

De brede insteek van het traject, met veel en uitgebreide testen, verschillende vragenlijsten en onderzoek naar mogelijke functies, hielp mij. Lianne haar doel was om helemaal out of the box te denken en uit te zoeken waar mijn energielek vandaan kwam, één van de oorzaken van mijn burn-out. Deze brede aanpak wilde ik ook graag, omdat geen idee had wat voor functies goed bij mij zouden passen of welke richting ik op wilde. De testen en alle vragen waren daarom zo waardevol voor mij; ik heb daar vanuit mijn hart op geantwoord.

Ook de coachingsgesprekken en alle tips waren heel belangrijk voor mij. Daar heb ik nu nog steeds profijt van. Misschien soms clichés zoals “Bekijk het eens rustig” of “Leg het even weg en denk er nog eens goed over na”, maar zelfs die hielpen. Op momenten dat het minder ging kon ik bij haar terecht. Zelfs na de start in mijn nieuwe baan als een vorm van nazorg. Dat sterkt mij. Het voelt niet als uit het oog uit het hart.

Uiteindelijk ben ik weer op de sector Zorg uitgekomen alleen weet ik nu welke functies daar goed bij mij passen. Met de hulp van Lianne heb ik mijn eigen werkervaringsplaats/functie gecreëerd inclusief taken en de afdelingen waar ik dit graag zou doen. Zo heb ik mijn eigen rol beschreven. Dit voorstel heb ik naar HR en de bedrijfsarts gestuurd. De bedrijfsarts heeft daarop zijn advies gegeven. Zo ontstond een hele nieuwe functie bij de afdeling roomservice.

Energie aan het einde van de dag

Inmiddels ben ik weer volledig hersteld gemeld. Natuurlijk was de eerste stap terug naar werk best heftig, en tegelijkertijd heel fijn. Weer met mensen om te gaan, dat heeft mij goed gedaan. Het is zo goed gegaan dat ik besloot elders te solliciteren op een leuke vacature in de Zorg. Het ondersteunen van mensen die begeleid wonen in het dagelijks leven. Weer terug in het arbeidsproces, in een functie die past en met energie na een werkdag. Ik begrijp nu wat er bedoeld wordt met de term ‘passende functie’: werk dat je leuk vindt, waar je energie van krijgt én overhoudt.

Voorheen als ik ergens tegenaan liep, hield ik mijn mond waardoor het zich opstapelde in mijn hoofd; daar werd ik ongelooflijk moe van. Nu maak ik het bespreekbaar of denk ik dat er morgen weer een dag is, met een ander perspectief.

Eerder lag mijn salaris hoger, maar was ik niet gelukkig. Een hoger salaris weegt niet op tegen het uitgebluste gevoel aan het einde van een werkdag. Gelukkig heb ik een thuissituatie waarin dat kan, dat is niet iedereen gegeven. Energie aan het einde van de dag levert mij zoveel op; ik heb ruimte om na het werk er nog op uit te gaan of dingen op te pakken. En ik kan nog groeien in mijn werk, dus dat is fijn.

Wat ik anderen vertel over mijn 2e spoortraject

Vertrouw erop dat de loopbaancoach het beste met je voor heeft. Weerstand helpt je niet, dus pak die kans op begeleiding. Zij begrijpen het proces waarin jij zit, wat jij doormaakt en waar de pijn zit. De structuur, de duidelijke opdrachten en taken werkten goed voor mij.

Zelf voelde ik geen weerstand, ik was al een jaar thuis. Vanaf het begin heb ik alle hulp aangepakt die ik kon krijgen. Voor mij was dit re-integratietraject een logisch verlengstuk. Ik ben nu capabel genoeg om hulp te vragen. Wat ik geleerd heb en opgebouwd in het re-integratietraject met Lianne weet ik nu echt wat bij mij past.

Laatste artikelen

Elk jaar nemen we ons van alles voor. We kennen ze allemaal, de goede voornemens voor het nieuwe Lees verder...

De opkomst van kunstmatige intelligentie (AI) heeft impact op onze samenleving, in het bijzonder op de arbeidsmarkt. In Lees verder...

Staatvandienst, Omzien en Moedigh (SOM) zijn drie zelfstandig opererende bedrijven met een hoofdkantoor in Deventer. Dat is echter Lees verder...

Archief

Januari 2024 1 artikel
December 2023 1 artikel
Oktober 2023 2 artikelen
September 2023 1 artikel
Maart 2023 1 artikel
Februari 2023 1 artikel
Januari 2023 2 artikelen
December 2022 2 artikelen
November 2022 1 artikel
Oktober 2022 1 artikel
Augustus 2022 2 artikelen
Juni 2022 2 artikelen
5 tips voor een beter cv.
Schrijf je nu in en vergroot je kans op de arbeidsmarkt.