Duurzame loopbanen
Gratis ontwikkeladviestraject

Gratis ontwikkeladviestraject

Vanaf augustus kunnen werkenden en werkzoekenden een gratis ontwikkeladviestraject volgen via een gekwalificeerde loopbaanadviseur. Minister Koolmees van het ministerie van SZW heeft in een brief aan de Tweede Kamer laten weten, dat hij subsidie biedt voor scholing- en ontwikkeladvies. Deze ontwikkeladviezen zijn onderdeel van het crisisprogramma NL Leert door.

Vanuit Staatvandienst omarmen wij dit nieuwe initiatief. De veranderingen op de arbeidsmarkt gaan snel en helemaal als gevolg van de coronacrisis. Afhankelijk van de sector, ligt het werk stil, is het sterk afgenomen of begint het net weer aan te trekken. Binnen andere sectoren is het werk juist sterk toegenomen. Voor je eigen loopbaan is het belangrijk dat je daarin meegaat en nadenkt over de mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Wat zijn mijn kansen, waar zijn de vacatures, is zelfstandig ondernemerschap een optie en hoe kan ik mij op deze veranderingen voorbereiden?
Helaas kan dit nu extra belangrijk zijn als je baan vervalt en je de komende periode op zoek moet naar ander werk.
Deze nieuwe subsidie biedt de kans om met je toekomst aan de slag te gaan. Juist ook als je het lastig vindt om tijdig hierover na te denken en tot handelen over te gaan.

NOW: Inspanningsverplichting – NL leert door

Vanaf 6 juli 2020 kunnen werkgevers de NOW 2.0 aanvragen uit het tweede noodpakket. Werkgevers die de NOW 2.0-regeling aanvragen zijn verplicht om hun werknemers te stimuleren om aan bij- en omscholing te doen. Het kabinet introduceert de regeling NL leert door

Deze regeling biedt werkenden en werkzoekenden, waaronder flexwerkers en ZZP’ers, de mogelijkheid om het Ontwikkeladvies aan te vragen of scholing te volgen voor behoud van werk.
Echter om iedereen vanaf 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd de mogelijkheid te geven na te denken over zijn kansen op de arbeidsmarkt, biedt het Kabinet per augustus de kans op een gratis Ontwikkeladvies aan te vragen bij gekwalificeerde loopbaanadviseurs. Ook is er de mogelijkheid een online scholingsactiviteiten te volgen.

Ontwikkeladvies via Staatvandienst

Hoe de precieze invulling van deze nieuwe subsidieregeling eruit gaat zien, is nog niet helemaal duidelijk. Zodra daar meer informatie over is, laten wij dit weten. Wij sluiten hier in ieder geval op aan met een traject met een heldere aanpak en duidelijke doelen. Zo ben jij voorbereid op de veranderingen op de arbeidsmarkt.

Het maximum aantal aanmeldingen is al bereikt!

Sneller dan gedacht is in één maand tijd al het maximum aantal aanmeldingen voor het ontwikkeladvies (22.000) bereikt en is de subsidie voor dit gratis traject op. Dit laat zien dat de behoefte aan professioneel loopbaanadvies groot is.
Heb je behoefte aan ondersteuning in je loopbaan, dan kun je wel bij ons terecht voor andere loopbaanadviestrajecten. Bijvoorbeeld voor het online loopbaangesprek of onze andere loopbaanadvies mogelijkheden.

Wil je meer informatie wat Staatvandienst voor je kan betekenen? Neem dan contact met ons via telefoonnummer 0570-624899 of stuur een e-mail naar info@staatvandienst.nl. Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 08.30 tot 17.30 uur.

Lees het nieuwsbericht van de Rijksoverheid over het maximum aantal ontwikkeladviezen.

Laatste artikelen

Elk jaar nemen we ons van alles voor. We kennen ze allemaal, de goede voornemens voor het nieuwe Lees verder...

De opkomst van kunstmatige intelligentie (AI) heeft impact op onze samenleving, in het bijzonder op de arbeidsmarkt. In Lees verder...

Staatvandienst, Omzien en Moedigh (SOM) zijn drie zelfstandig opererende bedrijven met een hoofdkantoor in Deventer. Dat is echter Lees verder...

Archief

Januari 2024 1 artikel
December 2023 1 artikel
Oktober 2023 2 artikelen
September 2023 1 artikel
Maart 2023 1 artikel
Februari 2023 1 artikel
Januari 2023 2 artikelen
December 2022 2 artikelen
November 2022 1 artikel
Oktober 2022 1 artikel
Augustus 2022 2 artikelen
Juni 2022 2 artikelen
5 tips voor een beter cv.
Schrijf je nu in en vergroot je kans op de arbeidsmarkt.