Een mooi verhaal uit de praktijk

Het gezamenlijke avontuur dat Werkfit traject heet

Inge werkte voordat zij uitviel als frontofficemedewerker bij verschillende hotels en wellnessresorts. Begin 2022 kwam zij via UWV voor een
re-integratietraject in contact met Tanja, loopbaanconsultant Deventer. Bij de start van het traject gaf zij direct aan “Ik weet wat ik wil, ik hoef niet aan de hand genomen te worden en ik wil werken, geen werkervaringsplek en geen re-integratieplek maar gewoon een betaalde baan.”

Zo begon het gezamenlijke avontuur dat Werkfit traject heet.

De klik is belangrijk

“Ik dacht dat ik dit allemaal zelf wel kon. Achteraf ben ik heel erg blij. De lange ziekteperiode maakte mij onzeker.

Direct bij binnenkomst bij Staatvandienst voelde ik mij welkom. De ontvangst bij de receptie en later door Tanja. Ik ben ervan overtuigd dat de klik met je loopbaancoach erg belangrijk is, want in de gesprekken met elkaar deel je veel.

Naast gesprekken heb ik verschillende testen gedaan. De uitslagen gaven mij veel inzicht in wat voor baan bij mij zou passen. Dit wist ik niet zo goed meer. Ook hielpen deze mij ook bij het maken van een cv en sollicitatiebrief. Ondertussen ben ik zelf al wat rond gaan bellen als ik een leuke vacature zag. Dit gaf al wat meer vertrouwen.

Werkervaringsplek heel leerzaam

Mijn eerste gesprek voor een werkervaringsplaats was bij een hotel in Deventer. Tanja ging mee naar het tweede gesprek; dit gaf een extra steuntje in de rug. De werkervaringsplek was zeer leerzaam. Vooral weer ervaren hoe het is om op een werkplek te zijn, collega’s om je heen te hebben en een doel voor de dag. Dat was heel prettig, ik had het echt naar mijn zin.
Ondertussen heb ik ook gesolliciteerd op een functie in een betaalde baan in een museum. En met succes, want ik heb een ontzettend leuke baan en werk inmiddels voor 32 uur!

Persoonlijk en vertrouwd

Het Werkfit traject heeft mij echt geholpen om stappen te zetten. Hoe klein in mijn ogen ook, het heeft mij echt gebracht waar ik nu ben.
Het gevoel dat er iemand meekijkt, die feedback geeft en er is als je vragen hebt of je even onzeker voelt. Dat vond ik heel waardevol.
De begeleiding door Tanja vond ik heel prettig; heel persoonlijk en vertrouwd. Ik keek altijd weer uit naar onze afspraken. Zij had snel door waaraan ik nog moest werken en ze gaf mij de vrijheid om zaken op mijn manier te doen. Dit dwong mij om echt over zaken na te denken en daar naar te handelen. Wat ik belangrijk vind, wat bij mij past, wat ik zou willen bijvoorbeeld. Heel leerzaam!

Samengevat was dit traject voor mij een heel waardevol. Ik heb inzichten gekregen waar ik ook later nog op terug kan vallen en ik heb meer zelfvertrouwen.

Het was echt een persoonlijk, op maat gemaakt traject waar ik veel van heb geleerd. Vooral over mijzelf. Bijna jammer dat het nu afgerond is.
Tanja, bedankt voor de super betrokken begeleiding!

 

Laatste artikelen

Elk jaar nemen we ons van alles voor. We kennen ze allemaal, de goede voornemens voor het nieuwe Lees verder...

De opkomst van kunstmatige intelligentie (AI) heeft impact op onze samenleving, in het bijzonder op de arbeidsmarkt. In Lees verder...

Staatvandienst, Omzien en Moedigh (SOM) zijn drie zelfstandig opererende bedrijven met een hoofdkantoor in Deventer. Dat is echter Lees verder...

Archief

Januari 2024 1 artikel
December 2023 1 artikel
Oktober 2023 2 artikelen
September 2023 1 artikel
Maart 2023 1 artikel
Februari 2023 1 artikel
Januari 2023 2 artikelen
December 2022 2 artikelen
November 2022 1 artikel
Oktober 2022 1 artikel
Augustus 2022 2 artikelen
Juni 2022 2 artikelen
5 tips voor een beter cv.
Schrijf je nu in en vergroot je kans op de arbeidsmarkt.