Loopbaanadviesbureau

Een loopbaanadviesbureau ter ondersteuning

Kan je maar niet duidelijk krijgen hoe jouw toekomst eruit moet zien en wat je wensen zijn voor je loopbaan? Voor de korte, maar ook voor de lange termijn is het fijn om voor jezelf te weten welke kant je graag op wilt. Misschien heeft je werkgever wel laten weten dat er een reorganisatie aan komt, of heb je zelf het gevoel niet lekker op je plek te zitten. Op dat soort momenten is het goed om eens kritisch te kijken naar je werkomgeving en wat je zoekt in een fijne werkplek. Dit kan je samen met een loopbaanadviesbureau doen. Deze experts weten wat er speelt op de arbeidsmarkt en welke mogelijkheden er zijn.

 

Wat is loopbaanadvies?

Het is goed om soms je loopbaan onder de loep te nemen. Waar sta je nu en wat wil je nog bereiken? Stel jezelf daarna de vraag: wat heb ik nodig om dit te bereiken? Soms is om- of bijscholing een goede optie, maar een verandering van werkomgeving kan ook al helpen. Hoe dan ook is het fijn om dit samen met een expert te kunnen doen. Bij loopbaanadvies ga je samen met een coach rond de tafel om de huidige stand van zaken op te nemen en plannen te maken voor de toekomst van jouw loopbaan. Deze loopbaanadvies coaches weten precies wat zich afspeelt in de arbeidsmarkt en waar voor jou goede kansen liggen.

 

Hoe kom je tot het besluit om een loopbaanadviesbureau te kiezen

De keuze voor een loopbaanadviesbureau kan voortkomen uit een onprettige situatie of omdat je hulp kan gebruiken bij een loopbaanvraag of persoonlijke ontwikkeling. Het kan zijn dat iemand zich niet prettig voelt in de huidige functie, de organisatie een andere richting opgaat dan waar jouw ambities liggen, er een ontslag aan zit te komen of omdat jij wil onderzoeken wat je nog meer in je mars hebt. Soms wordt vanuit een huidige werkgever aangeboden om in zee te gaan met een loopbaanadviesbureau, maar je kan ook zelf besluiten dat je de expertise van een coach wilt benutten.

 

Hoe kies je een goed loopbaanadviesbureau?

Staatvandienst-loopbaanadviesbureauHet doel van loopbaanadvies is dat je met behulp van een loopbaanadviesbureau gaat ontdekken wat je binnen jouw loopbaan wilt bereiken en wat daarvoor nodig is. Dit betekent dat je ingaat op de persoonlijke aspecten van jouw werkomgeving. Om dit tot een goed resultaat te brengen, is het dus van belang dat jij je prettig voelt bij een loopbaanadviesbureau. Let goed op of er een goede klik is met een coach en dat het voor jou goed voelt.

Wees niet bang om met verschillende loopbaanadviesbureaus contact op te nemen om te informeren wat ze voor jou kunnen betekenen.

 

Hoe kom je aan een loopbaanadviesbureau?

Het is soms mogelijk dat vanuit een werkgever een loopbaanadviesbureau wordt aangedragen. Wees niet bang om zelf ook eens rond te kijken.. Kijk dan gelijk wat je wel zoekt in een loopbaanadviesbureau en kom met een tegenvoorstel.

Is de samenwerking met een loopbaanadviesbureau jouw eigen initiatief? Dan kan je zelfstandig contact zoeken met een loopbaanadviesbureau dat voor jou prettig voelt. Hier hoeft de werkgever niet perse tussen te zitten, maar kan je ook particulier in gang zetten.

 

Hoe zit het met de kosten?

De kosten van een loopbaanadviesbureau kunnen zowel bij de werkgever als bij de werknemer liggen. Een werkgever kan aanbieden een dergelijk traject te vergoeden of om hier een basisbedrag voor beschikbaar te stellen. Het is ook mogelijk dat je dit uit eigen zak moet betalen. Dit verschilt per situatie en werkgever. Onze tip: vraag het eens na bij je werkgever. Nee heb je, ja kun je krijgen.

 

Waarmee helpt een loopbaanadviesbureau?

Een loopbaanadviestraject is per persoon en situatie anders. Vaak wordt er gekeken naar je werkervaring, huidige competenties en huidige werksituatie. Dan wordt er gekeken naar jouw toekomstwensen. Waar wil je graag heen en waarom? Als dat is vastgesteld, gaan jullie samen kijken naar de mogelijkheden. Is er omscholing nodig of kan je direct met iets nieuws aan de slag? Een loopbaanadviesbureau begeleidt jou door het gehele proces.

 

Hoe lang duurt een traject?

Dit hangt helemaal af van jouw loopbaanvraag en de dienstverlening die daarbij past. Een loopbaanscan bijvoorbeeld bestaat uit twee gesprekken en een online testen. Een gemiddeld loopbaanadvies traject duurt zes tot acht sessies met een loopbaancoach. Maar dit wordt aangepast aan de persoon en de situatie. Het kan dus voor iedereen verschillen hoeveel sessies er nodig zijn en over hoeveel tijd dit gaat.

 

Een loopbaanadviesbureau nodig? Staatvandienst kan helpen

Staatvandienst is gespecialiseerd in het begeleiden en adviseren van werknemers in hun loopbaan. Tijdens dit traject kijk je samen met een van onze loopbaanadviseurs naar je kwaliteiten, interesses en vaardigheden. Welke loopbaan past het beste bij jou? Hoe zorgen we er samen voor dat jij weer plezier krijgt op de arbeidsmarkt en jijzelf je ideale loopbaan kunt vormgeven?

Ben je er klaar voor om vooruitgang te boeken binnen je loopbaan, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Raadpleeg de loopbaanadviseurs van Staatvandienst, ga aan de slag met de loopbaanscan en kom in actie!

Kom eens kennis maken!

Neem contact met ons op over onze mogelijkheden voor outplacement voor jouw werknemers door het contactformulier in te vullen of bel op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur op ons algemene nummer 0570-624899. Gewoon eens een praatje maken om te kijken of wij bij jou passen? Geen enkel probleem, we denken graag met je mee!

    * = verplicht veld