Medewerker aan het woord

Vijf vragen aan…

Om een beeld te geven hoe het is om bij Staatvandienst te werken, stelden we Gerrit van Gessel, Regiomanager Midden-West Nederland, een vijftal vragen. Gerrit is per 1 december 2020 nieuw bij de organisatie en we blikken terug op de 1e maand en kijken naar komend jaar.

Waarom heb je voor Staatvandienst gekozen?

Die vraag is makkelijk te beantwoorden. De motto’s #samenmakenweerwerkvan en #levensenloopbanenmooiermaken sluiten sterk aan op mijn drijfveren die ik zo belangrijk vind in mijn eigen loopbaan. In de verschillende functies die ik de afgelopen jaren heb uitgeoefend liepen deze er min of meer als rode draad doorheen. Hoe mooi is het dan dat Staatvandienst dit in het DNA verankerd heeft. Deze moto’s leiden tot een energiek bedrijf, waarin groei en ontwikkeling van mens en organisatie centraal staan en mij in staat stelt om op basis van werk- en levenservaring nog dagelijks te leren.

Hoe heb je de 1e periode ervaren? 

Het was al enigszins aangekondigd, het warme Staatvandienst bad. Overal betrokken en behulpzame collega’s. Ondanks de nodige werkervaring is het inwerken extra intensief; starten in december is natuurlijk niet zo handig als je niet van hectiek en hard werken houdt 😊, er zijn veel processen die voor het eind van het jaar moeten worden afgerond, je valt er midden in en de “taal” is in elk bedrijf ook eigen. En de tweede lockdown maakt het ook een extra uitdaging. Behalve de vestiging in Amersfoort heb ik de andere locaties in de regio nog niet kunnen bezoeken. Kennismaking met het team consultants op digitale wijze is een goede start, maar ik kijk uit naar de persoonlijke ontmoetingen.

Waarop ga jij in 2021 de focus leggen? 

De regio Midden-West Nederland bestaat eigenlijk nog maar kort. De focus ligt enerzijds op het verbinden van de consultants uit Amsterdam, Utrecht en Amersfoort tot één team. Daarnaast is uitbreiding noodzakelijk waardoor we als team groeien.  Anderzijds ligt de focus op het vergroten en versterken van de relatie met bestaande en nieuwe, potentiele opdrachtgevers. Dit betekent ook dat we meer speerpunten in de gehele regio zullen gaan bewerken. Belangrijk thema is “niet harder, maar slimmer werken”. Met meer werkplezier voor de consultants, er vaker op die momenten van de waarheid bij kandidaat en opdrachtgever toe doen, door intensiever contacten te onderhouden.

Waar krijg jij zelf energie van in je werk?

Veel energie krijg ik uit de wisselwerking en samenwerking met collega’s. Ook uit de interactie met opdrachtgevers en potentiele opdrachtgevers.
Door Covid19 werken we vanuit huis en zijn alle persoonlijke, fysieke gesprekken nu uitsluitend online of per telefoon. Daarom heb ik elke maandag- en donderdagmiddag een digitaal Midden-West café ingericht waar de collega’s zonder vaste afspraak ‘binnen kunnen lopen’ om lief en leed te delen, een praatje te maken, enzovoort. Daarnaast plan ik minimaal 1 keer per week met de collega’s een persoonlijk gesprek in per telefoon of via MS Teams.
Ook de missie en visie, met een blik op 2030, zijn een inspiratiebron. En last but not least, veel energie levert het ook op als het team straks een eenheid is, zaken voor elkaar gaan komen en als we de regio Midden-West verder op de kaart hebben gezet.

Wat zeg je tegen anderen over Staatvandienst?  

Dat Staatvandienst toch verreweg het leukste bedrijf in onze branche is. Ben je loopbaanconsultant, dan wil je met ons in gesprek om te onderzoeken of we bij elkaar passen. Ben je opdrachtgever, dan wil je met ons in gesprek zijn geweest voordat er keuzes op het gebied van loopbaanoplossingen worden gemaakt. Ben je kandidaat, dan wil je met ons in gesprek om de beste keus voor je loopbaan te kunnen maken.

En verder aan iedereen die het horen wil; dat ik een goede keus heb gemaakt om voor Staatvandienst te kiezen.

 

Ook aan de slag bij Staatvandienst? Kijk voor de actuele vacatures op onze website.

 

 

 

 

Zie je geen passende functie, maar wil je wel bij ons werken?
Stuur dan een open sollicitatie en misschien zijn we wel een gouden match!