Medewerker aan het woord

Vijf vragen aan…

Om te laten zien hoe het is om te werken bij Staatvandienst hebben wij Jarinke Geurts, corporate recruiter, een vijftal vragen voorgelegd. Een nieuwe functie bij Staatvandienst. Per 1 maart is Jarinke begonnen en gaat zij deze nieuwe rol vormgeven.

Hoe kijk jij terug op de eerste twee maanden bij Staatvandienst?

De tijd is echt omgevlogen. Het is zo snel gegaan. In deze nieuwe rol als corporate recruiter komt er veel op mij af en er liggen zoveel leuke dingen om mee aan de slag te gaan. De afgelopen weken heb ik heel veel gehoord over de organisatie en heb daardoor het bedrijf al goed leren kennen.  Ik heb al prettige gesprekken met collega’s gevoerd en een fijn onboardingtraject waarin ik veel geleerd heb. Dit samen zorgt ervoor dat ik al goed geland ben in de organisatie, ook al is het pas anderhalve maand dat ik in dienst ben. Dat lijkt langer. Het voelt al heel vertrouwd, mede door de fijne samenwerking met verschillende collega’s.
Moedigh, onze zusterorganisatie, was voorheen verantwoordelijk voor onze werving & selectie. Deze taak neem ik nu over.

Binnen Staatvandienst geef ik nu vorm aan deze nieuwe rol, waaronder het inrichten en opzetten van de daarvoor benodigde tools. De support die ik daarbij krijg vanuit Moedigh is heel prettig. Ik kan goed sparren met de ervaren collega’s bij Moedigh, Madelon en Karin.

Wat was de grootste aantrekkingskracht om te solliciteren? 

De reden dat ik destijds in gesprek ben gegaan met Staatvandienst was omdat ik dacht dat de dienstverlening heel erg goed bij mij zou kunnen passen. Ik heb veel affiniteit met het HR-vak en met name met het arbeidsrechtelijke gedeelte. Vanuit mijn vorige banen heb ik er regelmatig mee te maken gehad, waaronder een aantal re-integratietrajecten. Mooi om het nu van de andere kant te zien. Je ziet duidelijk de meerwaarde van een loopbaanconsultant voor zowel opdrachtgever als kandidaat en hoe zij hulp kunnen bieden bij  -vaak complexe- zaken.

Ik merk nu dat hoe Staatvandienst zich naar buiten voordoet dat aan de binnenkant ook echt zo is.  Ik had heel snel een klik met de directe collega’s met wie ik samenwerk. Dat is heel prettig. Ook de uitdaging om invulling te geven aan een hele nieuwe functie in de organisatie, past heel erg mij bij. De vrijheid die ik heb om de rol van corporate recruiter op te gaan zetten, daar ben ik heel blij mee. Overigens is vrijheid of autonomie een belangrijk onderdeel die de collega’s ervaren bij Staatvandienst en geldt dit niet alleen voor mijn functie.

Wat kenmerkt volgens jou de werknemers van Staatvandienst?

Ondanks dat ik natuurlijk nu gedeeltelijk thuiswerk heb ik toch al veel collega’s gesproken, wel voornamelijk via Teams. Daardoor heb ik al een beeld kunnen vormen. Vanaf het moment dat ik aan de slag ging merkte ik hoe betrokken iedereen is bij Staatvandienst. Mensen komen naar je toe voor een praatje. Ze zijn openhartig en delen wat ze bezighoudt met mij. Dat vind ik heel prettig in de communicatie. Daarnaast zijn het professionals die er werken. Het is zo mooi om te zien hoeveel kennis er in huis is. Iedereen neemt zijn eigen expertise mee vanuit zijn eigen achtergrond. In de dienstverlening die wij bieden zit ook een hele sociale factor, het draait echt om mensen en dat merk je aan iedereen die er werkt.

Je komt vanuit een andere sector. Wat neem je daaruit mee?

Hiervoor werkte ik als corporate recruiter bij een horecagroothandel. Dat is een combinatie van horeca en de logistieke sector. De gastvrijheid zit in de horecasector en het hele logistieke proces zit in de bestellingen die verwerkt moeten worden. Wat ik daaruit meeneem? Ik merk dat ik mezelf als recruiter snel dingen eigen maak. Naar mijn mening maakt het niet uit in welke branche ik de functie uitoefen. Het is wel belangrijk dat je affiniteit moet hebben met het bedrijf of de dienstverlening. Sta je daar niet achter, geloof je daar niet in, dan wordt het heel lastig om mensen enthousiast te maken en te werven als recruiter. Je bent een ambassadeur van de organisatie.

Daarnaast is het belangrijk welke competenties je hebt en niet de ervaring uit een bepaalde branche. Je moet uitgaan van je eigen kracht en wat je kan, waar krijg je energie van, dan maakt de branche niet uit. Dat merk ik ook aan mijzelf. De rol, de omgeving, het bedrijf en de dienstverlening: dat maakt dat ik enthousiast naar mijn werk ga.

Waarvan krijg jij energie in je werk?

Ook al ben ik pas kort bij Staatvandienst, ik merk dat ik al een goede klik heb met de collega’s waarmee ik werk. Dat is zo prettig. Doordat ik zo enthousiast ben, kan ik dit ook goed overbrengen op anderen. En als dat lukt dan geeft dat mij zoveel energie. Daarnaast natuurlijk als ik de perfecte match heb kunnen maken; als ik de juiste collega heb gevonden en dit ook terugkrijg van een leidinggevende of regiomanager. Daar doe ik het voor. Ook het opzetten van deze nieuwe functie, een plan van aanpak maken en dit gaan inrichten. Daarom past deze functie zo goed bij mij. Het is heel leuk om mee te denken, ideeën te lanceren en te ervaren dat mensen hiervoor openstaan en enthousiast worden.

Wanneer 2021 voor mij geslaagd is? Als de basis van mijn nieuwe rol staat en als zowel kandidaat als organisatie de toegevoegde waarde in mij zien binnen het recruitmentproces.

Ook aan de slag bij Staatvandienst?  Kijk voor de actuele vacatures op onze website. Heb je belangstelling? Neem eens contact op met Jarinke
Zij is bereikbaar op 06 82675400 of stuur een mail naar werkenbij@staatvandienst.nl.

 

 

 

Zie je geen passende functie, maar wil je wel bij ons werken?
Stuur dan een open sollicitatie en misschien zijn we wel een gouden match!