Chris vindt werk

Een nieuwe start voor Chris

Deze maand het succesverhaal van relatiemanager Johan Dingemanse die 4 jaar na afloop van zijn outplacement traject een heel positieve mail ontving van kandidaat Chris!

Chris heeft ruim 4 jaar geleden een outplacement traject gevolgd bij Staatvandienst. Hij werd boventallig verklaard na het sluiten van een jeugdinrichting. Tijdens dit traject zijn veel gesprekken gevoerd en hebben we Chris de ins en outs van solliciteren geleerd. Het was voor hem tenslotte alweer lang geleden dat hij op zoek moest naar ander werk.

Stagelopen

In die periode heeft hij ook bij een gemeente gesolliciteerd als marktmeester, waar hij niet voor werd aangenomen. De teammanager was wel erg positief over zowel de instelling van Chris als over hem als persoon. Hij wilde hem daarom graag een kans geven om ervaring (stage) op te doen als Buitengewoon Opsporingsambtenaar. Vanaf april 2012 heeft Chris 6 maanden stage gelopen met behoud van zijn UWV uitkering. In overleg met zijn werkcoach van het UWV kon na deze periode zijn stage verlengd worden met 3 maanden. Een voorwaarde voor goedkeuring was dat hij daarnaast ook een betaalde baan zou hebben voor minstens een half jaar. 

Meer dan bonnen schrijven

Chris is super enthousiast over zijn baan: “Veel mensen denken dat een Buitengewoon Opsporingsambtenaar alleen maar parkeerboetes schrijft. Dat is dus niet zo. De gemeente heeft parkeren uitbesteed aan een commercieel bedrijf. Mijn werk kan je het beste vergelijken met de vroegere wijkagent en de werkzaamheden zijn heel divers.  ‘Mijn’ wijk heeft ongeveer 30.000 inwoners en ik zorg daar samen met een team voor een veilige leefomgeving. Ik kan handhaven op wel 100 verschillende manieren. Het komt echt wel eens voor dat ik een bekeuring uit moet schrijven. Alleen als mensen zich niet aan de regels houden of wanneer mensen hun voertuig asociaal en /of gevaarlijk parkeren. Daarnaast heb ik 1 dag in de week toezicht op ongeveer 60 drugs en drankverslaafden die vrij rondlopen in en om het centrum. Op zaterdag ben ik Marktmeester. Een leuke afwisselende job dus.”

Geduld wordt beloond

Na het eerste half jaar kreeg Chris achtereenvolgens nog een half jaar en twee maal een jaarcontract. Zijn contract is in januari wederom met een half jaar verlengd, maar dit keer met de belofte op een vaste aanstelling vanaf juli 2016. De hoeveelheid contracten hadden alles te maken met een grote reorganisatie die binnen 3 jaar gerealiseerd moest worden. Dit soort zaken komen vaker voor en zijn wat ons betreft geen reden om je te laten ontmoedigen. Wanneer je werkloos bent geworden is er vaak een mogelijkheid om aan de slag gaan door middel van een stage of een proeftijd en mét behoud van je UWV uitkering. Als het je lukt om in deze periode een positieve indruk achter te laten bij de werkgever, dan is de kans op een contract zeer aannemelijk. Chris heeft geduld gehad en ondertussen zat hij in een functie waar hij veel plezier aan beleefde. Eind goed al goed!

Laatste artikelen

Elk jaar nemen we ons van alles voor. We kennen ze allemaal, de goede voornemens voor het nieuwe Lees verder...

De opkomst van kunstmatige intelligentie (AI) heeft impact op onze samenleving, in het bijzonder op de arbeidsmarkt. In Lees verder...

Staatvandienst, Omzien en Moedigh (SOM) zijn drie zelfstandig opererende bedrijven met een hoofdkantoor in Deventer. Dat is echter Lees verder...

Archief

Januari 2024 1 artikel
December 2023 1 artikel
Oktober 2023 2 artikelen
September 2023 1 artikel
Maart 2023 1 artikel
Februari 2023 1 artikel
Januari 2023 2 artikelen
December 2022 2 artikelen
November 2022 1 artikel
Oktober 2022 1 artikel
Augustus 2022 2 artikelen
Juni 2022 2 artikelen
5 tips voor een beter cv.
Schrijf je nu in en vergroot je kans op de arbeidsmarkt.