Een mooi succesverhaal: Magda en haar consultant Elianne
Deze werkervaringsplaats gaf mij de kans te laten zien dat ik er weer ben!

De werkervaringsplaats

Deze maand het verhaal van Magda en Elianne, consultant regio Enschede. Elianne begeleidde Magda in een UWV Werkfit en Naar Werktraject. Een mooi voorbeeld dat een werkervaringsplaats werkt!

Even terugschakelen en dan volle kracht vooruit

Magda was door een ernstige ziekte geruime tijd uit de running geweest.  Ze wilde weer aan de slag, re-integreren, terug naar de arbeidsmarkt. Staatvandienst startte het traject met Magda door op zoek te gaan naar  antwoord op de vragen wat wil ik, wat kan ik en wat is mijn belastbaarheid? Kortom onderzoeken wat Magda haar positie op de arbeidsmarkt is. Waarom? Het geeft een goed beeld van haar capaciteiten en kwaliteiten. Het geeft richting en houvast in het zoeken naar een duurzame, passende baan en werkomgeving. Bij Magda was de uitkomst dat zij graag terug wilde naar een administratieve functie in een zorg (gerelateerde) organisatie.

Personal branding

Een langere periode van arbeidsongeschiktheid heeft vaak impact op het zelfvertrouwen. Mensen kunnen gaan twijfelen aan zichzelf, over hun kunnen, hoe ze overkomen. Zo ook Magda. Tijdens het personal brandingstraject leerde Magda wat haar talenten waren, waar haar kracht zit, wat haar valkuilen zijn. Wat maakt haar uniek. Kortom het vinden en uitdragen van haar eigen kwaliteiten. Het maakt haar sterker in de presentatie van wie zij is bij toekomstige werkgevers.

Een werkervaringsplek werkt!

Met de hulp van de consultants in Enschede kon Magda aan de slag op een werkervaringsplek bij Livio, een verpleeg- verzorging- en thuiszorgorganisatie. “Het heeft mij veel gebracht. Het is een nuttige periode om te ervaren wat mijn belastbaarheid is, of ik het werk aankan en of het bij mij past.” Na een half jaar ontstond er een vacature bij dit bedrijf op de financiële administratie. Het hoe mooi is het dat van de 150 sollicitanten Magda geselecteerd is en nu sinds eind oktober een contract heeft! Niet alleen voor Magda maar ook voor Livio is de werkervaringsperiode heel nuttig. Het is een soort proefperiode waarin men kan zien of iemand bij de functie en de organisatie past. Volgens Livio hebben ze nu een topper in huis!

Wat betekent Staatvandienst voor mij?

“Elianne heeft mij gemotiveerd om in beweging te komen, met mij zelf aan de slag te gaan en na te denken over wat ik kan en wil. Ik kreeg energie van al haar ideeën, enthousiasme en motivatie. Dankzij het netwerk van Staatvandienst heb ik een werkervaringsplek gevonden; voor mij het opstapje terug naar de arbeidsmarkt. Deze ervaring gaf mij de kans om te testen of ik het werken weer aan kon. Tijdens deze periode werd ik gecoacht en kon ik met al mijn vragen terecht bij Elianne. Daarom ben ik erg blij met het Werkfit– en het Naar Werktraject via Staatvandienst. ”

Laatste artikelen

Elk jaar nemen we ons van alles voor. We kennen ze allemaal, de goede voornemens voor het nieuwe Lees verder...

De opkomst van kunstmatige intelligentie (AI) heeft impact op onze samenleving, in het bijzonder op de arbeidsmarkt. In Lees verder...

Staatvandienst, Omzien en Moedigh (SOM) zijn drie zelfstandig opererende bedrijven met een hoofdkantoor in Deventer. Dat is echter Lees verder...

Archief

Januari 2024 1 artikel
December 2023 1 artikel
Oktober 2023 2 artikelen
September 2023 1 artikel
Maart 2023 1 artikel
Februari 2023 1 artikel
Januari 2023 2 artikelen
December 2022 2 artikelen
November 2022 1 artikel
Oktober 2022 1 artikel
Augustus 2022 2 artikelen
Juni 2022 2 artikelen
5 tips voor een beter cv.
Schrijf je nu in en vergroot je kans op de arbeidsmarkt.