Wat doet het UWV?

Wat doet het UWV?

Logo van het UWV in blauwe kleur UWV staat voor Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen. Zij zorgen voor een deskundige uitvoering van de meest bekende verzekeringen, zoals de:

Wat kan het UWV voor jou betekenen

Wanneer je vanuit een werksituatie in een van bovenstaande verzekeringen belandt, zullen zij je helpen bij je zoektocht naar een nieuwe baan. Dit doen zij de eerste 3 maanden van je nieuwe situatie vrij intensief, maar daarna verwachten zij van de meerderheid dat ze zelf in staat zijn om nieuw werk te vinden. Ze bieden personen met een bijzondere situatie (langdurig ziek, een beperking of 50+) wel een intensievere begeleiding aan. Dit heeft er mee te maken dat het vinden van een betaalde baan voor deze groep lastiger is. Goede connecties zijn hierbij van essentieel belang.

De connectie met Staatvandienst

Het UWV werkt voor deze groep dan ook intensief samen met bedrijven zoals Staatvandienst. Door onze kennis van de arbeidsmarkt én de vele contacten is de kans op de juiste match een stuk groter. Net als bij het UWV verwachten we bij Staatvandienst een actieve inzet van jou als cliënt. We bieden alle handvaten om werk te vinden. Denk hierbij aan trainingen op het gebied van online profilering, coaching om te zien waar je kwaliteiten liggen en welke kansen er zijn en natuurlijk ondersteuning gedurende het traject. Kortom: samen maken we er werk van.

Onze UWV re-integratiediensten

Staatvandienst biedt ‘Werkfit maken’ en ‘Naar werk’ aan, dit zijn beide re-integratietrajecten van het UWV.

Binnen Werkfit maken begeleidt Staatvandienst om weer ‘werkfit’ te worden. Dit traject is voor mensen met een ZW- of AG-uitkering en arbeidsvermogen hebben, dat wil zeggen, de mogelijkheid om te werken. Lees meer over het UWV werkfit traject via Staatvandienst.

Het doel van het re-integratietraject ‘Naar werk’ is het vinden van een nieuwe, geschikte en duurzame baan. Het traject is bedoeld voor mensen met een ZW- of AG uitkering en die beschikken over arbeidsvermogen. Lees meer over het Naar werk traject via Staatvandienst.

Staat uw antwoord er niet tussen? Neem dan direct contact met ons op.
Wij doen er alles aan om u verder te helpen. We staan u dan ook graag te woord.