Over Staatvandienst

Wij zijn er voor mensen en door mensen; samen maken we er werk van!

Staatvandienst; regionaal de sterkste

Onze organisatie is  in 2006 opgericht vanuit de gedachte er ‘samen werk van te maken’. Dat streven wij tot op de dag van vandaag na. Dit doen wij aan de hand van outplacement-, re-integratie– en loopbaanadvies trajecten binnen alle sectoren. Met een kleine 100 medewerkers helpen wij dagelijks vanuit onze verschillende vestigingen in Nederland mensen bij het ontwikkelen van hun talenten en hun kwaliteiten en het benutten van hun mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Onze consultants werken exclusief voor kandidaten in de regio, spreken de regionale taal en kennen de arbeidsmarkt daar als hun broekzak. Dát is onze kracht.

Werken aan werkplezier en wendbaarheid

Onze collega’s begeleiden kandidaten bij het maken van belangrijke keuzes in alle fases van hun loopbaan. Ondersteuning op maat om zowel werkgever als werknemers hulp te bieden en wendbaar te houden, want flexibele mensen maken organisaties veerkrachtig voor de toekomst.

Hoe we dit doen zie je in deze korte video.

Focus op resultaat

Naast onze regionale focus hebben wij nóg een focus; resultaat. Om dit te behalen werken wij intensief met kandidaten en opdrachtgevers samen. We achterhalen aan de hand van een stappenplan waar men staat en werken vanuit hier verder. Zo krijgt ieder traject precies de aandacht die het verdient.

Werkzoekenden waarderen ons op:

StaatVanDienst_Lintje_RetinaReady_80

Bron: Keurmerk Blik op Werk

Opdrachtgevers waarderen ons op:

StaatVanDienst_Lintje_RetinaReady_80

Bron: Keurmerk Blik op Werk

Wij maken werk van werk vinden.

Staatvandienst is expert op het gebied van loopbanen, outplacement & re-integratie

#levensenloopbanenmooiermaken

Maatschappelijke betrokkenheid

MVO Nederland ontstond relatief kort geleden, circa 15 jaar. Maar de gedachte onderliggend aan MVO is al veel ouder is. Adam Smith, de grondlegger van economisch denken en het liberalisme sprak ruim twee eeuwen geleden al over de moraal. Hij benadrukte dat individuele belangen ingebed moeten zijn in eigen verantwoordelijkheid en onze zorg voor anderen. Bij MVO gaat het kort gezegd over verantwoordelijk ondernemen in relatie tot de dimensies: People, Planet & Profit.

Wat voor veel organisaties vaak een uitdaging is hoe vertaal je deze verantwoordelijkheid nu naar de praktijk van alle dag.  En belangrijker nog,  hoe breng je dit in lijn met de producten en diensten die je biedt. Bij Staatvandienst en haar zusterbedrijven Moedigh en Omzien richten we ons juist op de dimensie People. Een stapje extra doen ook in MVO zit in ons DNA.  Onze wil, ambitie en overtuiging is dat met de ‘People kant’ van MVO we echt veel meer kunnen dan men vaak denkt.

Staatvandienst is in 2006 opgericht vanuit gedachte ‘Samen er werk van maken’. Vanuit die gedachte begeleiden onze consultants elke dag actief mensen met hun inzetbaarheid op de arbeidsmarkt. Ook het helpen MVO-proof maken van organisaties is voor ons een belangrijke activiteit. Voor ons zit de essentie in hoe maak je een containerbegrip als MVO je als organisatie eigen en hoe vertaal je dit naar de praktijk, dus de MVO-agenda concreter te maken.

Ook een succesvol traject doorlopen bij Staatvandienst? Schrijf je dan nu in!

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om jouw voorkeuren te bespreken.