WEP... wat is dat?

Wanneer je als werknemer voor een lange tijd niet aan het werk bent geweest door ziekte of arbeidsongeschiktheid, is het erg fijn zijn om te re-integreren op de arbeidsmarkt. Je wilt de aansluiting met de arbeidsmarkt immers zo goed mogelijk behouden. Een ideale manier hiervoor is de WEP: een plek voor werknemers die graag werkervaring willen opdoen en welke bijdraagt aan jouw persoonlijke ontwikkeling.

Wat is WEP?

WEP staat voor werkervaringsplek. Dit is een tijdelijke arbeidsplaats voor werknemers die voor een korte periode – minimaal 1 tot 3 maanden – werkervaring willen opdoen bij een (andere) werkgever. Op deze manier kan hij of zij nieuwe dingen leren en zichzelf ontwikkelen. 

Wat is het doel van werkervaringsplekken?

Deze arbeidsgewenningplek moet onder andere bijdragen aan het verkrijgen van een positieve werkhouding. Daarnaast draagt deze fase bij aan de ontwikkeling van de werknemer, zodat hij of zij leert functioneren in een arbeidsrelatie. Het is daarnaast de bedoeling dat de kandidaat in deze fase arbeidsritme op doet en dat de belastbaarheid wordt getoetst via een geleidelijke opbouw van uren. Het is van belang dat kandidaten in een omgeving terechtkomen waar zij sociale contacten hebben en welke past bij hun beperking. Het doel van deze fase is dat deze werkervaringsplek uiteindelijk resulteert in het vinden van een betaalde baan

Staatvandienst kan jou helpen bij het vinden van een werkervaringsplaats

Het vinden van een WEP voor mensen met een arbeidsongeschiktheidsuitkering of Ziektewetuitkering van het UWV, is onderdeel van het traject Werkfit maken. Daarnaast is een werkervaringsplek ook inzetbaar tijdens het 2e spoortraject voor werknemers. Staatvandienst zoekt in beide gevallen samen met jou naar een geschikte werkervaringsplek. Daarnaast zullen onze coaches jou ook begeleiden gedurende deze periode. Samen gaan we ervoor zorgen dat jij klaar wordt gestoomd voor het vinden van een betaalde baan. Neem contact met ons op zodat wij samen kunnen gaan kijken naar de WEP die bij jou past!

 

 

Staat uw antwoord er niet tussen? Neem dan direct contact met ons op.
Wij doen er alles aan om u verder te helpen. We staan u dan ook graag te woord.