We helpen je graag op weg met onze kennis.
Duurzame inzetbaarheid gaat om de optimale aansluiting tussen mens, werk en organisatie. Dat geldt voor nu en in de toekomst. Dat verschilt per mens en organisatie. Naar onze mening zijn werknemers het meest waardevol voor een organisatie als ze ruimte ervaren voor ontwikkeling, eigenaarschap, veiligheid, vertrouwen en perspectief. Waardering en werkplezier gaan hand in hand.
Een belangstellingsgesprek is een soort tweede sollicitatie binnen je huidige organisatie. Dit klinkt misschien heel raar en werkgevers proberen het dan ook zoveel mogelijk te voorkomen. Maar het valt helaas niet altijd te ontwijken. Soms krijgt een organisatie te maken met boventalligheid van werknemers. Dit betekent dat er te veel werknemers zijn voor dezelfde functie(s). Dit ontstaat door bijvoorbeeld een reorganisatie. In dat geval nodigt de werkgever de betreffende werknemers uit voor een belangstellingsgesprek.
Amplitie is een HR-trend die gericht is op het bevorderen van het psychisch welzijn van werknemers en het creëren van een positieve werkomgeving. Het versterken van positieve aspecten binnen een organisatie kan leiden tot duurzame inzetbaarheid van werknemers, wat belangrijk is om werknemers te behouden en prestaties en productiviteit te verbeteren. Het is belangrijk om een plan op te stellen en gerichte acties te ondernemen om een positieve werkcultuur te creëren. Amplitie is een organisatiebrede aanpak gericht op het versterken van positieve aspecten binnen een bedrijf. De voordelen van amplitie zijn onder andere meer werkplezier en motivatie, minder verzuim en hogere productiviteit en innovatie.
Iedere werknemer is anders en heeft zijn eigen sterktes en ontwikkelpunten. Je doet er als werkgever goed aan om te weten dat werknemers zich op hun plek voelen en werkzaamheden goed kunnen uitvoeren. Hierbij is het belangrijk om aan te voelen wat de valkuilen van medewerkers zijn omdat zij daardoor mogelijk hun werkzaamheden minder goed uitvoeren en minder werkgeluk ervaren.
Het vermogen te kunnen veranderen is één van de belangrijkste competenties voor organisaties. Je snel kunnen aanpassen op alle ontwikkelingen. Medewerkers spelen daarin een cruciale rol. Hoe meer gemotiveerde en tevreden mensen in de organisatie, des te wendbaarder je bent. Mensen die zich kunnen blijven ontwikkelen in elke fase van…
Iedereen weet tegenwoordig hoe groot het belang is van een hecht team van medewerkers. Dit versterkt namelijk werkgevers en werknemers op meerdere manieren. Een van de belangrijkste uitkomsten is dat het de continuïteit van de organisatie versterkt. Maar hoe werk je aan een hecht team van medewerkers en hoe behoud je dit team?
De media opent regelmatig met koppen als: “arbeidstekorten, meer vacatures dan werkzoekenden, moeilijker dan ooit om personeel te vinden”. We ervaren dit dagelijks, of je nou met het openbaar vervoer reist, gebruik maakt van zorg of hulpverlening, een drankje op het terras bestelt of naar het buitenland vliegt. Werkgevers staan voor een pittige opgave: hoe vind en behoud ik de juiste mensen en hoe voorkom ik dat de werkenden door de hoge werkdruk uitvallen?
Iedereen krijgt gedurende zijn loopbaan wel eens te maken met veranderingen, groot of klein, die een impact kunnen hebben op je eigen positie of werkzaamheden. Dit kan variëren van het vertrek van een collega of een leidinggevende, de organisatie die een andere koers wil varen of misschien wel een hele…
Stel, je hebt het reuze naar je zin op je werk, maar je hebt het gevoel dat je meer in je mars hebt dan wat je in je huidige functie kan laten zien. Dit gevoel kan erg vervelend zijn en zou kunnen zorgen voor constante verveling op het werk: een bore-out. Probeer dit te onderzoeken met je leidinggevende of HR en de mogelijkheden te bespreken om door te groeien naar een functie die past bij jouw kwaliteiten en talenten…
Vroeger leerde iemand een vak, ging aan het werk bij een bedrijf, kreeg een lintje bij 25 jaar en bleef 40 jaar in dat vak werken. Die tijd is wel voorbij. Vernieuwingen in de technologie, demografische ontwikkelingen, digitalisering en veranderingen in de markt zorgen dat de inhoud van werk continu…
Je ervaart stress op je werk, maar ja, iedereen is wel eens gestrest. Na werktijd sprint je vrijwel gelijk door naar de sportschool, want je figuur moet wel in vorm blijven. Nadat je hebt gedoucht, lees je nog snel even het laatste hoofdstuk van je studieboek door. Om 22:00 uur…
Overspannenheid, wat zijn de oorzaken en de symptomen? Wanneer je gedurende een lange periode (een paar maanden) stress ervaart, opgelegd door jezelf, je omgeving vanuit een privésituatie of het werk, noemen we dat overspannenheid. Kortdurende stress hoeft geen probleem te zijn, vaak helpt het bij alerter zijn en meer gefocust…
Soms zijn er van die dagen dat de verveling (even) toeslaat op je werk. Het overkomt vrijwel iedereen wel eens. Maar wanneer de klachten na een aantal dagen of weken nog niet verdwenen zijn en je al voor een langere periode geen plezier meer beleeft aan je werk, dan kan…
Als organisatie heb je een missie en een visie waaraan je de bedrijfsdoelen koppelt. Alleen verandert de wereld en dat betekent als organisatie dat je de bedrijfsdoelen daarop aanpast. Als werkgever wil je flexibel zijn en heb je de juiste werknemers nodig die dit ook aan kunnen. Het is dan…