Met het Participatiefonds Van Werk naar Werk

Wij kunnen helpen!

Aan de slag met van werk naar werk

Als bestuur moet je continu inspelen op de veranderingen in de markt. Dit betekent dat je soms afscheid moet nemen van werknemers. Of dit nu door krimp van het aantal leerlingen komt of omdat jullie ambities niet passen bij een medewerker.

Is bij de personeelsformatie geen plaats meer voor iemand of past iemand minder goed bij de koers van de organisatie? En is afscheid nemen onvermijdelijk? Dan kan hulp in de begeleiding naar ander werk welkom zijn. Het verlies van werk door ontslag of reorganisatie is vaak niet makkelijk. Wij kunnen jouw medewerkers begeleiden in de weg naar ander werk, binnen of buiten het onderwijs, zodat zij niet in de WW terechtkomen.

Vraag een gesprek aan 

Al sinds 2015 zijn wij samenwerkingspartner van het Participatiefonds in de begeleiding en coaching van kandidaten in het primair onderwijs. Naast de begeleiding vanuit de WW ERD nu ook preventief in van-werk-naar-werk-trajecten, om te voorkomen dat medewerkers in de WW terechtkomen.
Elk traject is maatwerk en stellen we samen op basis van behoefte en budget. Met de kandidaat en het schoolbestuur kijken we wat nodig is om werk te vinden binnen of buiten het primair onderwijs. Op basis van praktijkvoorbeelden hebben we met het Participatiefonds onderzocht welke begeleiding leidt tot het beste resultaat voor medewerker én het schoolbestuur. Hierdoor geven we iedereen de beste kansen naar werk.  

Meer weten over de mogelijkheden? Vul het formulier in of bel naar 0570-624899.

collega's samenwerken

Loopbaanconsultant Esther is open, warm, laagdrempelig en tast steeds af op welk niveau hulp aangereikt kan worden. Ze laat je meedenken in het gesprek, ze laat je op een speelse manier voelen wat je doet en vraagt wat jij anders kan doen om weer de regie in handen te krijgen.

Kandidaat regio Zuidwest

Welke begeleiding bieden wij?

Elk van-werk-naar-werk-traject is maatwerk. Vooraf bepalen we samen welke activiteiten nodig zijn om iemand van werk naar nieuw werk te begeleiden.
Een coachingsgesprek, arbeidskansengesprek, het opstellen en uitvoeren van een mobiliteitsplan en onderzoek tot herplaatsing buiten het eigen schoolbestuur, nemen we daarin mee.
Op basis van het beschikbare budget én de best passende activiteiten maken wij een keuze uit de verschillende begeleidingsvormen.
Bij plaatsing in nieuw werk bieden wij altijd nazorg voor borging van de nieuwe baan.

Een voorbeeld uit de praktijk

Coachingstraject

Een directeur van een basisschool meldde zich aan voor coaching in een traject bij één van onze loopbaanconsultants. Hij was vaardig genoeg in het solliciteren, zijn cv, brief en zijn profiel waren op orde. Hij werd vaak uitgenodigd op gesprek, alleen bleef hij steeds de beste 2e sollicitant. Waarin hij hulp nodig had was zijn gedrag; hoe kom ik over en wat is het effect ervan op anderen? Samen met de loopbaanconsultant zijn ze met reflectie aan de slag gegaan.

Het resultaat?

Hij is niet meer de eeuwige beste 2e én weer terug in het primair onderwijs als directeur. Mooi hoe coaching bijdraagt aan een duurzame plaatsing.

 Staatvandienst in het kort

Wij hebben jarenlang ervaring op het gebied van outplacement, van werk naar werk, loopbaanbegeleiding, advies en coaching. Vanaf de start van ons bedrijf in 2006 hebben wij:

 

  • meer dan 39.439 mensen begeleid in hun loopbaan;
  • loopbaancoaches die NOLOC gecertificeerd zijn en hun kennis op peil houden via onze Academie;
  • brede regionale kennis van de arbeidsmarkt, contacten in netwerkorganisaties en ervaring in alle sectoren;
  • 40 vestigingen en spreeklocaties door heel Nederland. Daar waar iemand woont en werkt bieden wij begeleiding;
  • ruim 3543 bedrijven, publiek en privaat, van MKB tot multinational, geholpen met onze dienstverlening. 
regieloopbaan

Hoe werkt het in de praktijk?

Onze opdracht

Binnen het onderwijs was voor een leerkracht bovenbouw geen duurzame ontwikkeling meer mogelijk. In overleg met hem heeft het schoolbestuur zijn arbeidsovereenkomst ontbonden met een VSO. Voor de begeleiding naar nieuw werk buiten het onderwijs volgt hij een van werk naar werk maatwerktraject via Staatvandienst.
De loopbaanconsultant bouwt een vertrouwensband op, onderzoekt samen met hem alle mogelijkheden op de arbeidsmarkt en zet haar netwerk in om werkervaring op te doen.

En het resultaat?
Na het traject, een combinatie van coaching en diverse testen en methodieken, heeft de kandidaat een nieuwe, duurzame baan als coördinator Jeugd en Gezondheid in de bibliotheek! Dus geen WW-uitkering en heel snel een nieuwe baan die goed bij hem past.
Kortom: een mooi resultaat voor alle betrokkenen.

Nieuwsgierig wat wij voor jouw medewerkers kunnen betekenen?

Voor meer informatie of een afspraak neem contact met ons op via het hoofdkantoor in Deventer: 0570-624899. Of meld je direct aan.  

Contact gegevens

 

Hoofdkantoor

Munsterstraat 10
7418 EV Deventer

 

 

Tel: 0570 624 899
E-mail: sales@staatvandienst.nl

    * = verplicht veld