Loopbaanadvies,
Re-integratie & Outplacement Amsterdam

Staatvandienst, altijd in de buurt!

Re-integratie, outplacement, loopbaanadvies en loopbaancoaching in Amsterdam

Ben je op zoek naar nieuw, passend en duurzaam werk in de regio Amsterdam? Onze consultants zijn je graag van dienst bij outplacement, re-integratie en loopbaanadvies.

Zij onderhouden intensief contact met diverse bedrijven en organisaties in de regio Amsterdam en omgeving, onder meer via actieve deelname aan netwerkbijeenkomsten. Bij Staatvandienst vinden wij het erg belangrijk dat de consultants werken in de regio waar ze wonen. Daardoor kennen ze de regionale arbeidsmarkt goed.

Wij werken vanuit onze missie: wij geloven dat met persoonlijke aandacht en ontwikkeling van talent bevlogenheid creëert, zo verbinden we mensen en organisaties en maken we levens en loopbanen mooier.
Onze loopbaanconsultants gaan heel gericht met en voor jou aan de slag om je te helpen als je stilstaat, vastloopt of juist richting zoekt op de arbeidsmarkt. Hoe? Met oprechte aandacht en hart voor de mens waarbij zij eerlijk uitspreken wat hun verwachtingen zijn.

Bij Staatvandienst Amsterdam gaan we voor de optimale match tussen mens, werk en organisatie.

Neem contact met ons op!

Loopbaancoaching bij Staatvandienst Amsterdam

Je hebt een betaalde baan , maar vraagt je steeds vaker af of ‘dit het nog wel is’. Je gaat met steeds minder plezier naar je werk. Komt dit bekend voor? Als dit speelt bij jou op het werk, is het misschien tijd voor verandering. Je kunt kiezen voor stilstand of vooruitgang. Dit laatste is misschien een onbekende weg maar kan je veel energie en werkplezier opleveren. Loopbaanontwikkeling, duurzaam inzetbaar zijn, een leven lang leren en ontwikkelen. Dit zijn termen van tegenwoordig waarbij het gaat om jouw inzetbaarheid op de interne en externe arbeidsmarkt. Een loopbaanadviestraject via Staatvandienst Amsterdam gaat in op de vraag: Past dit werk nog bij mij? En als dit niet het geval is, wat dan wel? Met loopbaancoaching krijg je inzicht in je vaardigheden, kwaliteiten, interesses, werkwaarden en de baan die bij je past. Het draagt bij aan jouw inzetbaarheid gedurende jouw loopbaan nu en in de toekomst.

Meer over loopbaancoaching

Re-integratie met Staatvandienst

Als je ziek bent en daardoor niet meer je eigen functie kunt uitoefenen helpen de consultants bij re-integratiebureau Staatvandienst Amsterdam je graag bij de zoektocht naar passend werk. Werk dat aansluit op jouw mogelijkheden en beperking(en). Dit doen we met het re-integratietraject. Ander werk kan een andere baan bij je huidige werkgever zijn, maar ook een nieuwe functie bij een ander bedrijf. Dit noemen we re-integratie 2e spoor. Staatvandienst Amsterdam biedt de volgende re-integratiemogelijkheden:

 • Re-integratie bij jouw eigen werkgever in een andere functie
 • Re-integratie in een andere functie
 • Re-integratie als u een WIA-WGA-uitkering ontvangt.
 • Re-integratie ingezet door UWV (Werkfit maken en Naar Werk)

De loopbaanconsultants werken vanuit een vertrouwensrelatie met een grote betrokkenheid bij zowel kandidaat en opdrachtgever. Zij zijn in staat om mensen weer naar zichzelf te laten kijken en juist naar de mogelijkheden in plaats van de onmogelijkheden.

Lees meer over re-integratie!

“Het team van Staatvandienst Amsterdam is erg geduldig, en ze denken actief mee. De communicatie verloopt erg soepel en doordat jullie over de juiste kennis en kunde beschikken, kunnen jullie de juiste hulp aanbieden.”

– Kandidaat Staatvandienst Amsterdam –

Duurzame inzetbaarheid

‘Loopbaanontwikkeling’, ‘duurzaam inzetbaar zijn’, ‘een leven lang leren en ontwikkelen. Het zijn terminologieën van tegenwoordig waarbij in principe gesproken wordt over de mens, de individuele werknemer en zijn inzetbaarheid op de interne of externe arbeidsmarkt. Leidinggevenden spelen een cruciale rol maar zij vinden het niet altijd gemakkelijk om het gesprek aan te gaan over de loopbaan en de toekomst van werk van hun werknemers. Staatvandienst biedt trainingen gericht op de manier waarop de leidinggevende de werknemer kan ondersteunen in zijn loopbaanwensen. Daarnaast intervisie voor leidinggevenden waarin men met elkaar in gesprek gaat waar ze in de praktijk tegen aan lopen.

Over loopbaanadvies en coaching

Outplacement met Staatvandienst

Organisaties veranderen, maar jij verandert ook. Misschien vorm je een perfecte match met je huidige werk, maar het kan ook gebeuren dat je door veranderingen uit elkaar groeit en niet meer op je plek zit. Met outplacement helpt Staatvandienst Amsterdam jou om werk te vinden waarbij je je wél weer op je plek voelt. Een outplacementtraject wordt ingezet als je in overleg met je werkgever hebt besloten om je te gaan richten op ander werk, maar ook wanneer je als gevolg van een reorganisatie boventallig bent verklaard bij je huidige werkgever. Door te denken in mogelijkheden,
kijken we samen naar jouw kansen om een nieuwe, passende baan te vinden in de regio Amsterdam. Als outplacementbureau gaan we tijdens het traject op een praktische manier op zoek naar het antwoord op de vragen: Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? En Hoe kom ik daar?

Lees meer over outplacement

Coaching on the job

Met coaching on the job via Staatvandienst Amsterdam laten wij de werkcompetenties van mensen groeien. Met coaching on the job begeleiden wij werknemers die door ziekte of vanuit preventie extra ondersteuning nodig hebben.

Met deze expertise ondersteunen de loopbaanconsultants de werknemer met een persoonlijk coachingsprogramma op zijn/haar werk. Een coachingstraject via Staatvandienst Amsterdam is voor elke werknemer anders en altijd op maat. Zo creëren wij met de werkgever de perfecte omstandigheden voor een duurzaam dienstverband. Onze loopbaanconsultants ondersteunen ook werkgevers bij de afstemming met werknemer en vormgeving van de optimale manier om goed en functioneel werknemerschap zo goed mogelijk tot uiting te laten komen.

 

Meer over coaching on the job

UWV re-integratietrajecten via Staatvandienst Amsterdam

Staatvandienst Amsterdam biedt de UWV re-integratiediensten Werkfit maken en Naar werk. Binnen de dienst Werkfit maken ga je samen met de consultant aan de slag om jouw positie op de arbeidsmarkt te verstevigen. Daarvoor kunnen we gebruik maken van verschillende activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan het versterken van de persoonlijke effectiviteit of het in beeld brengen van de arbeidsmarktpositie. De re-integratiedienst Naar werk heeft als doel om met diverse activiteiten je in nieuw, passend en duurzaam werk te plaatsen. Je volgt een individueel traject op maat, eventueel aangevuld met groepstrainingen. Bij zowel Werkfit maken als Naar Werk bepaal jij samen met UWV en Staatvandienst Amsterdam op welke activiteiten de focus ligt.

Lees meer over uwv werkft maken en over uwv naar werk

UWV werkfit maken

Loopbaanconsultant uit Amsterdam aan het woord

Arlette Schipper werkt sinds 2018 bij Staatvandienst. Door haar kennis en ervaring heeft zij samen met haar cliënten een mooie staat van dienst opgebouwd:

“ Staatvandienst is een no-nonsense bedrijf waar de kwaliteit van de begeleiding en het contact met de kandidaten en opdrachtgevers hoog is. Kom je nieuw in dienst dan krijg je een uitgebreid en goed inwerkprogramma. Zo kun je met de nodige kennis en kunde op zak zelfstandig aan de slag.”

Arlette aan het werk

Kunnen wij je helpen?

Wij staan voor je klaar om samen te bekijken welke mogelijkheden er voor je zijn. Neem contact op met de vestiging van Staatvandienst Amsterdam via dit contactformulier.


  * = verplicht veld

  Het team van Staatvandienst Amsterdam

  Amsterdam is een wereldstad met een grote diversiteit aan doelgroepen die wij de juiste hulp willen aanbieden. We begeleiden onze kandidaten middels outplacement, UWV (Wajong) en re-integratie. Van hoog- tot laag denkniveau. We zijn voor onze kandidaten een verbindende schakel: hét netwerk van nieuw en passend werk. Het team van Staatvandienst Amsterdam is gedreven om van elk traject een succes te maken.

  regio Middenwest juni 2021

  Adres en routebeschrijving

  Staatvandienst Amsterdam
  Karspeldreef 8
  1101 CJ AMSTERDAM
  Routebeschrijving

  Tel: 020 2374377
  E-mail: info@staatvandienst.nl

  Op werkdagen zijn wij tussen 09.00 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar.