Loopbaanadvies,
Re-integratie & Outplacement Doetinchem

Staatvandienst, altijd in de buurt!

Re-integratie, outplacement, loopbaanadvies en loopbaancoaching in Doetinchem

Ben je op zoek naar nieuw, passend en duurzaam werk in de regio Doetinchem? Onze consultants zijn je graag van dienst bij outplacement, re-integratie en loopbaanadvies.

Zij onderhouden intensief contact met diverse bedrijven en organisaties in de regio Doetinchem en omgeving, onder meer via actieve deelname aan netwerkbijeenkomsten. Bij Staatvandienst vinden wij het erg belangrijk dat de consultants werken in de regio waar ze wonen. Daardoor kennen ze de regionale arbeidsmarkt goed.

Wij werken vanuit onze missie: wij geloven dat met persoonlijke aandacht en ontwikkeling van talent bevlogenheid creëert, zo verbinden we mensen en organisaties en maken we levens en loopbanen mooier.
Onze loopbaanconsultants gaan heel gericht met en voor jou aan de slag om je te helpen als je stilstaat, vastloopt of juist richting zoekt op de arbeidsmarkt. Hoe? Met oprechte aandacht en hart voor de mens waarbij zij eerlijk uitspreken wat hun verwachtingen zijn.

Bij Staatvandienst Doetinchem gaan we voor de optimale match tussen mens, werk en organisatie.

Direct contact opnemen

Loopbaancoaching bij Staatvandienst Doetinchem

Je hebt een betaalde baan , maar vraagt je steeds vaker af of ‘dit het nog wel is’. Je gaat met steeds minder plezier naar je werk. Komt dit bekend voor? Als dit speelt bij jou op het werk, is het misschien tijd voor verandering. Je kunt kiezen voor stilstand of vooruitgang. Dit laatste is misschien een onbekende weg maar kan je veel energie en werkplezier opleveren. Loopbaanontwikkeling, duurzaam inzetbaar zijn, een leven lang leren en ontwikkelen. Dit zijn termen van tegenwoordig waarbij het gaat om jouw inzetbaarheid op de interne en externe arbeidsmarkt.

Een loopbaanadviestraject via Staatvandienst Doetinchem gaat in op de vraag: Past dit werk nog bij mij? En als dit niet het geval is, wat dan wel? Vaak zien we dat mensen het zelf niet meer weten. Ze gaan eerst zelf op zoek en kunnen dan door de bomen het bos niet meer zien. Met loopbaancoaching krijg je inzicht in je vaardigheden, kwaliteiten, interesses, werkwaarden en de baan die bij je past. We gaan we eerst naar ‘binnen’ om jezelf beter leren kennen,  zodat je aansluiting vindt bij de arbeidsmarkt. Dit draagt bij aan jouw inzetbaarheid gedurende jouw loopbaan nu en in de toekomst.

Meer over loopbaancoaching

Re-integratie met Staatvandienst

Als je ziek bent en daardoor niet meer je eigen functie kunt uitoefenen helpen de consultants bij re-integratiebureau Staatvandienst Doetinchem je graag bij de zoektocht naar passend werk. Werk dat aansluit op jouw mogelijkheden en beperking(en). Dit doen we met het re-integratietraject. Ander werk kan een andere baan bij je huidige werkgever zijn, maar ook een nieuwe functie bij een ander bedrijf. Dit noemen we re-integratie 2 e spoor. Staatvandienst Doetinchem biedt de volgende re-integratiemogelijkheden:

 • Re-integratie bij jouw eigen werkgever in een andere functie
 • Re-integratie in een andere functie
 • Re-integratie als u een WIA-WGA-uitkering ontvangt.
 • Re-integratie ingezet door UWV (Werkfit maken en Naar Werk)

De loopbaanconsultants werken vanuit een vertrouwensrelatie met een grote betrokkenheid bij zowel kandidaat en opdrachtgever. Zij zijn in staat om mensen naar zichzelf te laten kijken om zo iemand sterker te maken. De insteek is erg gericht op zelfredzaamheid en eigen regie.
Wat dit in de praktijk betekent lees je in het verhaal van onze kandidaat Ilona die een 2e spoortraject heeft gevolgd.

Re-integratie voor werknemers

“Ik kan een traject via Staatvandienst Doetinchem iedereen aanraden. Ik heb geleerd anders naar dingen te kijken.  Blijkbaar was ik vastgeroest in mijn manier van denken over werk en mijn toekomst. ”

– Kandidaat Staatvandienst Doetinchem –

Duurzame inzetbaarheid

‘Loopbaanontwikkeling’, ‘duurzaam inzetbaar zijn’, ‘een leven lang leren en ontwikkelen. Het zijn terminologieën van tegenwoordig waarbij in principe gesproken wordt over de mens, de individuele werknemer en zijn inzetbaarheid op de interne of externe arbeidsmarkt. Leidinggevenden spelen een cruciale rol maar zij vinden het niet altijd gemakkelijk om het gesprek aan te gaan over de loopbaan en de toekomst van werk van hun werknemers. Staatvandienst biedt trainingen gericht op de manier waarop de leidinggevende de werknemer kan ondersteunen in zijn loopbaanwensen. Daarnaast intervisie voor leidinggevenden waarin men met elkaar in gesprek gaat waar ze in de praktijk tegen aan lopen.

Over loopbaanadvies en coaching

Outplacement via Staatvandienst

Organisaties veranderen, maar jij verandert ook. Misschien vorm je een perfecte match met je huidige werk, maar het kan ook gebeuren dat je door veranderingen uit elkaar groeit en niet meer op je plek zit. Met outplacement helpt Staatvandienst Doetinchem jou om werk te vinden waarbij je je wél weer op je plek voelt. Een outplacementtraject wordt ingezet als je in overleg met je werkgever hebt besloten om je te gaan richten op ander werk, maar ook wanneer je als gevolg van een reorganisatie boventallig bent verklaard bij je huidige werkgever. Door te denken in mogelijkheden,
kijken we samen naar jouw kansen om een nieuwe, passende baan te vinden in de regio Doetinchem en omgeving. Als outplacementbureau gaan we tijdens het traject op een praktische manier op zoek naar het antwoord op de vragen: Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? En Hoe kom ik daar?

Lees meer over outplacement

Coaching on the job

Met coaching on the job via Staatvandienst Doetinchem laten wij de werkcompetenties van mensen groeien. Met coaching on the job begeleiden wij werknemers die door ziekte of vanuit preventie extra ondersteuning nodig hebben.

Met deze expertise ondersteunen de  consultants de werknemer met een persoonlijk coachingsprogramma op zijn/haar werk. Een coachingstraject via Staatvandienst Doetinchem is voor elke werknemer anders en altijd op maat. Zo creëren wij met de werkgever de perfecte omstandigheden voor een duurzaam dienstverband. Onze consultants ondersteunen ook werkgevers bij de afstemming met werknemer en vormgeving van de optimale manier om goed en functioneel werknemerschap zo goed mogelijk tot uiting te laten komen.

Meer over coaching on the job

UWV re-integratietrajecten via Staatvandienst Doetinchem

Staatvandienst Doetinchem biedt de UWV re-integratiediensten Werkfit maken en Naar werk. Binnen de dienst Werkfit maken ga je samen met de consultant aan de slag om jouw positie op de arbeidsmarkt te verstevigen. Daarvoor kunnen we gebruik maken van verschillende activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan het versterken van de persoonlijke effectiviteit of het in beeld brengen van de arbeidsmarktpositie. De re-integratiedienst Naar werk heeft als doel om met diverse activiteiten je in nieuw, passend en duurzaam werk te plaatsen. Je volgt een individueel traject op maat, eventueel aangevuld met groepstrainingen. Bij zowel Werkfit maken als Naar Werk bepaal jij samen met UWV en Staatvandienst Doetinchem op welke activiteiten de focus ligt.

Lees meer over uwv werkft maken (voor werknemers) en over uwv naar werk (voor werkgevers)

Werkfit maken

Loopbaanconsultant aan het woord

Marja Rustema werkt sinds 2019 als loopbaanconsultant voor de regio’s Doetinchem en Winterswijk. Haar aanpak kenmerkt zich door een grote betrokkenheid, energie, nuchterheid, luchtigheid en het vermogen om kansen te (laten) zien.

Op de vraag wat eigen regie in je loopbaan betekent zegt ze:

” Werk heeft zo’n belangrijke functie in je leven… dat wil je toch niet laten afhangen van keuzes die door anderen of door omstandigheden gemaakt worden? Zelf kiezen geeft kracht, ook als je kwetsbaar bent. Als je vooruit wil komen, begin dan met het zetten van de eerste stap.”

 

Marja Rustema

Kunnen wij je helpen?

Wij staan voor je klaar om samen te bekijken welke mogelijkheden er voor je zijn. Neem contact op met de vestiging van Staatvandienst Doetinchem via dit contactformulier.

  * = verplicht veld

  Het team van Staatvandienst Doetinchem

  Het team van Staatvandienst Doetinchem bestaat uit Joke Elferink, Marja Rustema en Nadine Beuzenberg.  Zij zijn complementair aan elkaar en kunnen met vragen of overleg bij elkaar terecht. Zij werken vanuit een vertrouwensrelatie en verwachten grote betrokkenheid van jou als kandidaat als ook van onze opdrachtgevers. Door hun brede vakkennis en ervaring in de sectoren die Nederland rijk is, weten ze wat er speelt op de arbeidsmarkt en met welke dienstverlening jij het meest gebaat bent.

  Joke Elferink is zeer ervaren in de re-integratie, integer, duidelijk, rustig en is procesmatig sterk. Marja Rustema haar expertise is arbeidsbemiddeling, denkt out-of-the-box, is zeer betrokken en heeft een groot netwerk in de Achterhoek. En Nadine Beuzenberg is een bedreven loopbaancoach, komt van oorsprong uit de Randstad, is energiek, zeer daadkrachtig, intuïtief en authentiek.

  Het team van Staatvandienst Doetinchem staat voor je klaar om jouw verhaal aan te horen en te bekijken welke mogelijkheden er zijn.

  Achterhoek_Svd

  Adres en routebeschrijving

  Staatvandienst Doetinchem
  Hanzestraat 1
  7006 RH Doetinchem

  Routebeschrijving

  Tel: 0314 755040
  E-mail: info@staatvandienst.nl

  Openingstijden
  Maandag t/m vrijdag van 09:00 uur t/m 17:00
  Bezoek op afspraak