Loopbaanadvies,
Re-integratie & Outplacement Eindhoven

Staatvandienst, altijd in de buurt!

Re-integratie, outplacement, loopbaanadvies en loopbaancoaching in Eindhoven

Ben je op zoek naar nieuw, passend en duurzaam werk in de regio Eindhoven? Onze consultants zijn je graag van dienst bij outplacement, re-integratie en loopbaanadvies.

Zij onderhouden intensief contact met diverse bedrijven en organisaties in de regio Eindhoven en omgeving, onder meer via actieve deelname aan netwerkbijeenkomsten. Bij Staatvandienst vinden wij het erg belangrijk dat de consultants werken in de regio waar ze wonen. Daardoor kennen ze de regionale arbeidsmarkt goed..

Karin Bouma, kantoor Eindhoven: “De (regionale) arbeidsmarkt is momenteel sterk in beweging en biedt kansen voor de oudere werknemers (45+). Ik merk dat veel werkgevers weer op zoek zijn naar senioriteit, snelle inzetbaarheid en stabiliteit op de werkvloer. In Zorg en Onderwijs gebeurt momenteel heel veel, waarbij er veel vraag is naar personeel en er mogelijkheden zijn om werken en leren te combineren.”

Wij werken vanuit onze missie: wij geloven dat met persoonlijke aandacht en ontwikkeling van talent bevlogenheid creëert, zo verbinden we mensen en organisaties en maken we levens en loopbanen mooier.
Onze loopbaanconsultants gaan heel gericht met en voor jou aan de slag om je te helpen als je stilstaat, vastloopt of juist richting zoekt op de arbeidsmarkt. Hoe? Met oprechte aandacht en hart voor de mens waarbij zij eerlijk uitspreken wat hun verwachtingen zijn.

Bij Staatvandienst Eindhoven gaan we voor de optimale match tussen mens, werk en organisatie.

.

Direct contact opnemen

Loopbaancoaching bij Staatvandienst Eindhoven

Je hebt een betaalde baan , maar vraagt je steeds vaker af of ‘dit het nog wel is’. Je gaat met steeds minder plezier naar je werk. Komt dit bekend voor? Als dit speelt bij jou op het werk, is het misschien tijd voor verandering. Je kunt kiezen voor stilstand of vooruitgang. Dit laatste is misschien een onbekende weg maar kan je veel energie en werkplezier opleveren. Loopbaanontwikkeling, duurzaam inzetbaar zijn, een leven lang leren en ontwikkelen. Dit zijn termen van tegenwoordig waarbij het gaat om jouw inzetbaarheid op de interne en externe arbeidsmarkt.

Een loopbaanadviestraject via Staatvandienst Eindhoven gaat in op de vraag: Past dit werk nog bij mij? En als dit niet het geval is, wat dan wel? Vaak zien we dat mensen het zelf niet meer weten. Ze gaan eerst zelf op zoek en kunnen dan door de bomen het bos niet meer zien. Met loopbaancoaching krijg je inzicht in je vaardigheden, kwaliteiten, interesses, werkwaarden en de baan die bij je past. We gaan we eerst naar ‘binnen’ om jezelf beter leren kennen,  zodat je aansluiting vindt bij de arbeidsmarkt. Dit draagt bij aan jouw inzetbaarheid gedurende jouw loopbaan nu en in de toekomst.

Meer over loopbaancoaching

Re-integratie met Staatvandienst

Als je ziek bent en daardoor niet meer je eigen functie kunt uitoefenen helpen de consultants bij re-integratiebureau Staatvandienst Eindhoven je graag bij de zoektocht naar passend werk. Werk dat aansluit op jouw mogelijkheden en beperking(en). Dit doen we met het re-integratietraject. Ander werk kan een andere baan bij je huidige werkgever zijn, maar ook een nieuwe functie bij een ander bedrijf. Dit noemen we re-integratie 2 e spoor. Staatvandienst Eindhoven biedt de volgende re-integratiemogelijkheden:

 • Re-integratie bij jouw eigen werkgever in een andere functie
 • Re-integratie in een andere functie
 • Re-integratie als u een WIA-WGA-uitkering ontvangt.
 • Re-integratie ingezet door UWV (Werkfit maken en Naar Werk)

De loopbaanconsultants werken vanuit een vertrouwensrelatie met een grote betrokkenheid bij zowel kandidaat en opdrachtgever. Zij zijn in staat om mensen weer naar zichzelf te laten kijken en juist naar de mogelijkheden in plaats van de onmogelijkheden.

Lees meer over re-integratie

Duurzame inzetbaarheid

‘Loopbaanontwikkeling’, ‘duurzaam inzetbaar zijn’, ‘een leven lang leren en ontwikkelen. Het zijn terminologieën van tegenwoordig waarbij in principe gesproken wordt over de mens, de individuele werknemer en zijn inzetbaarheid op de interne of externe arbeidsmarkt. Leidinggevenden spelen een cruciale rol, maar zij vinden het niet altijd gemakkelijk om het gesprek aan te gaan over de loopbaan en de toekomst van werk van hun werknemers. Staatvandienst biedt trainingen gericht op de manier waarop de leidinggevende de werknemer kan ondersteunen in zijn loopbaanwensen. Daarnaast bieden wij intervisie aan voor leidinggevenden waarin men met elkaar in gesprek gaat waar ze in de praktijk tegen aan lopen.

Loopbaanadvies en coaching

Outplacement met Staatvandienst

Organisaties veranderen, maar jij verandert ook. Misschien vorm je een perfecte match met je huidige werk, maar het kan ook gebeuren dat je door veranderingen uit elkaar groeit en niet meer op je plek zit. Met outplacement helpt Staatvandienst Eindhoven jou om werk te vinden waarbij je je wél weer op je plek voelt. Een outplacementtraject wordt ingezet als je in overleg met je werkgever hebt besloten om je te gaan richten op ander werk, maar ook wanneer je als gevolg van een reorganisatie boventallig bent verklaard bij je huidige werkgever. Door te denken in mogelijkheden
kijken we samen naar jouw kansen om een nieuwe, passende baan te vinden in de regio Eindhoven. Als outplacementbureau gaan we tijdens het traject op een praktische manier op zoek naar het antwoord op de vragen: Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? En Hoe kom ik daar?

Lees meer over outplacement

“Zeer prettige samenwerking, er wordt naar je geluisterd en ben zeer goed geholpen. Fijne adviezen en tips. Heel hartelijk bedankt!”

-kandidaat regio Eindhoven-

Coaching on the job

Met coaching on the job via Staatvandienst Eindhoven laten wij de werkcompetenties van mensen groeien. Met coaching on the job begeleiden wij werknemers die door ziekte of vanuit preventie extra ondersteuning nodig hebben.

Met deze expertise ondersteunen de  consultants de werknemer met een persoonlijk coachingsprogramma op zijn/haar werk. Een coachingstraject via Staatvandienst Eindhoven is voor elke werknemer anders en altijd op maat. Zo creëren wij met de werkgever de perfecte omstandigheden voor een duurzaam dienstverband. Onze consultants ondersteunen ook werkgevers bij de afstemming met werknemer en vormgeving van de optimale manier om goed en functioneel werknemerschap zo goed mogelijk tot uiting te laten komen.

Meer over coaching on the job

UWV re-integratietrajecten via Staatvandienst Eindhoven

Staatvandienst Eindhoven biedt de UWV re-integratiediensten Werkfit maken en Naar werk. Binnen de dienst Werkfit maken ga je samen met de consultant aan de slag om jouw positie op de arbeidsmarkt te verstevigen. Daarvoor kunnen we gebruik maken van verschillende activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan het versterken van de persoonlijke effectiviteit of het in beeld brengen van de arbeidsmarktpositie. De re-integratiedienst Naar werk heeft als doel om met diverse activiteiten je in nieuw, passend en duurzaam werk te plaatsen. Je volgt een individueel traject op maat, eventueel aangevuld met groepstrainingen. Bij zowel Werkfit maken als Naar Werk bepaal jij samen met UWV en Staatvandienst Eindhoven op welke activiteiten de focus ligt.

Lees meer over uwv werkfit maken en over uwv naar werk .

UWV werkfit maken

Loopbaanconsultant aan het woord

Karin Bouma werkt sinds mei 2018 als loopbaanconsultant in de regio ZO-Nederland (Eindhoven). Met haar ruime ervaring als loopbaancoach kent zij de regionale kansen op de arbeidsmarkt goed, is heel betrokken, stelt de juiste vragen en bekijkt situaties vanuit verschillend perspectief.
“Ik adviseer opdrachtgevers bij mobiliteitsvraagstukken, zoals (preventieve) loopbaanbegeleiding, outplacement, re-integratie en begeleid ik mensen richting een passende baan of bij hun loopbaanvraag. Nieuwe functies ontstaan sinds het uitbreken van het Corona-virus en kandidaten vragen mij regelmatig om een loopbaanswitch te onderzoeken. Heel leuk om dit samen met hen te onderzoeken.

 

Karin Bouma min

Kunnen wij je helpen?

Wij staan voor je klaar om jouw verhaal aan te horen en te bekijken welke mogelijkheden er zijn. Neem hiervoor contact op met vestiging Eindhoven.

 

  * = verplicht veld

  Adres, contactgegevens en routebeschrijving

  Staatvandienst Eindhoven
  Fellenoord 200
  5611 ZC EINDHOVEN
  Routebeschrijving

  Tel: 040 3030396
  E-mail: info@staatvandienst.nl

  Openingstijden
  Maandag t/m vrijdag van 09:00 uur t/m 17:00
  Bezoek op afspraak