Loopbaanadvies, Loopbaancoaching,
Re-integratie & Outplacement Haarlem

Jouw loopbaancoaching-, re-integratie- en outplacementbureau in Haarlem

Ben je op zoek naar nieuw, passend en duurzaam werk in de regio Haarlem? Onze consultants zijn je graag van dienst bij outplacement, re-integratie en loopbaanadvies.

Zij onderhouden intensief contact met diverse bedrijven en organisaties in de omgeving van Haarlem, onder meer via actieve deelname aan netwerkbijeenkomsten. Bij Staatvandienst vinden wij het erg belangrijk dat de consultants werken in de regio waar ze wonen. Daardoor kennen ze de regionale arbeidsmarkt goed.

Wij werken vanuit onze missie: wij geloven dat met persoonlijke aandacht en ontwikkeling van talent bevlogenheid creëert, zo verbinden we mensen en organisaties en maken we levens en loopbanen mooier.
Onze loopbaanconsultants gaan heel gericht met en voor jou aan de slag om je te helpen als je stilstaat, vastloopt of juist richting zoekt op de arbeidsmarkt. Hoe? Met oprechte aandacht en hart voor de mens waarbij zij eerlijk uitspreken wat hun verwachtingen zijn.

Bij Staatvandienst Haarlem gaan we voor de optimale match tussen mens, werk en organisatie.

Direct contact opnemen

Loopbaancoaching bij Staatvandienst

Je hebt een betaalde baan , maar vraagt je steeds vaker af of ‘dit het nog wel is’. Je gaat met steeds minder plezier naar je werk. Komt dit bekend voor? Als dit speelt bij jou op het werk, is het misschien tijd voor verandering. Je kunt kiezen voor stilstand of vooruitgang. Dit laatste is misschien een onbekende weg maar kan je veel energie en werkplezier opleveren. Loopbaanontwikkeling, duurzaam inzetbaar zijn, een leven lang leren en ontwikkelen. Dit zijn termen van tegenwoordig waarbij het gaat om jouw inzetbaarheid op de interne en externe arbeidsmarkt. Een loopbaanadviestraject via Staatvandienst Haarlem gaat in op de vraag: Past dit werk nog bij mij? En als dit niet het geval is, wat dan wel? Met loopbaancoaching krijg je inzicht in je vaardigheden, kwaliteiten, interesses, werkwaarden en de baan die bij je past. Het draagt bij aan jouw inzetbaarheid gedurende jouw loopbaan nu en in de toekomst.

Meer over loopbaancoaching

Re-integratie met Staatvandienst Haarlem

Als je ziek bent en daardoor niet meer je eigen functie kunt uitoefenen helpen de consultants bij re-integratiebureau Staatvandienst Haarlem je graag bij de zoektocht naar passend werk. Werk dat aansluit op jouw mogelijkheden en beperking(en). Dit doen we met het re-integratietraject. Ander werk kan een andere baan bij je huidige werkgever zijn, maar ook een nieuwe functie bij een ander bedrijf. Dit noemen we re-integratie 2e spoor. Staatvandienst Haarlem biedt de volgende re-integratiemogelijkheden:

 • Re-integratie bij jouw eigen werkgever in een andere functie
 • Re-integratie in een andere functie
 • Re-integratie als u een WIA-WGA-uitkering ontvangt.
 • Re-integratie ingezet door UWV (Werkfit maken en Naar Werk)

De loopbaanconsultants werken vanuit een vertrouwensrelatie met een grote betrokkenheid bij zowel kandidaat en opdrachtgever. Zij zijn in staat om mensen weer naar zichzelf te laten kijken en juist naar de mogelijkheden in plaats van de onmogelijkheden.

Meer over re-integratie

Loopbaanconsultant in beeld

Arlette werkt als loopbaanconsultant in de regio Haarlem. Op de vraag wat haar zo aanspreekt aan het werken bij Staatvandienst:

“Het werk spreekt mij vooral aan door de mix van verschillende trajecten en diversiteit van kandidaten. Geen dag of gesprek is hetzelfde. Niemand is natuurlijk hetzelfde en dat maakt het werk ook zo afwisselend.
Staatvandienst is een no-nonsense bedrijf waar de kwaliteit hoog ligt. Dat geldt voor de begeleiding van kandidaten als ook het contact opdrachtgevers. Het is een organisatie waar je met open armen wordt ontvangen en die openstaat voor verbetering.”

 

Arlette aan het werk

Duurzame inzetbaarheid

‘Loopbaanontwikkeling’, ‘duurzaam inzetbaar zijn’, ‘een leven lang leren en ontwikkelen. Het zijn terminologieën van tegenwoordig waarbij in principe gesproken wordt over de mens, de individuele werknemer en zijn inzetbaarheid op de interne of externe arbeidsmarkt. Leidinggevenden spelen een cruciale rol maar zij vinden het niet altijd gemakkelijk om het gesprek aan te gaan over de loopbaan en de toekomst van werk van hun werknemers. Staatvandienst biedt trainingen gericht op de manier waarop de leidinggevende de werknemer kan ondersteunen in zijn loopbaanwensen. Daarnaast intervisie voor leidinggevenden waarin men met elkaar in gesprek gaat waar ze in de praktijk tegen aan lopen.

Meer over loopbaancoaching en loopbaanadvies

Outplacement met Staatvandienst Haarlem

Organisaties veranderen, maar jij verandert ook. Misschien vorm je een perfecte match met je huidige werk, maar het kan ook gebeuren dat je door veranderingen uit elkaar groeit en niet meer op je plek zit. Met outplacement helpt Staatvandienst Haarlem jou om werk te vinden waarbij je je wél weer op je plek voelt. Een outplacementtraject wordt ingezet als je in overleg met je werkgever hebt besloten om je te gaan richten op ander werk, maar ook wanneer je als gevolg van een reorganisatie boventallig bent verklaard bij je huidige werkgever. Door te denken in mogelijkheden,
kijken we samen naar jouw kansen om een nieuwe, passende baan te vinden in de regio Haarlem. Als outplacementbureau gaan we tijdens het traject op een praktische manier op zoek naar het antwoord op de vragen: Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? En Hoe kom ik daar?

Meer over outplacement

Coaching on the job

Met coaching on the job via Staatvandienst Haarlem laten wij de werkcompetenties van mensen groeien. Met coaching on the job begeleiden wij werknemers die door ziekte of vanuit preventie extra ondersteuning nodig hebben.

Met deze expertise ondersteunen de loopbaanconsultants de werknemer met een persoonlijk coachingsprogramma op zijn/haar werk. Een coachingstraject via Staatvandienst Haarlem is voor elke werknemer anders en altijd op maat. Zo creëren wij met de werkgever de perfecte omstandigheden voor een duurzaam dienstverband. Onze loopbaanconsultants ondersteunen ook werkgevers bij de afstemming met werknemer en vormgeving van de optimale manier om goed en functioneel werknemerschap zo goed mogelijk tot uiting te laten komen.

Meer over coaching on the job

UWV re-integratietrajecten via Staatvandienst Haarlem

Staatvandienst Haarlem biedt de UWV re-integratiediensten Werkfit maken en Naar werk. Binnen de dienst Werkfit maken ga je samen met de consultant aan de slag om jouw positie op de arbeidsmarkt te verstevigen. Daarvoor kunnen we gebruik maken van verschillende activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan het versterken van de persoonlijke effectiviteit of het in beeld brengen van de arbeidsmarktpositie. De re-integratiedienst Naar werk heeft als doel om met diverse activiteiten je in nieuw, passend en duurzaam werk te plaatsen. Je volgt een individueel traject op maat, eventueel aangevuld met groepstrainingen. Bij zowel Werkfit maken als Naar Werk bepaal jij samen met UWV en Staatvandienst Haarlem op welke activiteiten de focus ligt.

Lees meer over uwv werkft maken en over uwv naar werk

Meer over Werk fit maken

Kunnen wij je helpen?

Woon je in Haarlem of omgeving en ben je op zoek naar een re-integratiebureau? Dan staat Staatvandienst voor je klaar. Samen bekijken we welke mogelijkheden er voor je zijn en wat wij voor jou kunnen betekenen. Vul ons contactformulier in of bel naar 023-3031002.

  * = verplicht veld

  Contactgegevens, adres en routebeschrijving

  Staatvandienst Haarlem
  Adres Crown Business Center, unit A-7 | A.Hofmanweg 5A
  Postcode 2031 BH Haarlem
  Routebeschrijving
  Werkgebied Haarlem en omstreken
  Telefoon 023 3031002
  E-mail info@staatvandienst.nl
  Openingstijden
  Maandag – Vrijdag 09:00 – 17:00
  Zaterdag – Zondag Gesloten
  Opmerkingen Bezoek op afspraak