Loopbaanadvies, loopbaancoaching,
re-integratie & outplacement Rotterdam

Staatvandienst, altijd in de buurt!

Re-integratie, outplacement, loopbaanadvies en loopbaancoaching in Rotterdam

Ben je op zoek naar nieuw, passend en duurzaam werk in de regio Rotterdam? Onze consultants zijn je graag van dienst bij outplacement, re-integratie en loopbaanadvies.

Zij onderhouden intensief contact met diverse bedrijven en organisaties in de regio Rotterdam en omgeving, onder meer via actieve deelname aan netwerkbijeenkomsten. Bij Staatvandienst vinden wij het erg belangrijk dat de consultants werken in de regio waar ze wonen. Daardoor kennen ze de regionale arbeidsmarkt goed.

Wij werken vanuit onze missie: wij geloven dat met persoonlijke aandacht en ontwikkeling van talent bevlogenheid creëert, zo verbinden we mensen en organisaties en maken we levens en loopbanen mooier.
Onze loopbaanconsultants gaan heel gericht met en voor jou aan de slag om je te helpen als je stilstaat, vastloopt of juist richting zoekt op de arbeidsmarkt. Hoe? Met oprechte aandacht en hart voor de mens waarbij zij eerlijk uitspreken wat hun verwachtingen zijn.

Bij Staatvandienst Rotterdam gaan we voor de optimale match tussen mens, werk en organisatie.

 

Direct contact opnemen

Outplacement met Staatvandienst

Organisaties veranderen, maar jij verandert ook. Misschien vorm je een perfecte match met je huidige werk, maar het kan ook gebeuren dat je door veranderingen uit elkaar groeit en niet meer op je plek zit. Met outplacement helpt Staatvandienst Rotterdam jou om werk te vinden waarbij je je wél weer op je plek voelt. Outplacement wordt ingezet als je in overleg met je werkgever hebt besloten om je te gaan richten op ander werk, maar ook wanneer je als gevolg van een reorganisatie boventallig bent verklaard bij je huidige werkgever. Door te denken in mogelijkheden, kijken we samen naar jouw kansen om een nieuwe, passende baan te vinden in de regio Rotterdam. Tijdens het outplacementtraject gaan we op een praktische manier op zoek naar het antwoord op de vragen: Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? en Hoe kom ik daar? Wat wil ik? en Hoe kom ik daar?

Lees meer over outplacement

Re-integratie met Staatvandienst

Als je ziek bent en daardoor niet meer je eigen functie kunt uitoefenen helpen de consultants bij re-integratiebureau Staatvandienst Rotterdam je graag bij de zoektocht naar passend werk. Werk dat aansluit op jouw mogelijkheden en beperking(en). Dit doen we met het re-integratietraject. Ander werk kan een andere baan bij je huidige werkgever zijn, maar ook een nieuwe functie bij een ander bedrijf. Dit noemen we re-integratie 2 e spoor. Staatvandienst Rotterdam biedt de volgende re-integratiemogelijkheden:

 • Re-integratie bij jouw eigen werkgever in een andere functie
 • Re-integratie in een andere functie
 • Re-integratie als u een WIA-WGA-uitkering ontvangt.
 • Re-integratie ingezet door UWV (Werkfit maken en Naar Werk)

De loopbaanconsultants werken vanuit een vertrouwensrelatie met een grote betrokkenheid bij zowel kandidaat en opdrachtgever. Zij zijn in staat om mensen weer naar zichzelf te laten kijken en juist naar de mogelijkheden in plaats van de onmogelijkheden.

Lees meer over re-integratie

“Mijn 2e spoortraject was een pittig traject. Ik moest niet alleen arbeidsfit worden maar ook mijn keuze voor nieuw werk bijstellen. Ik ben heel blij met Kim Mandos als loopbaanconsultant. Niet alleen vanwege haar kennis maar vooral ook haar rol als coach. Zij gaf mij het vertrouwen en de positiviteit die ik nodig had.”

-kandidaat regio Rotterdam-

Loopbaanadvies met Staatvandienst

Je hebt een betaalde baan , maar vraagt je steeds vaker af of ‘dit het nog wel is’. Je gaat met steeds minder plezier naar je werk. Komt dit bekend voor? Als dit speelt bij jou op het werk, is het misschien tijd voor verandering. Je kunt kiezen voor stilstand of vooruitgang. Dit laatste is misschien een onbekende weg maar kan je veel energie en werkplezier opleveren. Loopbaanontwikkeling, duurzaam inzetbaar zijn, een leven lang leren en ontwikkelen. Dit zijn termen van tegenwoordig waarbij het gaat om jouw inzetbaarheid op de interne en externe arbeidsmarkt.

Een loopbaanadviestraject via Staatvandienst Rotterdam gaat in op de vraag: Past dit werk nog bij mij? En als dit niet het geval is, wat dan wel? Vaak zien we dat mensen het zelf niet meer weten. Ze gaan eerst zelf op zoek en kunnen dan door de bomen het bos niet meer zien. Met loopbaancoaching krijg je inzicht in je vaardigheden, kwaliteiten, interesses, werkwaarden en de baan die bij je past. We gaan we eerst naar ‘binnen’ om jezelf beter leren kennen,  zodat je aansluiting vindt bij de arbeidsmarkt. Dit draagt bij aan jouw inzetbaarheid gedurende jouw loopbaan nu en in de toekomst.

Lees meer over loopbaanadvies

Re-intergratie na een burn-out

Als je na een burn-out je eigen functie niet meer kunt uitoefenen, dan helpt Staatvandienst Rotterdam je graag naar passend werk. Werk dat aansluit op wat je nog wel kunt en past bij jouw beperkingen en mogelijkheden. Om dit goed te kunnen achterhalen zetten wij vaak coaching in. Tijdens dit traject staan onze ervaren consultants stil bij wat je belangrijk vindt, keuzes die jij gemaakt hebt en het leren stellen van grenzen. Daarbij helpen ze je de regie over je eigen leven terug te krijgen en bewust te worden van keuzes die je maakt. Staatvandienst Rotterdam gebruikt hiervoor verschillende methodieken en biedt daarmee maatwerktrajecten. Bovendien hebben we door goede contacten met veel werkgevers in de regio om middels een stage rustig uren op te bouwen.

Lees meer over re-integratie

Loopbaanconsultant aan het woord

Regina Smith werkte jarenlang als freelancer op het gebied van loopbaancoaching en re-integratie. Zij maakte in 2017 bewust de overstap naar Staatvandienst. Binnen het team Rotterdam kan iedereen bij haar terecht voor vakinhoudelijke vragen. Wat het werken bij Staatvandienst voor haar betekent?

“Het samenwerken met gelijkgestemde, zeer gedreven én professionele collega’s binnen een heel prettige organisatie, betekent voor mij het ervaren van werkgeluk in optima forma. Mensen mogen bijstaan die zich noodgedwongen of vrijwillig oriënteren op een volgende stap in hun loopbaan. Door goed te luisteren naar ieders persoonlijke verhaal, win ik in korte tijd het vertrouwen van een kandidaat met een plezierige en doeltreffende samenwerking als resultaat.”

 

Regina Smith klein formaat

Duurzame inzetbaarheid via Staatvandienst Rotterdam

‘Loopbaanontwikkeling’, ‘duurzaam inzetbaar zijn’, ‘een leven lang leren en ontwikkelen. Het zijn terminologieën van tegenwoordig waarbij in principe gesproken wordt over de mens, de individuele werknemer en zijn inzetbaarheid op de interne of externe arbeidsmarkt. Leidinggevenden spelen een cruciale rol maar zij vinden het niet altijd gemakkelijk om het gesprek aan te gaan over de loopbaan en de toekomst van werk van hun werknemers. Staatvandienst biedt trainingen gericht op de manier waarop de leidinggevende de werknemer kan ondersteunen in zijn loopbaanwensen. Daarnaast intervisie voor leidinggevenden waarin men met elkaar in gesprek gaat waar ze in de praktijk tegen aan lopen.

Meer over loopbaanadvies- en coaching

Coaching on the job

Met coaching on the job via Staatvandienst Rotterdam laten wij de werkcompetenties van mensen groeien. Met coaching on the job begeleiden wij werknemers die door ziekte of vanuit preventie extra ondersteuning nodig hebben.

Met deze expertise ondersteunen de  consultants de werknemer met een persoonlijk coachingsprogramma op zijn/haar werk. Een coachingstraject via Staatvandienst is voor elke werknemer anders en altijd op maat. Zo creëren wij met de werkgever de perfecte omstandigheden voor een duurzaam dienstverband. Onze consultants ondersteunen ook werkgevers bij de afstemming met werknemer en vormgeving van de optimale manier om goed en functioneel werknemerschap zo goed mogelijk tot uiting te laten komen.

Meer over coaching on the job

UWV re-integratietrajecten via Staatvandienst

Staatvandienst Rotterdam biedt de UWV re-integratiediensten Werkfit maken en Naar werk. Binnen de dienst Werkfit maken ga je samen met de consultant aan de slag om jouw positie op de arbeidsmarkt te verstevigen. Daarvoor kunnen we gebruik maken van verschillende activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan het versterken van de persoonlijke effectiviteit of het in beeld brengen van de arbeidsmarktpositie. De re-integratiedienst Naar werk heeft als doel om met diverse activiteiten je in nieuw, passend en duurzaam werk te plaatsen. Je volgt een individueel traject op maat, eventueel aangevuld met groepstrainingen. Bij zowel Werkfit maken als Naar Werk bepaal jij samen met UWV en Staatvandienst Rotterdam op welke activiteiten de focus ligt.

Lees meer over uwv werkft maken (voor werknemers) en over uwv naar werk (voor werkgevers)

Meer over werkfit maken

Kunnen wij je helpen?

Wij staan voor je klaar om naar jouw verhaal te luisteren en samen te kijken naar de mogelijkheden. Neem contact op met de vestiging van Staatvandienst Rotterdam via dit contactformulier.

  * = verplicht veld

  Het team van Staatvandienst Rotterdam

  Staatvandienst is jouw loopbaanadvies, re-integratiebureau en outplacement organisatie in Rotterdam. Onze consultants werken exclusief voor werkzoekenden in de regio, spreken de taal van de regio en kennen de regionale arbeidsmarkt. Ideaal dus voor jou als kandidaat! Onze consultants zijn actief binnen diverse regionale netwerken, waaronder Match To Work. Via deze netwerken gaan we resultaatgericht op zoek naar werk dat bij je past. Onze kennis houden wij op peil met netwerkbijeenkomsten, intervisie, opleidingen en bijhouden van branche informatie.

  teamfoto-rotterdam

  Contactgegevens, adres en routebeschrijving

  Staatvandienst Rotterdam

  Stadionweg 43b
  3077 AS Rotterdam
  Routebeschrijving

  Tel: 010 3134770
  E-mail: info@staatvandienst.nl

  Openingstijden

  Maandag t/m vrijdag van 09:00 uur t/m 17:30
  Bezoek op afspraak