Loopbaanadvies,
Re-integratie & Outplacement Utrecht

Staatvandienst, altijd in de buurt!

 

Re-integratie, outplacement, loopbaanadvies en loopbaancoaching in Utrecht

Ben je op zoek naar nieuw, passend en duurzaam werk in de regio Utrecht? Onze consultants zijn je graag van dienst bij outplacement, re-integratie en loopbaanadvies.

Zij onderhouden intensief contact met diverse bedrijven en organisaties in de regio Utrecht, onder meer via actieve deelname aan netwerkbijeenkomsten. Hierdoor kunnen onze consultants heel gericht met en voor jou aan de slag.

Neem contact met ons op

Loopbaancoaching bij Staatvandienst Utrecht

Je hebt een betaalde baan , maar vraagt je steeds vaker af of ‘dit het nog wel is’. Je gaat met steeds minder plezier naar je werk. Komt dit bekend voor? Als dit speelt bij jou op het werk, is het misschien tijd voor verandering. Je kunt kiezen voor stilstand of vooruitgang. Dit laatste is misschien een onbekende weg maar kan je veel energie en werkplezier opleveren. Loopbaanontwikkeling, duurzaam inzetbaar zijn, een leven lang leren en ontwikkelen. Dit zijn termen van tegenwoordig waarbij het gaat om jouw inzetbaarheid op de interne en externe arbeidsmarkt. Een loopbaanadviestraject via Staatvandienst Utrecht gaat in op de vraag: Past dit werk nog bij mij? En als dit niet het geval is, wat dan wel? Met loopbaancoaching krijg je inzicht in je vaardigheden, kwaliteiten, interesses, werkwaarden en de baan die bij je past. Het draagt bij aan jouw inzetbaarheid gedurende jouw loopbaan nu en in de toekomst.

Meer over loopbaancoaching

Re-integratie met Staatvandienst

Als je ziek bent en daardoor niet meer je eigen functie kunt uitoefenen helpen de consultants bij re-integratiebureau Staatvandienst Utrecht je graag bij de zoektocht naar passend werk. Werk dat aansluit op jouw mogelijkheden en beperking(en). Dit doen we met het re-integratietraject. Ander werk kan een andere baan bij je huidige werkgever zijn, maar ook een nieuwe functie bij een ander bedrijf. Dit noemen we re-integratie 2 e spoor. Staatvandienst Utrecht biedt de volgende re-integratiemogelijkheden:

 • Re-integratie bij jouw eigen werkgever in een andere functie
 • Re-integratie in een andere functie
 • Re-integratie als u een WIA-WGA-uitkering ontvangt.
 • Re-integratie ingezet door UWV (Werkfit maken en Naar Werk)
Meer over re-integratie

“Ik gun iedereen een consultant zoals Engelien! Zij leerde mij vanuit ratio naar mijn situatie kijken in plaats vanuit de emotie.”
– Kandidaat Staatvandienst Utrecht –

Duurzame inzetbaarheid

‘Loopbaanontwikkeling’, ‘duurzaam inzetbaar zijn’, ‘een leven lang leren en ontwikkelen. Het zijn terminologieën van tegenwoordig waarbij in principe gesproken wordt over de mens, de individuele werknemer en zijn inzetbaarheid op de interne of externe arbeidsmarkt. Leidinggevenden spelen een cruciale rol maar zij vinden het niet altijd gemakkelijk om het gesprek aan te gaan over de loopbaan en de toekomst van werk van hun werknemers. Staatvandienst biedt trainingen gericht op de manier waarop de leidinggevende de werknemer kan ondersteunen in zijn loopbaanwensen. Daarnaast intervisie voor leidinggevenden waarin men met elkaar in gesprek gaat waar ze in de praktijk tegen aan lopen.

Loopbaanadvies en coaching

Outplacement met Staatvandienst

Organisaties veranderen, maar jij verandert ook. Misschien vorm je een perfecte match met je huidige werk, maar het kan ook gebeuren dat je door veranderingen uit elkaar groeit en niet meer op je plek zit. Met outplacement helpt Staatvandienst Utrecht jou om werk te vinden waarbij je je wél weer op je plek voelt. Een outplacementtraject wordt ingezet als je in overleg met je werkgever hebt besloten om je te gaan richten op ander werk, maar ook wanneer je als gevolg van een reorganisatie boventallig bent verklaard bij je huidige werkgever. Door te denken in mogelijkheden,
kijken we samen naar jouw kansen om een nieuwe, passende baan te vinden in de regio Utrecht. Als outplacementbureau gaan we tijdens het traject op een praktische manier op zoek naar het antwoord op de vragen: Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? En: Hoe kom ik daar?

Lees meer over outplacement

Regiomanager Gerrit van Gessel

Gerrit werkt sinds 1 december 2020 als regiomanager in de regio Midden-West Nederland, waaronder de vestiging Utrecht valt. Op de vraag waarom hij voor Staatvandienst gekozen heeft, reageerde hij:

“Die vraag is makkelijk te beantwoorden. De motto’s #samenmakenweerwerkvan en #levensenloopbanenmooiermaken sluiten sterk aan op mijn drijfveren die ik zo belangrijk vind in mijn eigen loopbaan. In de verschillende functies die ik de afgelopen jaren heb uitgeoefend liepen deze er min of meer als rode draad doorheen. Hoe mooi is het dan dat Staatvandienst dit in het DNA verankerd heeft. Deze moto’s leiden tot een energiek bedrijf, waarin groei en ontwikkeling van mens en organisatie centraal staan en mij in staat stelt om op basis van werk- en levenservaring nog dagelijks te leren.”

Gerrit van Gessel

Jobcoaching of coaching on the job

Met jobcoaching via Staatvandienst Utrecht laten wij de werkcompetenties van mensen met een beperking groeien. Met coaching on the job begeleiden wij werknemers die door ziekte of vanuit preventie extra ondersteuning nodig hebben. Het optimale resultaat is dat het werkgever en werkgever samen lukt om de werknemer zelfstandig (zonder inzet van een jobcoach) te laten functioneren.
Met deze expertise ondersteunen de jobcoaches en consultants de werknemer met een persoonlijk coachingsprogramma op zijn werk. Een jobcoachingstraject via Staatvandienst Utrecht is voor elke werknemer anders en altijd op maat. Zo creëren wij met de werkgever de perfecte omstandigheden voor een duurzaam dienstverband. Onze jobcoaches ondersteunen ook werkgevers
bij de afstemming met werknemer en vormgeving van de optimale manier om goed en functioneel werknemer-schap zo goed mogelijk tot uiting te laten komen.

Lees meer over jobcoaching

UWV re-integratietrajecten via Staatvandienst Utrecht

Staatvandienst Utrecht biedt de UWV re-integratiediensten Werkfit maken en Naar werk. Binnen de dienst Werkfit maken ga je samen met de consultant aan de slag om jouw positie op de arbeidsmarkt te verstevigen. Daarvoor kunnen we gebruik maken van verschillende activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan het versterken van de persoonlijke effectiviteit of het in beeld brengen van de arbeidsmarktpositie. De re-integratiedienst Naar werk heeft als doel om met diverse activiteiten je in nieuw, passend en duurzaam werk te plaatsen. Je volgt een individueel traject op maat, eventueel aangevuld met groepstrainingen. Bij zowel Werkfit maken als Naar Werk bepaal jij samen met UWV en Staatvandienst Utrecht op welke activiteiten de focus ligt.

Lees meer over uwv werkft maken (voor werknemers) en over uwv naar werk (voor werkgevers)

UWV werkfit maken

Samenwerking met Business Breakfast Club Utrecht

Staatvandienst Utrecht is trots lid van de BBC Utrecht, oftewel de Business Breakfast Club Utrecht-Amersfoort. Met dit lidmaatschap steunen wij een prachtig doel om ouders en hun zieke kind nu en in de toekomst dichter bij elkaar te laten zijn. Onze loopbaanconsultants begeleiden dagelijks kandidaten die door bijvoorbeeld verzuim zijn uitgevallen terug naar passend werk. Daarbij denken we altijd in mogelijkheden. De toekomst van de kinderen in het Ronald McDonald Huis is niet altijd duidelijk. Daarom is de steun en nabijheid van de ouders cruciaal. Hoopvol samen op weg naar beterschap! Wij steunen dit initiatief graag. Daarnaast ontmoeten wij tientallen lokale ondernemers tijdens de inspirerende ontbijtsessies!

Logo Ronald McDonald Huis Utrecht

Kunnen wij je helpen?

Wij staan voor je klaar om jouw verhaal aan te horen en te bekijken welke mogelijkheden er zijn. Neem hiervoor contact op met vestiging Utrecht.

 

  * = verplicht veld

  Adres en routebeschrijving

  Staatvandienst Utrecht
  Kobaltweg 11
  3542 CE UTRECHT
  Routebeschrijving

  Tel: 030 3031294
  E-mail: info@staatvandienst.nl

  Openingstijden
  Maandag t/m vrijdag van 09:00 uur t/m 17:00
  Bezoek op afspraak