Loopbaanadvies, loopbaancoaching,
re-integratie & outplacement Zwolle

Staatvandienst, altijd in de buurt!

Re-integratie, outplacement, loopbaanadvies en loopbaancoaching in Zwolle

Ben je op zoek naar nieuw, passend en duurzaam werk in de regio Zwolle? Onze consultants zijn je graag van dienst bij outplacement, re-integratie en loopbaanadvies.

Zij onderhouden intensief contact met diverse bedrijven en organisaties in de regio Zwolle en omgeving, onder meer via actieve deelname aan netwerkbijeenkomsten. Bij Staatvandienst vinden wij het erg belangrijk dat de consultants werken in de regio waar ze wonen. Daardoor kennen ze de regionale arbeidsmarkt goed.

Wij werken vanuit onze missie: wij geloven dat met persoonlijke aandacht en ontwikkeling van talent bevlogenheid creëert, zo verbinden we mensen en organisaties en maken we levens en loopbanen mooier.
Onze loopbaanconsultants gaan heel gericht met en voor jou aan de slag om je te helpen als je stilstaat, vastloopt of juist richting zoekt op de arbeidsmarkt. Hoe? Met oprechte aandacht en hart voor de mens waarbij zij eerlijk uitspreken wat hun verwachtingen zijn.

Bij Staatvandienst Zwolle gaan we voor de optimale match tussen mens, werk en organisatie.

Direct contact opnemen

Loopbaancoaching bij Staatvandienst Zwolle

Je hebt een betaalde baan , maar vraagt je steeds vaker af of ‘dit het nog wel is’. Je gaat met steeds minder plezier naar je werk. Komt dit bekend voor? Als dit speelt bij jou op het werk, is het misschien tijd voor verandering. Je kunt kiezen voor stilstand of vooruitgang. Dit laatste is misschien een onbekende weg maar kan je veel energie en werkplezier opleveren. Loopbaanontwikkeling, duurzaam inzetbaar zijn, een leven lang leren en ontwikkelen. Dit zijn termen van tegenwoordig waarbij het gaat om jouw inzetbaarheid op de interne en externe arbeidsmarkt.

Een loopbaanadviestraject via Staatvandienst Zwolle gaat in op de vraag: Past dit werk nog bij mij? En als dit niet het geval is, wat dan wel? Vaak zien we dat mensen het zelf niet meer weten. Ze gaan eerst zelf op zoek en kunnen dan door de bomen het bos niet meer zien. Met loopbaancoaching krijg je inzicht in je vaardigheden, kwaliteiten, interesses, werkwaarden en de baan die bij je past. We gaan we eerst naar ‘binnen’ om jezelf beter leren kennen,  zodat je aansluiting vindt bij de arbeidsmarkt. Dit draagt bij aan jouw inzetbaarheid gedurende jouw loopbaan nu en in de toekomst.

Lees meer over loopbaancoaching

Re-integratie met Staatvandienst

Als je ziek bent en daardoor niet meer je eigen functie kunt uitoefenen helpen de consultants bij re-integratiebureau Staatvandienst Zwolle je graag bij de zoektocht naar passend werk. Werk dat aansluit op jouw mogelijkheden en beperking(en). Dit doen we met het re-integratietraject. Ander werk kan een andere baan bij je huidige werkgever zijn, maar ook een nieuwe functie bij een ander bedrijf. Dit noemen we re-integratie 2 e spoor. Staatvandienst Zwolle biedt de volgende re-integratiemogelijkheden:

 • Re-integratie bij jouw eigen werkgever in een andere functie
 • Re-integratie in een andere functie
 • Re-integratie als u een WIA-WGA-uitkering ontvangt.
 • Re-integratie ingezet door UWV (Werkfit maken en Naar Werk)

De loopbaanconsultants werken vanuit een vertrouwensrelatie met een grote betrokkenheid bij zowel kandidaat en opdrachtgever. Zij zijn in staat om mensen weer naar zichzelf te laten kijken en juist naar de mogelijkheden in plaats van de onmogelijkheden.

Meer over re-integratie voor werknemers

Door de gesprekken, het meedenken en de voorbeelden die de consultant aandroeg tijdens het loopbaangesprek gaven mij het juiste steuntje in de rug om stappen te zetten. Zij gaf aan dat de enige die de situatie kan veranderen ben jezelf. Ik ben nu meer overtuigd van mijn eigen kracht en weet waar ik goed in ben.”

Kandidaat loopbaanadviestraject –

Duurzame inzetbaarheid met Staatvandienst

‘Loopbaanontwikkeling’, ‘duurzaam inzetbaar zijn’, ‘een leven lang leren en ontwikkelen. Het zijn terminologieën van tegenwoordig waarbij in principe gesproken wordt over de mens, de individuele werknemer en zijn inzetbaarheid op de interne of externe arbeidsmarkt. Leidinggevenden spelen een cruciale rol maar zij vinden het niet altijd gemakkelijk om het gesprek aan te gaan over de loopbaan en de toekomst van werk van hun werknemers. Staatvandienst biedt trainingen gericht op de manier waarop de leidinggevende de werknemer kan ondersteunen in zijn loopbaanwensen. Daarnaast intervisie voor leidinggevenden waarin men met elkaar in gesprek gaat waar ze in de praktijk tegen aan lopen.

Meer over loopbaanadvies en -coaching

Re-integratie na overspannenheid

Als je na een overspannenheid of burn-out je eigen functie niet meer kunt uitoefenen, dan helpt Staatvandienst in Zwolle je graag naar passend werk. Werk dat aansluit op wat je nog wel kunt en past bij jouw beperkingen en mogelijkheden. Om dit achterhalen, zetten wij vaak coaching in. Tijdens dit traject staan onze ervaren consultants stil bij wat je belangrijk vindt, keuzes die je gemaakt hebt en het leren stellen van grenzen. Daarbij helpen ze je de regie over je eigen leven terug te krijgen en bewust te worden van de keuzes die je maakt. Staatvandienst Zwolle gebruikt hiervoor verschillende methodieken en biedt daarmee maatwerktrajecten. Bovendien hebben we door onze goede contacten met veel werkgevers in de regio mogelijkheden om met stage rustig uren op te bouwen.

Lees meer over re-integratie

Outplacement via Staatvandienst

Organisaties veranderen, maar jij verandert ook. Misschien vorm je een perfecte match met je huidige werk, maar het kan ook gebeuren dat je door veranderingen uit elkaar groeit en niet meer op je plek zit. Met outplacement helpt Staatvandienst Zwolle jou om werk te vinden waarbij je je wél weer op je plek voelt. Een outplacementtraject wordt ingezet als je in overleg met je werkgever hebt besloten om je te gaan richten op ander werk, maar ook wanneer je als gevolg van een reorganisatie boventallig bent verklaard bij je huidige werkgever. Door te denken in mogelijkheden,
kijken we samen naar jouw kansen om een nieuwe, passende baan te vinden in de regio Zwolle en omgeving. Als outplacementbureau gaan we tijdens het traject op een praktische manier op zoek naar het antwoord op de vragen: Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? en Hoe kom ik daar?

Lees meer over outplacement

Coaching on the job

Met coaching on the job via Staatvandienst Zwolle laten wij de werkcompetenties van mensen groeien. Met coaching on the job begeleiden wij werknemers die door ziekte of vanuit preventie extra ondersteuning nodig hebben.

Met deze expertise ondersteunen de  consultants de werknemer met een persoonlijk coachingsprogramma op zijn/haar werk. Een coachingstraject via Staatvandienst Harderwijk is voor elke werknemer anders en altijd op maat. Zo creëren wij met de werkgever de perfecte omstandigheden voor een duurzaam dienstverband. Onze consultants ondersteunen ook werkgevers bij de afstemming met werknemer en vormgeving van de optimale manier om goed en functioneel werknemerschap zo goed mogelijk tot uiting te laten komen.

Meer over coaching on the job

UWV re-integratietrajecten via Staatvandienst Zwolle

Staatvandienst Zwolle biedt de UWV re-integratiediensten Werkfit maken en Naar werk. Binnen de dienst Werkfit maken ga je samen met de consultant aan de slag om jouw positie op de arbeidsmarkt te verstevigen. Daarvoor kunnen we gebruik maken van verschillende activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan het versterken van de persoonlijke effectiviteit of het in beeld brengen van de arbeidsmarktpositie. De re-integratiedienst Naar werk heeft als doel om met diverse activiteiten je in nieuw, passend en duurzaam werk te plaatsen. Je volgt een individueel traject op maat, eventueel aangevuld met groepstrainingen. Bij zowel Werkfit maken als Naar Werk bepaal jij samen met UWV en Staatvandienst Zwolle op welke activiteiten de focus ligt.

Lees meer over uwv werkft maken (voor werknemers) en over uwv naar werk (voor werkgevers)

Meer over werkfit maken

Staatvandienst voor de werkgever

Heb je als werkgever behoefte aan arbeidsdeskundig advies voor één van je medewerkers? Denk je dat één van je medewerkers gebaat is bij loopbaanadvies, omdat je het idee hebt dat hij niet meer op z’n plek zit? Staatvandienst denkt graag met je mee over een passende oplossing waar iedereen echt iets aan heeft. Ook voor deskundige, betrokken begeleiding bij re-integratie en outplacement kun je bij Staatvandienst terecht. Ontdek wat wij voor jou als werkgever kunnen betekenen!

Staatvandienst voor werkgevers

Loopbaanconsultant aan het woord

Zohra werkt sinds 2016 bij Staatvandienst. Eerst als stagiaire vanuit haar opleiding Human Resource Management en nu als ervaren, Noloc gecertificeerde, loopbaancoach.

“Als consultant vind ik het belangrijk dat ik een klik met een kandidaat heb en samenwerk vanuit wederzijdse vertrouwen. Ik ben iemand die start, soms letterlijk, met een tijdlijn uit te tekenen om de kandidaat te laten zien welke stappen we samen zetten. Dat geeft duidelijkheid in elkaars verwachtingen. Elke kandidaat heeft zijn eigen verhaal en komt vanuit een andere situatie bij ons. Dat vergt maatwerk.

De energie in mijn werk krijg ik doordat ik iets voor een ander kan betekenen. De groei die kandidaten doormaken in een traject en uiteindelijk het einddoel halen, de regie weer terug in hun loopbaan en/of leven. Dat vind ik zo mooi!”

Zohra min

Kunnen wij je helpen?

Wij staan voor je klaar om samen te bekijken welke mogelijkheden er voor je zijn. Neem contact op met de vestiging van Staatvandienst Zwolle via dit contactformulier.

  * = verplicht veld

  Het team van Staatvandienst Zwolle

  Staatvandienst is jouw loopbaanadvies, re-integratiebureau en outplacement organisatie in Zwolle. Onze consultants werken exclusief voor werkzoekenden in de regio, spreken de taal van de regio en kennen de regionale arbeidsmarkt. Ideaal dus voor jou als kandidaat! Onze consultants zijn actief binnen diverse regionale netwerken, waaronder MKB Regio Zwolle en het Ronald McDonald Business Breakfast Club. Via deze netwerken gaan we resultaatgericht op zoek naar werk dat bij je past. Onze kennis houden wij op peil met netwerkbijeenkomsten, intervisie, opleidingen en bijhouden van branche informatie.

  Adres en routebeschrijving

  Staatvandienst Zwolle
  Dr Stolteweg 44
  8025 AX Zwolle

  Routebeschrijving

  Tel: 038 3032568
  E-mail: info@staatvandienst.nl

  Openingstijden

  Maandag t/m vrijdag van 09:00 uur t/m 17:00
  Bezoek op afspraak