Wendbare loopbanen

Banen toekomstbestendiger en loopbanen wendbaarder maken

Dat de arbeidsmarkt sterk in beweging is, lees je elke dag. Gezegd wordt dat zo’n 1,6 miljoen (risicovolle) banen in Nederland dreigen te verdwijnen omdat ze op termijn overbodig zijn door digitalisering en technologische veranderen. De term “zombie banen” is zelfs gelanceerd en doet het ergste vermoeden.  EN TOCH …. is er veel werk en zijn er nu veel onvervulbare vacatures in de bouw, het onderwijs, de zorg en de techniek en lijkt dit een structureel probleem te zijn. Hoe dan?

Ben je meer dan je diploma’s?

Op een leven lang leren en omscholing zetten overheid en het bedrijfsleven inmiddels hard in. Vooral bij banen die verdwijnen en/of gewijzigde ambities in werk is omscholing vaak cruciaal. Maar omscholing betekent zeker niet altijd dat een ander vak of andere vaardigheden geleerd moeten worden of een nieuwe beroepsopleiding. Uit onderzoek van PwC | How to make vulnerable jobs ready for the future, blijkt dat 82% van de bestaande vaardigheden potentie heeft om ingezet te worden in andere banen waaraan een tekort of op lange termijn behoefte is. Dus veel vaardigheden van verouderde banen of van banen die op termijn verdwijnen, zijn zeer waardevol op de arbeidsmarkt.

Betekent dit dan, dat iemand meer kan dan zijn of haar diploma’s of cv weergeven? Volmondig kunnen we hierop JA zeggen! Toch zien we dat werkgevers diploma’s boven skills stellen. Vaak komt dit voort vanuit een audit, certificering, wetgeving of verzekering, waarbij de waarde van vaardigheden en skills die iemand al heeft buiten beschouwing blijven. Mismatches tussen vacatures en kandidaten zijn mogelijk het directe gevolg hiervan. Zo blijft de schaarste op de arbeidsmarkt behouden en wordt zelfs verder aangewakkerd.

Skillsgerichte arbeidsmarkt

De SER heeft een inspiratiedocument geschreven  ter ondersteuning van de ambitie om tot een meer op skillsgerichte arbeidsmarkt te komen.
De skillsgerichte arbeidsmarkt kan, naast om- en bijscholing, wel eens de oplossing zijn voor het tekort aan personeel en de vele onvervulbare vacatures, nu en in de toekomst. Bijvoorbeeld door het beter zichtbaar maken en waarderen van vaardigheden, competenties en kennis van mensen. Niet in plaats van reguliere scholing, maar als aanvulling op. Om goed te laten zien welke waarde mensen hebben opgebouwd, op en voor de arbeidsmarkt, en wat eventueel nodig is om een betere match te kunnen maken met de vraag.

Soms is niet een volledig opleiding- of scholingsprogramma nodig, maar kan één of meerdere onderdelen van een opleiding al voldoende zijn om over te kunnen stappen naar een ander beroep.

Als het waar is dat er 1,6 miljoen banen verdwijnen omdat ze op termijn overbodig worden, dan zullen er ook meer mensen moeten gaan switchen van en naar functies, binnen en buiten organisaties en tussen sectoren. Dit alles bij elkaar betekent dan ook dat in de levensloop van loopbanen periodes van werk en scholing elkaar steeds vaker gaan afwisselen. Tel daarbij op dat 82% van de bestaande vaardigheden potentie heeft om ingezet te worden in andere banen waaraan op lange termijn wel behoefte is, zal een meer skills gerichte arbeidsmarkt dit soort overgangen makkelijker maken.

Maar hoe dan?

Door bijvoorbeeld mensen te helpen ontdekken, formuleren en vastleggen welke skills zij hebben en welke andere functies hierbij passen. Staatvandienst heeft deskundige loopbaancoaches in huis en maakt gebruik van diverse instrumenten om dit te kunnen doen.

Een diploma is vaak de ‘springplank’ naar de arbeidsmarkt, maar veel kennis en werkervaring die men opdoet staan vaak niet  in een cv.
Hoe kun je nu je cv al daarop aanpassen? We geven enkele tips:

  • Beschrijf voor jezelf welke taken je hebt uitgevoerd in je laatste functie(s).
  • Kijk ook naar wat je in vrijwilligerswerk, mantelzorg of in verenigingsverband hebt gedaan.
  • Lees je eigen functioneringsbeoordelingen nog eens door en kijk of je er een rode draad in kunt ontdekken
  • Ga eens praten met mensen die een beroep uitoefenen en vraag hen naar hoe zij tot dit beroep zijn gekomen (qua werkervaring en skills).

Het project House of Skills spreekt van de introductie van een zogenaamd ‘skillspaspoort’. Het skillspaspoort kan over enkele jaren met gebruik van slimme technologie een nieuwe koppeling leggen tussen mens, onderwijs en arbeid. Dit kan helpen bij het matchingsproces van vacatures waarbij werkgevers (anders dan nu voornamelijk op basis van diploma’s en cv’s) de juiste werknemers met de juiste skills voor passende vacatures vinden. Een skillsgerichte arbeidsmarkt draagt ons inziens bij aan het toekomstbestendiger maken van zogenaamde risicovolle, ‘zombie-achtige’ banen en het wendbaarder maken van loopbanen, waar verschillende banen, scholing maar ook zorgtaken en verlof elkaar sneller kunnen afwisselen.

Benieuwd wat Staatvandienst op dit vlak voor je kunnen betekenen? Neem dan contact op met één van onze vestigingen bij jou in de buurt.

 

 

Laatste artikelen

Elk jaar nemen we ons van alles voor. We kennen ze allemaal, de goede voornemens voor het nieuwe Lees verder...

De opkomst van kunstmatige intelligentie (AI) heeft impact op onze samenleving, in het bijzonder op de arbeidsmarkt. In Lees verder...

Staatvandienst, Omzien en Moedigh (SOM) zijn drie zelfstandig opererende bedrijven met een hoofdkantoor in Deventer. Dat is echter Lees verder...

Archief

Januari 2024 1 artikel
December 2023 1 artikel
Oktober 2023 2 artikelen
September 2023 1 artikel
Maart 2023 1 artikel
Februari 2023 1 artikel
Januari 2023 2 artikelen
December 2022 2 artikelen
November 2022 1 artikel
Oktober 2022 1 artikel
Augustus 2022 2 artikelen
Juni 2022 2 artikelen
5 tips voor een beter cv.
Schrijf je nu in en vergroot je kans op de arbeidsmarkt.