Loopbaan advies

Loopbaanadvies en coaching voor de werknemer

Iedereen met een baan heeft wel eens het ‘is dit het nou wel-gevoel’. Als er op jouw werk iets speelt is het misschien tijd voor verandering. Je kan dan kiezen voor stilstand of vooruitgang. Dit laatste is de onbekende weg, maar kan je veel energie en werkplezier opleveren.

Kom daarom in actie met hulp van een deskundig loopbaanadvies van een coach van Staatvandienst. Of je nou gaat switchen van baan of toch bij je werkgever blijft werken: iemand van buitenaf kan dan helemaal blanco jou oplossingen bieden om een wérkelijk goede stap te maken. Vaak is dit in zowel jouw en ieders voordeel.

Wat doet een loopbaancoach?

Een loopbaancoach of loopbaanadviseur adviseert en regisseert alles wat te maken heeft met het onderzoeken naar of vinden van een leuke nieuwe uitdaging voor jou. We gaan dan professioneel onderzoeken wie jij bent, wat je kan, wat je wil, het waarom en hoe dat te realiseren.

De hulp kan breed zijn: van een diagnose tot een professioneel plan van aanpak of sollicitatiehulp. Een loopbaanadvies kan voor heel verschillende mensen bestemd zijn: van student of schoolverlater tot een oudere werknemer die zijn laatste werkfase een mooi slot wil geven.

Premobiliteit zet jou op tijd in beweging

Een goede werkgever richt zich op premobiliteit voor de medewerkers. Beiden wachten jullie dan niet op wat er komen gaat qua ontwikkelingen, maar kijken op tijd al op een ontspannen manier naar de mogelijkheden. Hiermee ben je voorbereid op zaken als bijvoorbeeld technologische of organisatieveranderingen. Het kan preventief werken op stress, slechte werkverhoudingen of een gedwongen ontslag. Klik hier voor onze loopbaanscan.

Het Stap Ontwikkeladvies

De gevolgen van de coronacrisis en de huidige oorlog in Oekraïne laten zien dat deze ontwikkelingen sterk van invloed zijn op de arbeidsmarkt. Het geeft aan hoe belangrijk het is dat mensen en bedrijven zich aanpassen op deze veranderingen. Dat je nadenkt over hoe lang je dit werk nog wil doen, wat jouw mogelijkheden zijn op de arbeidsmarkt, waar de vacatures zijn, of zelfstandig ondernemerschap een optie is. Voor een deel van de mensen kan het lastig zijn om daar tijdig over na te denken en tot actie over te gaan.

Daarom geeft de overheid € 700,- subsidie voor een gratis STAP Ontwikkeladvies via een erkende loopbaanadviseur (Noloc). Iedereen van 18 jaar en ouder die geen opleiding heeft afgerond of maximaal basisonderwijs, vmbo, mbo-1/mbo-entree of mbo-2 onderwijs heeft, komt hiervoor in aanmerking.
Heb je een afgeronde havo of vwo-opleiding dan geldt dit aanbod niet.

Stuur ons een mail via info@staatvandienst.nl of bel naar 0570-624899. Vergeet daarbij niet te vermelden dat het om het STAP Ontwikkeladvies gaat.
Wij zijn van maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 08.30 en 17.00 uur.

Heb je je via ons aangemeld, dan registreren wij je in het aanvraagloket bij de overheid.

Wil jij ook de baan vinden die bij jóu past? Schrijf je dan nu in!

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om jouw voorkeuren te bespreken.