Re-integratie

Op zoek naar passend werk

Als je ziek bent en je jouw eigen functie niet meer kan uitoefenen helpt Staatvandienst je graag bij je zoektocht naar passend werk. Dit kan een andere functie bij je eigen werkgever zijn, maar ook een nieuwe baan bij een ander bedrijf. Dit laatste is re-integratie 2e spoor. Via het re-integratietraject gaan we, samen met jou, actief op zoek naar ander werk. Werk dat aansluit op jouw beperking(en).
Staatvandienst biedt de volgende re-integratie mogelijkheden:

  • Re-integratie bij jouw eigen werkgever in een andere functie
  • Re-integratie bij een andere werkgever
  • Re-integratie als u een WIA-WGA uitkering ontvangt
  • Re-integratie ingezet door UWV: Werkfit maken en Naar werk

Re-integratie…

Bij je huidige werkgever

Heb je het idee dat je bij je huidige werkgever niet verder komt met je beperking(en) of zit je al voor langere tijd ziek thuis? Dat overkomt velen van ons. Wist je dat er bij je huidige werkgever vaak nog verrassend veel mogelijkheden zijn waar je niets van weet? Staatvandienst is bij verschillende trajecten in het verleden achter mogelijkheden gekomen waar beide partijen niet over hadden gedacht. Een klassieke win-win situatie dus!

In een nieuwe omgeving

Is het bij je huidige werkgever niet mogelijk om weer aan de slag te gaan met de beperking(en) die je hebt? Jammer, maar dit hoeft echter niet te betekenen dat je van nu af aan alleen maar thuis kunt zitten. In tegendeel. Staatvandienst is een specialist in re-integratie trajecten. Door ons netwerk zijn we in staat om snel jouw wensen en de mogelijkheden van een ander bedrijf aan elkaar te koppelen. Het resultaat? Een nieuwe werkomgeving waar je nog jaren vooruit kunt.

Tijdens je WIA-WGA 

Je bent een tijd uit de running geweest door ziekte, maar je kan weer wat werkbelasting aan. Fijn! Om aanspraak te maken op een re-integratie traject WIA-WGA moet je wél aan wat voorwaarden voldoen. Je bent 104 weken ziek geweest, je hebt de WIA keuring ondergaan en je bent 35-80% arbeidsongeschikt bevonden óf 80-100% arbeidsongeschikt bevonden door UWV met een positieve prognose tot terugkeer op de arbeidsmarkt. Herken jij jezelf?

Door UWV

Heb je een WIA-, WGA-, WAO-, Wajong- of WAZ-uitkering? Of ontvang je een ZW-uitkering via UWV? Dan kun je bij Staatvandienst voor de Re-integratiediensten ‘Werkfit maken’ en ‘Naar werk’ terecht. Je kunt van deze diensten gebruikmaken als je bent verwezen door UWV, of je kunt zelf contact opnemen voor een oriënterend kennismakingsgesprek.
Wat jouw situatie ook is; samen maken we er werk van! Lees hier verder over de UWV re-integratiediensten. 

Weer toe aan een baan die bij je past? Schrijf je dan in!

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om jouw voorkeuren te bespreken.