Werkplezier

Weer met plezier aan het werk na de vakantie

De koffers zijn uitgepakt en de eerste wasjes zijn gedraaid, de vakantie is voorbij of is bijna voorbij. Na weken van ontspanning gaat straks weer vroeg de wekker voor je allereerste werkdag. De vakantiebelevenissen worden herinneringen en maken plaats voor de dagelijkse routine, dat kan soms lastig zijn. Misschien heb je nog helemaal geen zin om aan de slag te gaan en voelt het als een enorme drempel. Het liefst houd je dat vakantiegevoel nog een poosje vast. Je bent niet de enige, er zijn meer mensen die te maken krijgen met een dip en een leeg gevoel na de vakantie.

Maar hoe kun je je werk op de juiste manier weer oppakken en met frisse energie? 

Drie tips die een post-vakantie dip kunnen voorkomen

Eén van de voornaamste redenen waar mensen tegenop zien na de vakantie is een volle mailbox en het bijpraten over de gemiste informatie. Ook het weer terugkeren in het werkritme: je moet weer vroeg opstaan en het gewone leven begint weer. Dit zijn allemaal oorzaken waardoor je vakantiegevoel versneld verdwijnt. 

Hoe kun je dit aanpakken?  

  • Beheer je tijd slim: het blijkt dat een van de boosdoeners een volle mailbox is en het bijwerken van gemiste informatie. Blok je agenda de eerste werkdagen zoveel mogelijk en begin niet met allerlei afspraken. Zo heb je voldoende tijd voor je mail, bij te praten met collega’s en te ontdekken wat er in de tussentijd is gebeurd binnen het bedrijf. 
  • Houd een vleugje vakantiegevoel: Het grootste verschil tussen werk en vakantie is misschien wel dat je op vakantie minder op je telefoon kijkt en dat je vaak buiten te vinden bent. Waarom zou je deze gewoontes niet gewoon behouden? Neem korte pauzes, wandel of fiets een rondje en beperk je telefoongebruik. Plan zoveel mogelijk ontspanningsmomenten in de avonden en weekenden. Ga er op uit, lees een boek of neem een duik in het zwembad of buitenwater. Waarom niet nog iets langer genieten van deze heerlijke zomer?
  • Verbreed je horizon: Voeg wat nieuwe ervaringen en uitdagingen toe aan je dagelijkse routine. Dit kan je helpen om het gevoel van nieuwsgierigheid en opwinding dat je tijdens vakanties hebt, levendig te houden. 

Werkplezier ook na je vakantie 

En besef dat het volkomen normaal is om enige weerstand te voelen als je weer aan de slag gaat na een vakantie. Als die vakantiedip langer aanhoudt en vind je het lastig om de motivatie terug te vinden, dan kan het tijd voor wat anders zijn. Misschien past de functie niet meer bij je en ben je toe aan iets nieuws. Weet je niet wat?Vraag eens iemand in je omgeving om mee te denken. Het is misschien wel het perfecte moment voor een nieuwe stap in je carrière!

Als je nog steeds met vragen zit rondom je loopbaan, aarzel dan niet om contact op te nemen met één van onze vestigingen op om te kijken wat wij voor jou kunnen betekenen. Wij kunnen je helpen om je werkplezier weer op te pakken.

Laatste artikelen

Elk jaar nemen we ons van alles voor. We kennen ze allemaal, de goede voornemens voor het nieuwe Lees verder...

De opkomst van kunstmatige intelligentie (AI) heeft impact op onze samenleving, in het bijzonder op de arbeidsmarkt. In Lees verder...

Staatvandienst, Omzien en Moedigh (SOM) zijn drie zelfstandig opererende bedrijven met een hoofdkantoor in Deventer. Dat is echter Lees verder...

Archief

Januari 2024 1 artikel
December 2023 1 artikel
Oktober 2023 2 artikelen
September 2023 1 artikel
Maart 2023 1 artikel
Februari 2023 1 artikel
Januari 2023 2 artikelen
December 2022 2 artikelen
November 2022 1 artikel
Oktober 2022 1 artikel
Augustus 2022 2 artikelen
Juni 2022 2 artikelen
5 tips voor een beter cv.
Schrijf je nu in en vergroot je kans op de arbeidsmarkt.