Toe aan wat anders?
15 aparte banen die goed verdienen

15 aparte banen die goed verdienen

Zou je graag een baan willen hebben die anders is dan anders? Heb je (als kind) bijvoorbeeld altijd de droom gehad om achtbanen te testen of enorme bouwwerken te maken van LEGO? Staatvandienst heeft voor jou 15 aparte, goedbetaalde banen opgezocht waar je op zou kunnen solliciteren. En spoiler: er zitten een heel aantal bizarre, aparte – maar zeker leuke – functies tussen. Waar wacht je nog op? Solliciteer nu meteen naar jouw droombaan en verdien genoeg geld om van te kunnen leven!

Infographic 15 aparte banen die goed verdienen

1. Boomverzorger

Wanneer je een echte natuurliefhebber bent en een passie hebt voor bomen, dan kom jij wellicht in aanmerking voor een functie als boomverzorger! Let op: wanneer je hoogtevrees hebt, is dit misschien niets voor jou.

Hoeveel het verdient: gemiddeld tussen de €2.400 en €2.600 bruto per maand.
Hoe word je boomverzorger: het is voor deze functie van belang dat je over een European Tree Worker-diploma (ETW) beschikt.

2. Netflix vertaler

Geld verdienen terwijl je Netflix kijkt? Dat kan! Als vertaler verzorg je de ondertitelingen voor diverse films en series. Zo ben je én op de hoogte van de nieuwste releases en verdien je – als je het goed doet – bakken met geld.

Hoeveel het verdient: je loon is afhankelijk van de complexiteit van de vertaling. Vertaal je van Nederlands naar Engels? Dan verdien je €10,50 per vertaalde minuut. Hoe groter je talenknobbel, hoe meer je verdient.
Hoe word je Netflix vertaler: voordat je kunt beginnen aan het vertalen van de eerste film, moet je een heleboel taaltesten doorstaan (mét tijdslimiet). Daarnaast moet je een aantal vertalingen aanleveren.

3. Achtbaantester

Voor deze baan moet je echt een thrillseeker zijn – en niet geheel onbelangrijk – een sterke maag hebben. In de zomerperiode ga je samen met een vriend(in) naar diverse attractieparken om daar achtbanen te testen. Wie wil dat nu niet?

Hoeveel het verdient: deze baan is op vrijwillige basis. Wel ontvang je twee vrijkaartjes voor diverse attractieparken door heel Nederland. Denk aan de Efteling, Walibi en Duinrell.

Hoe word je achtbaantester: deze zomerbaan vereist geen speciale opleiding. Iedereen mag zich aanmelden op de website van Uitmetkorting.nl. Uiteindelijk komen hier vier winnaars uit die zich achtbaantester mogen noemen.

4. LEGO Master Model Builder

Wereldwijd zijn er slecht 27 Legofanaten die zichzelf Master Model Builder mogen noemen. Ze bouwen de meest prachtige kunstwerken, geheel van Lego. Lijkt jou dit nu ook de ideale baan? Word dan LEGO Master Model Builder bij het Legoland Discovery Centre in Scheveningen.

Hoeveel het verdient: zo’n 34.000 op jaarbasis.
Hoe word je LEGO Master Model Builder: alleen wanneer je voldoende kennis en ervaring hebt met modelbouwen op professionele schaal, creatief begaafd bent en de mooiste bouwwerken van Lego kunt bouwen, kom je in aanmerking.

5. Watersommelier

Ja, je leest het goed. Je kunt jezelf specialiseren in water. ‘Water wordt steeds belangrijker en net als wijn kan water harmoniëren met de smaak van een gerecht’, aldus Roland Vanden Abbeele (watersommelier in België). Ben jij dol op water en vind je het leuk om diverse varianten hiervan te testen en mensen hierover te adviseren? Ga dan voor een carrière als watersommelier!

Hoeveel het verdient: gemiddeld zo’n €2.000 bruto per maand.
Hoe word je watersommelier: wereldwijd zijn er vijf scholen waar het mogelijk is om gecertificeerd watersommelier te worden. De dichtstbijzijnde opleiding is aan de Doemens Savour Academy in Munich, Duitsland.

6. Beroepsduiker

Is duiken een van jouw grootste hobby’s? Zou je graag meer van de wereld (onder water) willen zien en lijkt het je interessant om Offshore te werken? Word dan duiker van beroep!

Hoeveel het verdient: zo’n €70.000 bruto per jaar.
Hoe word je beroepsduiker: voor een baan als beroepsduiker moet je acht wettelijk verplichte certificaten hebben behaald. Deze kun je behalen tijdens een opleiding tot beroepsduiker.

7. Stemacteur

Het lijkt heel gemakkelijk om voice-overs in te spreken van reclames, (teken)films en televisieprogramma’s, maar dat is het niet. Als stemacteur moet je een geschikte stem hebben en dat hebben er niet veel! Vind jij dat je een mooie en duidelijke stem hebt? Waar wacht je dan nog op!

Hoeveel het verdient: tot wel €300 per 5 minuten inspreektijd.
Hoe word je stemacteur: naast het feit dat je een mooie stem moet hebben, moet je ook beschikken over acteertalent. Volg dus een vooropleiding theater of meld je aan bij een toneelervaring.

8. Golfbalduiker

Als golfbalduiker duik je in het water om golfballen op te halen die tijdens een spelletje golf daar zijn beland. In 2 uur tijd kun je wel 1000 tot 2000 golfballen opduiken.

Hoeveel het verdient: werk je als golfbalduiker? Dan levert je dit zo’n €48.000 per jaar op.
Hoe word je golfbalduiker: wanneer je beschikt over een duikbrevet en niet bang bent om in het donker te duiken, is deze baan misschien wat voor jou!

9. Plaatsdelictschoonmaker

Wanneer de politie een plaats delict heeft vrijgegeven, moet de omgeving worden schoongemaakt. Daar komt de plaatsdelictschoonmaker om de hoek kijken! Lijkt het jou geen probleem om plekken waar bloed, menselijke uitwerpselen en/of gevaarlijke chemicaliën schoon te maken? Dan is dit beroep voor jou weggelegd!

Hoeveel het verdient: €51.000 op jaarbasis.
Hoe word je plaatsdelictschoonmaker: de belangrijkste eis voor deze baan is dat je een sterke maag hebt en dat je genoeg ervaring hebt.

10. Ethische hacker

Als ethische hacker breek je in bij systemen om bedrijven te helpen deze beter te beveiligen. Steeds meer bedrijven en overheidsinstellingen maken gebruik van deze hackers.

Hoeveel het verdient: tussen de €41.000 en €80.000 per jaar (afhankelijk van je werkervaring).
Hoe word je ethische hacker: je moet een speciale opleiding volgen om gecertificeerd hacker te worden.

BUITENLAND

11. Zeemeermin (Frankrijk en Florida)

Heb je altijd gedroomd van een leven als zeemeermin en is je tweede naam Ariël? Dan heb je geluk! Je kunt aan de slag gaan als fulltime zeemeermin en tegelijkertijd geld verdienen!

Hoeveel het verdient: het startsalaris is zo’n €8,50 per uur.
Hoe word je zeemeermin: in Amerika en Frankrijk bestaan speciale ‘zeemeerminscholen’.

12. Beddenopwarmer (UK)

Zoals de naam al doet vermoeden, is een beddenopwarmer iemand die bedden voorverwarmt. Vijf minuten voordat jij iemand in bed ligt, kom jij tevoorschijn in een speciaal pak. Jij zorgt ervoor dat niemand meer in een koud bed hoeft te stappen!

Hoeveel het verdient: zo’n €18.000 op jaarbasis.
Hoe word je beddenopwarmer: alleen wanneer je in de UK woont, kom je in aanmerking voor deze functie in het Holiday Inn hotel in Londen.

13. Beroepswachter (Japan)

Je kent het wel: de nieuwste iPhone wordt gelanceerd en velen willen hier als allereerste bij zijn. Het wachten duurt lang en het is een en al geduw en getrek in de rij. En daar kom jij om de hoek kijken! Als beroepswachter sta jij in de rij voor je opdrachtgever.

Hoeveel het verdient: voor 6 uur in de rij staan verdien je gemiddeld zo’n €115, voor 24 uur €390.
Hoe word je beroepswachter: dit beroep vraagt vooral veel geduld.

14. Waterglijbaantester (UK)

Ben je dol op water, maar laten je zwemkunsten nog te wensen over? Wie weet is een carrière als waterglijbaantester dan wel iets voor jou! Voor reisorganisatie First Choice ga je de wereld over om glijbanen in waterparken en resorts te testen. Het enige wat je moet doen, is het schrijven van een kritische recensie.

Hoeveel het verdient: zo’n €23.000 op jaarbasis.
Hoe word je waterglijbaantester: voor deze baan moet je een overtuigend filmpje uploaden over jezelf. Vervolgens vindt een speciale selectie plaats onder alle waterratten die zich hebben aangemeld.

15. Eilandbeheerder (Australië)

Is Expeditie Robinson jouw favoriete programma en zou je het liefste mee willen doen, maar dan zonder camera’s en/of tegenstanders? Ga dan aan de slag als eilandbeheerder. Je zorgt voor de dieren en planten van het eiland, houdt een blog bij en verzorgt de promotie van het eiland. Genieten!

Hoeveel het verdient: een vergoeding voor alle reiskosten en een beloning van zo’n €90.000.
Hoe word je eilandbeheerder: dit is vrij lastig. In 2009 stond er namelijk één vacature open waar 35.000 sollicitatiebrieven op afkwamen. Het beste wat je kunt doen is het schrijven van een originele brief. Duimen maar!

Op zoek naar een meer alledaagse baan met Staatvandienst

Ben je toch meer op zoek naar een wat serieuzere baan? Dan biedt Staatvandienst loopbaanadvies aan, zodat jij weer met veel plezier de arbeidsmarkt op kunt gaan! Neem contact met ons op of kom langs in één van onze vestigingen in Nederland.

 

Verder zoeken naar je droombaan? Wij hebben 6 tips om je droombaan te vinden tips om je droombaan te vinden op een rij gezet

Laatste artikelen

Het vormen en onderhouden van verschillende vaardigheden is erg belangrijk. Dit geldt echter niet alleen voor vaardigheden, maar Lees verder...

Vastlopen op je werk begint vaak langzaam en valt eerst nog niet zo op. Je gaat steeds vaker Lees verder...

Erica is loopbaanconsultant op onze vestiging in Harderwijk. In haar jeugd heeft zij ervaren wat het betekent als Lees verder...

Ga jij altijd fluitend naar je werk? Of ga jij weleens met tegenzin? Maak de balans op van Lees verder...

Rebecca was ongeveer anderhalf jaar ziek toen zij voor een re-integratietraject door verzekeraar a.s.r. werd doorverwezen naar Staatvandienst. "Ik Lees verder...

Staatvandienst, Omzien, Moedigh, (SOM) drie zelfstandig opererende bedrijven met een hoofdkantoor in Deventer. Dat is echter niet het Lees verder...

Een werkgever bellen voor uitleg na een afwijzing had Astrid vaker gedaan. Alleen nog niet eerder met een Lees verder...

De vakantie is voorbij of bijna voorbij. Na een aantal weken uitrusten gaat maandag weer vroeg de wekker Lees verder...

Johan was ambulant werker in de crisis jeugdzorg. Na acht jaar werken in crisisgezinnen lukt het hem niet Lees verder...

Sinds 2016 werken Unigarant en  Staatvandienst samen in  re-integratie-, outplacement- en loopbaantrajecten. Algemeen Directeur Ingomar Kuiter, Staatvandienst, in Lees verder...

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe baan, wil je natuurlijk zo snel mogelijk aangenomen worden. Je Lees verder...

Denk jij wel eens na over de toekomst van je huidige werk en over de mogelijkheid om je Lees verder...

Door een burn-out was Suzanne al een jaar ziek thuis. Haar werkgever schakelde ons in voor een re-integratietraject Lees verder...

Skills worden steeds belangrijker in de selectiecriteria. De skillsgerichte arbeidsmarkt kan, naast om- en bijscholing, wel eens de Lees verder...

Dat ook kleine stapjes kunnen leiden tot een groot resultaat bleek uit de reactie van deze kandidaat aan Lees verder...

Ben jij je baan verloren en zit je ineens thuis? Of ben je al enige tijd aan het Lees verder...

Van 13 t/m 17 september is de Week van de Loopbaan, een initiatief van Noloc, de vereniging voor loopbaanprofessionals. Lees verder...

Tessa Schoemaker Tessa zat in een lastige periode van haar leven, heel weinig energie en geen plezier meer had Lees verder...

De overheid helpt mkb-ondernemers een handje met de SLIM-regeling (Stimuleringsregeling Leren en ontwikkelen). Deze subsidie heeft als doel Lees verder...

De zomervakantie zit er voor sommigen al op, terwijl anderen nog mogen of nog volop aan het genieten Lees verder...

Zomervakantie! Sommigen vieren vakantie in eigen land en anderen gaan de grens weer over. Het blijft nog onzeker, Lees verder...

Zomervakantie! Sommigen vieren vakantie in eigen land en anderen gaan de grens weer over. Het blijft nog onzeker, Lees verder...

Zomervakantie! Sommigen vieren vakantie in eigen land en anderen gaan de grens weer over. Het blijft nog onzeker, Lees verder...

Zomervakantie! Sommigen vieren vakantie in eigen land en anderen gaan de grens weer over. Het blijft nog onzeker, Lees verder...

Een vaardigheid die je nu leert, is gemiddeld genomen nog maar de helft waard over vijf jaar. De wereld Lees verder...

Jaimy werkt als senior jurist strafrecht bij de rechtbank Midden-Nederland als zij in januari 2020 ziek uitvalt met Lees verder...

Dat de arbeidsmarkt sterk in beweging is, lees je elke dag. Gezegd wordt dat zo'n 1,6 miljoen (risicovolle) Lees verder...

Ronald werkt in de verslavingszorg. Een veelzijdige baan, alleen liep hij op een gegeven moment vast in zijn Lees verder...

Het is feest … want, op 1 mei dit jaar is het precies 15 jaar geleden dat de Lees verder...

Hoe is het nu met....? Vol zelfvertrouwen aan de slag in een baan die op haar lijf geschreven is.  Lees verder...

Sinds half maart 2020, toen corona zijn intrede deed, veranderde er in korte tijd veel op de Nederlandse Lees verder...

“Boventallig? Natuurlijk is het even slikken als het je overkomt. Ook ik heb momenten gehad waarbij ik dacht: Lees verder...

In de tijden van corona komen er steeds meer vragen omtrent de rechten en plichten van werkgevers, zo Lees verder...

Gevolgen corona en werkloosheid De Nederlandse economie is in 2020 flink geraakt door COVID-19. Met name werknemers in de Lees verder...

Het combineren van de opvoeding en een carrière is voor veel ouders altijd al een uitdaging, maar de Lees verder...

Hiske, vakspecialist en Diane, loopbaanconsultant binnen Staatvandienst zijn vanaf het 1e uur betrokken bij positieve intervisie. In 2021 Lees verder...

Hoe is het nu met....? Loopbaanconsultant Anky Vissers werd onlangs verrast door een mooi bericht van een oud-kandidaat. Zij Lees verder...

Vandaag in gesprek met Hanneke Roes, P& O consultant Fontys Hogeschool. Als werkgever binnen de sector Onderwijs is Lees verder...

Oud en nieuw 2020, een gedenkwaardig moment. Vaak een moment om stil te staan bij wat je hebt Lees verder...

We lezen het steeds vaker in het nieuws: werknemers vinden het lastig om te praten over de psychische Lees verder...

Vandaag in gesprek met Anne-Marie Borger over haar outplacementtraject via Miranda Piras, loopbaanconsultant op kantoor Enschede. Na een reorganisatie Lees verder...

Hoe zorg je voor bevlogenheid en houd je het in stand? Volgens Carrièretijger loop je als je bevlogen bent, Lees verder...

Goed nieuws! Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft bevestigd dat de subsidie voor het ontwikkeladvies per 1 Lees verder...

Binnen Staatvandienst is (intern) loopbaanmanagement één van de HR processen die meer aandacht krijgt. Door in gesprek te Lees verder...

Dankbaarheid voor de vrijheid waarmee we opgroeien, hoezeer deze gemist wordt, hoe sleutelmomenten in het leven zomaar passeren Lees verder...

Marlie Poels, ROC Midden Nederland en Denise Vlug, Staatvandienst, over de samenwerking en de begeleiding van ex-medewerkers vanuit Lees verder...

NL Leert door: gratis ontwikkeladviestraject Half juli kondigden wij het al aan: alle werkenden en werkzoekenden kunnen een gratis Lees verder...

Gratis ontwikkeladviestraject Vanaf augustus kunnen werkenden en werkzoekenden een gratis ontwikkeladviestraject volgen via een gekwalificeerde loopbaanadviseur. Minister Koolmees van Lees verder...

Mijn outplacementtraject, van sceptisch naar enthousiast "Mark heeft voor mij de mentale bewegingsvrijheid gecreëerd die ik nodig had om Lees verder...

Noodpakket banen en economie 2.0 Op 20 mei presenteerde het kabinet het noodpakket 2.0, als opvolging van de maatregelen Lees verder...

4 redenen voor verlies van focus & tips om daarmee om te gaan! Sinds 6 mei weten we dat Lees verder...

Goed nieuws hebben we nodig Altijd fijn als een opdrachtgever en kandidaat tevreden zijn over onze aanpak! Nu ook Lees verder...

Invloed COVID-19 Wat een rare weken liggen achter ons. Ik ben in de war. De informatie over het COVID-19 Lees verder...

Het zijn bizarre tijden waarin ons leven door het coronavirus ineens helemaal op zijn kop staat. In de Lees verder...

Coaching op veilige afstand Het is een bijzondere tijd waarin we uitgedaagd worden om op een andere wijze onze Lees verder...

Aanpassingen dienstverlening Sinds donderdagmiddag 12 maart heeft de overheid verschillende maatregelen getroffen om het verspreiding van het coronavirus te Lees verder...

“Tijdens het 2e spoor re-integratie traject met Nadine, consultant Staatvandienst, heb ik echt geleerd om anders naar zaken Lees verder...

Marja Creemers Vandaag in gesprek met Marja Creemers, Loopbaanadviseur bij ProRail, over de samenwerking en duurzame inzetbaarheid. ProRail is verantwoordelijk Lees verder...

Werkplezier Dat komt misschien door de huidige maatschappij waarin we leven. Alles moet leuk en goed zijn, we willen Lees verder...

Mariska Vandaag het verhaal van Mariska uit Utrecht en haar consultant Denise Vlug, van Staatvandienst Utrecht. Mariska werkte bij de Lees verder...

Verzuimregeling “Wist jij dat je 52 weken ziek kunt zijn en al die tijd je salaris doorbetaald krijgt?” vraagt Lees verder...

Goede voornemens Het is weer zover. De tijd vliegt voorbij: over een aantal dagen is 2019 afgelopen en is Lees verder...

Een zin die ik graag gebruik om leidinggevenden uit te dagen om het gesprek aan te gaan met Lees verder...

Week van de Werkstress Van 11 tot 15 november 2019 is het de 6e keer dat werkstress een week Lees verder...

Bedrijven ruimen wel een plekje in voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, maar vaak heeft dit Lees verder...

Van 11 tot 15 november 2019 is het voor de zesde keer de Week van de Werkstress. Ditmaal Lees verder...

Het leven is te kostbaar en werken is een te groot onderdeel van dat leven om het niet Lees verder...

De week van de loopbaan Van 16 t/m 21 september is de Week van de Loopbaan, een initiatief van Lees verder...

Deze maand het verhaal van Anneke en Floor, consultant regio Stedendriehoek (Deventer, Apeldoorn en Zutphen). Anneke, van oorsprong arbeidshygiënist, Lees verder...

Deze maand het verhaal van Linda en Engelien, consultant regio Utrecht. Zij begeleidde Linda in een re-integratietraject 2e Lees verder...

Wat houdt jouw rol in? Sinds 2017 is Staatvandienst een erkende jobcoachorganisatie. Als coördinator jobcoaching zorg ik dat de Lees verder...

Wat doet een loopbaancoach? Loopbaancoaching staat in het teken van het (her)ontdekken van een passende en gewenste loopbaanrichting. Loopbaancoaching Lees verder...

De werkervaringsplaats Deze maand het verhaal van Magda en Elianne, consultant regio Enschede. Elianne begeleidde Magda in een UWV Lees verder...

Ieder mens is uniek en Staatvandienst probeert de unieke eigenschappen te bundelen in een (nieuwe) uitdaging op de Lees verder...

Netwerken Netwerken is vaak dé sleutel tot het vinden van een nieuwe baan. Van alle vacatures wordt 70% bij Lees verder...

Deze maand het verhaal van consultant Petra Stemerdink, consultant Regio Achterhoek/Twente. Zij begeleidde Anke, via een re-integratietraject 2e Lees verder...

‘Hard werken voor iets waar je niets om geeft noemen we stress, hard werken voor iets waar je Lees verder...

Laat je leiden door je sterke kanten Door je sterke kanten te benutten krijg je meer werkplezier, ervaar je Lees verder...

Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen Gertjan Versteeg, consultant en arbeidsmarktspecialist bij Staatvandienst, begeleidde de afgelopen maanden Raymond. Vandaag Lees verder...

Archief

Februari 2023 1 artikel
Januari 2023 1 artikel
December 2022 2 artikelen
November 2022 1 artikel
Oktober 2022 1 artikel
Augustus 2022 3 artikelen
Juni 2022 2 artikelen
Februari 2022 2 artikelen
December 2021 1 artikel
November 2021 1 artikel
September 2021 4 artikelen
Augustus 2021 4 artikelen
5 tips voor een beter cv.
Schrijf je nu in en vergroot je kans op de arbeidsmarkt.

Deze website maakt gebruik van functionele en statistieken cookies voor het optimaal functioneren van deze site. Door gebruik te maken van deze website, stemt u hiermee in. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten