Duurzame loopbanen

Gratis ontwikkeladviestraject weer beschikbaar per 1 december!

Goed nieuws! Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft bevestigd dat de subsidie voor het ontwikkeladvies per 1 december 2020 weer beschikbaar is!
Er is ruimte voor 50.000 trajecten voor werknemers, zelfstandigen en werkzoekenden.
Wij omarmen dit initiatief. De vorige subsidie die als onderdeel van NL Leert Door per 1 augustus beschikbaar werd gesteld, was na een maand volledig aangevraagd.

Het belang van het Ontwikkeladvies

Door de coronacrisis gaan de veranderingen op de arbeidsmarkt  nog sneller dan voorheen. Voor je eigen loopbaan is het belangrijk dat je daarin meegaat en nadenkt over de mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Wat zijn mijn kansen, waar zijn de vacatures, is zelfstandig ondernemerschap een optie en hoe kan ik mij op deze veranderingen voorbereiden?
Helaas kan dit nu extra belangrijk zijn omdat je baan vervalt of al vervallen is, jouw inkomsten als zelfstandig ondernemer sterk afgenomen zijn  en je de komende periode op zoek moet naar ander werk.
De nieuwe subsidie per 1 december biedt de kans om met je toekomst aan de slag te gaan. Juist ook als je het lastig vindt om tijdig over je loopbaan na te denken en tot handelen over te gaan.

Door nu actie te ondernemen en na te denken over jouw loopbaankansen ben je beter voorbereid op wat er tijdens of na de crisis op je af komt.

Ontwikkeladvies via Staatvandienst

Goede informatie over jouw kansen op de huidige arbeidsmarkt is essentieel. Daarom is een arbeidsmarktscan onderdeel van het ontwikkeladviestraject. Met deze arbeidsmarktscan krijg je inzicht in wat jouw kansen nu zijn op basis van je ervaring en ontwikkelwensen. Ook gaat onze loopbaanconsultant in op jouw persoonlijke kwaliteiten, ontwikkeling en wensen met het Spiegelbeeld Menstype. Deze korte vragenlijst houd je een spiegel voor. Je krijgt antwoord op de vraag: “Wie ben ik?” Wat voor soort werk past bij mij?” Welke beroepen passen daarbij?”.  Ook kun je uit de directe omgeving feedback vragen. Zo ontstaat een 360 graden zelfbeeld, dat inzicht geeft in je kwaliteiten, drijfveren en mogelijke valkuilen.

De uitkomsten van deze online testen bespreekt onze consultant met je. Daarbij krijg je advies over mogelijke vervolgstappen.

Door de huidige ontwikkelingen op de arbeidsmarkt bestaat de kans dat veel mensen ander werk moeten gaan doen. Met deze grondige voorbereidingen zijn wij overtuigd dat dat eenvoudiger wordt. Je weet na afloop waar je kansen liggen en wat je sterke kanten zijn.
Met het concrete Ontwikkeladvies heb je een reëel perspectief voor je duurzame loopbaankansen en een concreet plan om de arbeidsmarkt te benaderen voor de beoogde functie(s) en mogelijkheden.

Het maximum aantal is al bereikt!

Nog sneller dan in augustus is het maximum al bereikt van aantal aanmeldingen voor het ontwikkeladvies per 1 december. Door alle overweldigende reacties is het maximaal aantal te vergeven trajecten (50.000) al na één dag bereikt! Dit wijst erop dat de behoefte aan professioneel loopbaanadvies groot is.
Heb je behoefte aan ondersteuning in je loopbaan, dan kun je bij ons terecht voor verschillende loopbaantrajecten. Denk aan het online loopbaangesprek, de loopbaanscan of andere loopbaanadviestrajecten.

Wil je meer informatie wat wij voor je kunnen betekenen op het gebied van loopbaancoaching? Neem dan op werkdagen contact met ons op via 0570-624899 of stuur een mail naar info@staatvandienst.nl. Wij zijn bereikbaar van 08.30 tot 17.30 uur.

Laatste artikelen

Elk jaar nemen we ons van alles voor. We kennen ze allemaal, de goede voornemens voor het nieuwe Lees verder...

De opkomst van kunstmatige intelligentie (AI) heeft impact op onze samenleving, in het bijzonder op de arbeidsmarkt. In Lees verder...

Staatvandienst, Omzien en Moedigh (SOM) zijn drie zelfstandig opererende bedrijven met een hoofdkantoor in Deventer. Dat is echter Lees verder...

Archief

Januari 2024 1 artikel
December 2023 1 artikel
Oktober 2023 2 artikelen
September 2023 1 artikel
Maart 2023 1 artikel
Februari 2023 1 artikel
Januari 2023 2 artikelen
December 2022 2 artikelen
November 2022 1 artikel
Oktober 2022 1 artikel
Augustus 2022 2 artikelen
Juni 2022 2 artikelen
5 tips voor een beter cv.
Schrijf je nu in en vergroot je kans op de arbeidsmarkt.