Wendbare loopbanen

De regeling SLIM verlengd in de maand september!

De overheid helpt mkb-ondernemers een handje met de SLIM-regeling (Stimuleringsregeling Leren en ontwikkelen). Deze subsidie heeft als doel om leren en ontwikkelen in het mkb vanzelfsprekend te maken en betekent aandacht voor de ontwikkeling van het bedrijf en de medewerkers. De aanvraagperiode wordt verlengd in de komende septembermaand.

Juist als mkb-ondernemer wil je de juiste mensen aan jouw onderneming binden en ze ook zo lang mogelijk gemotiveerd en gezond aan het werk houden. Zeker in deze tijd, van toenemende krapte op de  arbeidsmarkt en er meer vacatures dan werkzoekenden zijn. Vroeger gingen vakkennis en bekwaamheid een leven lang mee. Door technologische ontwikkelingen, digitalisering, demografische veranderingen en ook door Covid19 kunnen kennis, ervaring en functie-inhoud echter snel veranderen en verouderen. Functies verdwijnen en er ontstaan nieuwe. Daarnaast brengt elke fase in iemands leven én loopbaan ook nieuwe uitdagingen met zich mee. Dat geldt voor iedereen.

Daarom is het voor alle medewerkers belangrijk om stil te staan bij hun eigen toekomst. Inzicht krijgen in het soort werkzaamheden waarbij zij werkplezier ervaren, bloeien, of juist energie verliezen. Zij moeten zich bewust zijn van hun eigen verantwoordelijkheid in doorontwikkeling, scholing en keuze voor verbinding met jouw onderneming. En jij als ondernemer kunt hen daarbij helpen. Hoe? Dit kan bijvoorbeeld met behulp van loopbaanscans, loopbaanadvies of talentontwikkeling. Maar dat kost geld. Gelukkig ondersteunt het ministerie van SZW mkb-ondernemers extra hierin, door de aanvraag voor SLIM subsidie ook in de maand september mogelijk te maken.

Subsidie aanvragen

De SLIM-subsidie is beschikbaar voor de volgende initiatieven:

  • Loopbaan- of ontwikkeladviezen voor werknemers
  • Het helpen van de vaardigheden van ondernemers of leidinggevende om werknemers te ondersteunen in hun ontwikkeling.
  • Het doorlichten van de onderneming en inzichtelijk maken van de scholingsbehoefte en omzetten in een opleidings- of ontwikkelplan voor de medewerkers
  • Gedurende enige tijd bieden van praktijkleerplaatsen voor een beroepsopleiding of een deel daarvan in de derde leerweg bij een erkend leerbedrijf.

Wat is de hoogte van de SLIM-subsidie?

  • Voor individuele mkb’s bedraagt de subsidie maximaal € 24.999.
  • De maximale subsidie voor derde leerwegtrajecten is €2.700 euro per gerealiseerde praktijkleerplaats.

Wanneer kan ik subsidie aanvragen?

Om in aanmerking te komen voor de SLIM-subsidie kunnen ondernemers een volledige aanvraag indienen via Sociale Zaken

De opening van dit tweede tijdvak staat gepland op 1 september 2021 09.00 uur en de sluiting is op 30 september 2021 17.00 uur.

Is het subsidieplafond in een bepaald tijdvak overschreden dan bepaalt het ministerie met loting de volgorde van afhandeling.

Aan de slag met loopbaanontwikkeling?

Onze loopbaanconsultants gaan graag in gesprek hierover. Neem contact met ons op via het hoofdkantoor of bel direct met je contactpersoon in de regio.

 

Laatste artikelen

Elk jaar nemen we ons van alles voor. We kennen ze allemaal, de goede voornemens voor het nieuwe Lees verder...

De opkomst van kunstmatige intelligentie (AI) heeft impact op onze samenleving, in het bijzonder op de arbeidsmarkt. In Lees verder...

Staatvandienst, Omzien en Moedigh (SOM) zijn drie zelfstandig opererende bedrijven met een hoofdkantoor in Deventer. Dat is echter Lees verder...

Archief

Januari 2024 1 artikel
December 2023 1 artikel
Oktober 2023 2 artikelen
September 2023 1 artikel
Maart 2023 1 artikel
Februari 2023 1 artikel
Januari 2023 2 artikelen
December 2022 2 artikelen
November 2022 1 artikel
Oktober 2022 1 artikel
Augustus 2022 2 artikelen
Juni 2022 2 artikelen
5 tips voor een beter cv.
Schrijf je nu in en vergroot je kans op de arbeidsmarkt.