Een mooi succesverhaal: Raymond en consultant Gertjan
Een loodgieter zoekt het verkeer op!

Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen

Gertjan Versteeg, consultant en arbeidsmarktspecialist bij Staatvandienst, begeleidde de afgelopen maanden Raymond. Vandaag zijn verhaal.

Raymond werkte 35 jaar als loodgieter, maar kwam door omstandigheden in de WIA terecht. De WIA staat voor Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen. Omdat Raymond zijn huidige beroep niet meer kon uitoefenen, maar nog wel ander, passend werk, kreeg hij een WGA-uitkering. De WGA-verzekeraar meldde hem voor een re-integratietraject WGA aan bij Staatvandienst. Tijdens dit traject hielp consultant Gertjan hem met de stappen die nodig zijn voor de terugkeer naar de arbeidsmarkt.

Aan de slag

Raymond was benieuwd naar zijn arbeidskansen en zocht een consultant die pragmatisch aan de slag ging. Zo kwam hij in contact met Gertjan.
Eerst bracht Gertjan samen met Raymond zijn interesses in kaart. Wat vindt hij belangrijk in zijn werk? Welke kernkwaliteiten heeft hij? Raymond is nuchter ingesteld, is graag in contact met mensen en het werken met jongeren met een arbeidsbeperking spreekt hem aan. Zijn kernkwaliteiten en interesses koppelde Gertjan aan functies op de arbeidsmarkt. Ook gingen ze samen aan de slag met sollicitatievaardigheden, zoals gesprekstechniek en het maken van een marktconform cv.

Juiste match

Tijdens een ‘banenmarkt’ sprak Gertjan met Noot Personenvervoer en kwam de functie chauffeur leerlingenvervoer ter sprake. Naast chauffeur van kwetsbare jongeren, ben je ook een soort begeleider. Een functie die goed bij Raymond zou passen vanwege zijn rustige houding. Gertjan arrangeerde een gesprek en al snel werd de match gemaakt. Door zijn nuchtere kijk en met de vaardigheden die hij zich eigen gemaakt heeft tijdens het re-integratietraject WGA, had Raymond gelijk een ‘klik’ met HR recruiter, Eelco Roskam. Nu is hij aan de slag als chauffeur personenvervoer en rijdt hij 5 dagen in de week in Utrecht en omgeving.

Wat Staatvandienst hem heeft gebracht? Een nieuwe toekomst, met een nieuwe baan.

Laatste artikelen

Elk jaar nemen we ons van alles voor. We kennen ze allemaal, de goede voornemens voor het nieuwe Lees verder...

De opkomst van kunstmatige intelligentie (AI) heeft impact op onze samenleving, in het bijzonder op de arbeidsmarkt. In Lees verder...

Staatvandienst, Omzien en Moedigh (SOM) zijn drie zelfstandig opererende bedrijven met een hoofdkantoor in Deventer. Dat is echter Lees verder...

Archief

Januari 2024 1 artikel
December 2023 1 artikel
Oktober 2023 2 artikelen
September 2023 1 artikel
Maart 2023 1 artikel
Februari 2023 1 artikel
Januari 2023 2 artikelen
December 2022 2 artikelen
November 2022 1 artikel
Oktober 2022 1 artikel
Augustus 2022 2 artikelen
Juni 2022 2 artikelen
5 tips voor een beter cv.
Schrijf je nu in en vergroot je kans op de arbeidsmarkt.