Een mooi succesverhaal: Raymond en consultant Gertjan
Een loodgieter zoekt het verkeer op!

Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen

Gertjan Versteeg, consultant en arbeidsmarktspecialist bij Staatvandienst, begeleidde de afgelopen maanden Raymond. Vandaag zijn verhaal.

Raymond werkte 35 jaar als loodgieter, maar kwam door omstandigheden in de WIA terecht. De WIA staat voor Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen. Omdat Raymond zijn huidige beroep niet meer kon uitoefenen, maar nog wel ander, passend werk, kreeg hij een WGA-uitkering. De WGA-verzekeraar meldde hem voor een re-integratietraject WGA aan bij Staatvandienst. Tijdens dit traject hielp consultant Gertjan hem met de stappen die nodig zijn voor de terugkeer naar de arbeidsmarkt.

Aan de slag

Raymond was benieuwd naar zijn arbeidskansen en zocht een consultant die pragmatisch aan de slag ging. Zo kwam hij in contact met Gertjan.
Eerst bracht Gertjan samen met Raymond zijn interesses in kaart. Wat vindt hij belangrijk in zijn werk? Welke kernkwaliteiten heeft hij? Raymond is nuchter ingesteld, is graag in contact met mensen en het werken met jongeren met een arbeidsbeperking spreekt hem aan. Zijn kernkwaliteiten en interesses koppelde Gertjan aan functies op de arbeidsmarkt. Ook gingen ze samen aan de slag met sollicitatievaardigheden, zoals gesprekstechniek en het maken van een marktconform cv.

Juiste match

Tijdens een ‘banenmarkt’ sprak Gertjan met Noot Personenvervoer en kwam de functie chauffeur leerlingenvervoer ter sprake. Naast chauffeur van kwetsbare jongeren, ben je ook een soort begeleider. Een functie die goed bij Raymond zou passen vanwege zijn rustige houding. Gertjan arrangeerde een gesprek en al snel werd de match gemaakt. Door zijn nuchtere kijk en met de vaardigheden die hij zich eigen gemaakt heeft tijdens het re-integratietraject WGA, had Raymond gelijk een ‘klik’ met HR recruiter, Eelco Roskam. Nu is hij aan de slag als chauffeur personenvervoer en rijdt hij 5 dagen in de week in Utrecht en omgeving.

Wat Staatvandienst hem heeft gebracht? Een nieuwe toekomst, met een nieuwe baan.

Laatste artikelen

De koffers zijn uitgepakt en de eerste wasjes zijn gedraaid, de vakantie is voorbij of is bijna voorbij. Lees verder...

Het vormen en onderhouden van verschillende vaardigheden is erg belangrijk. Dit geldt echter niet alleen voor vaardigheden, maar Lees verder...

Vastlopen op je werk begint vaak langzaam en valt eerst nog niet zo op. Je gaat steeds vaker Lees verder...

Archief

September 2023 1 artikel
Maart 2023 1 artikel
Februari 2023 1 artikel
Januari 2023 1 artikel
December 2022 2 artikelen
November 2022 1 artikel
Oktober 2022 1 artikel
Augustus 2022 2 artikelen
Juni 2022 2 artikelen
Februari 2022 2 artikelen
December 2021 1 artikel
November 2021 1 artikel
5 tips voor een beter cv.
Schrijf je nu in en vergroot je kans op de arbeidsmarkt.