Duurzame loopbanen

Gratis STAP Ontwikkeladvies

Denk jij wel eens na over de toekomst van je huidige werk en over de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen? Heb je een opleidingsniveau van maximaal mbo-2 en wil je doorgroeien naar een andere, zwaardere functie of misschien voor jezelf beginnen?
Kun je daar wat hulp bij gebruiken?
Dan hebben wij goed nieuws! De overheid stelt per 1 april gratis STAP Ontwikkeladviezen beschikbaar! 

Wat dit is leggen we hieronder uit.

Plan voor de toekomst

De overheid geeft vanaf 1 april 2022 € 700,- subsidie voor een gratis ontwikkeladvies via een erkende loopbaanadviseur (Noloc). Iedereen van 18 jaar en ouder die geen opleiding heeft afgerond of maximaal basisonderwijs, vmbo, mbo-1/mbo-entree of mbo-2 onderwijs heeft, komt voor het STAP Ontwikkeladvies in aanmerking.
Heb je een afgeronde havo of vwo-opleiding dan geldt dit aanbod niet.

Misschien heb je het minder naar je zin op je werk of heb je beroep of functie die gaat veranderen of verdwijnen, dan is het soms lastig om te weten hoe je je loopbaan kunt aan kunt pakken. Het ontwikkeladvies kan dan een steuntje in de rug geven. Zie het als een plan voor de toekomst.

Het doel van een ontwikkeladvies

Met het ontwikkeladvies helpt onze loopbaanconsultant je met het onderzoeken van jouw mogelijkheden voor ander werk. Je krijgt gratis coachingsgesprekken én een advies. Samen gaan jullie aan de slag met vragen als: Wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik en waarin kan ik nog groeien? Vervolgens kijken jullie naar de mogelijkheden op de arbeidsmarkt met de arbeidsmarktscan en welke beroepen wel en niet bij je passen met de beroepskeuzetest. Heb je belangstelling om zelfstandig ondernemer te worden, dan zetten we de ondernemersscan in. Dus waar liggen jouw kansen, wat zijn jouw sterke- en minder sterke kanten en hoe bereik je deze nieuwe mogelijkheden. Na afloop heb je een ontwikkelplan met acties waarmee je op korte en lange termijn aan de slag kunt.

Wees er snel bij!

De overheid geeft subsidie voor maximaal 15.000 ontwikkeladviezen. Onze ervaring is dat het maximum snel bereikt is; vorig jaar waren alle aanvragen binnen één dag vergeven. Dus wacht niet tot 1 april en geef nu vast aan ons door dat je je wilt aanmelden voor het STAP Ontwikkeladvies. Stuur ons een mail via info@staatvandienst.nl of bel naar 0570-624899. Vergeet niet daarbij te vermelden dat het om het STAP Ontwikkeladvies gaat.
Wij zijn van maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 08.30 en 17.00 uur.

Heb je je via ons aangemeld, dan registreren wij je zodra het aanvraagloket bij de overheid opengaat. Dat is op 1 april om 09.00 uur en duurt tot het maximum aantal van 15.000 aanvragen is bereikt. Dus voorkom teleurstelling en geef snel aan dat je belangstelling hebt!

De voorwaarden

Hieronder nog even de voorwaarden voor het STAP Ontwikkeladvies op een rij:

  • Maximum aantal van 15.000 stuks voor € 700,-  per stuk;
  • Traject via een erkend loopbaanadviseur (NOLOC);
  • Voor iedereen van 18 jaar en ouder met maximaal basisonderwijs, vmbo, mbo 1, mbo-entree of mbo-2;
  • Mensen met een afgerond havo- of vwo-diploma komen niet voor deze subsidie in aanmerking.

Laatste artikelen

Elk jaar nemen we ons van alles voor. We kennen ze allemaal, de goede voornemens voor het nieuwe Lees verder...

De opkomst van kunstmatige intelligentie (AI) heeft impact op onze samenleving, in het bijzonder op de arbeidsmarkt. In Lees verder...

Staatvandienst, Omzien en Moedigh (SOM) zijn drie zelfstandig opererende bedrijven met een hoofdkantoor in Deventer. Dat is echter Lees verder...

Archief

Januari 2024 1 artikel
December 2023 1 artikel
Oktober 2023 2 artikelen
September 2023 1 artikel
Maart 2023 1 artikel
Februari 2023 1 artikel
Januari 2023 2 artikelen
December 2022 2 artikelen
November 2022 1 artikel
Oktober 2022 1 artikel
Augustus 2022 2 artikelen
Juni 2022 2 artikelen
5 tips voor een beter cv.
Schrijf je nu in en vergroot je kans op de arbeidsmarkt.