Jouw loopbaan

Hulp vragen bij werk zoeken

Zomervakantie! Sommigen vieren vakantie in eigen land en anderen gaan de grens weer over. Het blijft nog onzeker, maar het kan weer.
Als we eenmaal op de bestemming zijn, begint vaak een tijd van even lekker achterover leunen en weinig tot niets doen.

Kun je deze tijd van ontspanning gebruiken om na te denken over je loopbaan en te werken aan je toekomst? Ja zeker! De komende weken delen wij antwoorden op loopbaanvragen die kandidaten ons stelden.

Kan ik hulp krijgen bij het zoeken naar werk?

Ineens heb je je baan verloren en zit je thuis, of ben je boventallig verklaard door een reorganisatie. Je hebt jaren met plezier bij het bedrijf gewerkt. Met een cv of een baan zoeken via sociale media heb je nog niet eerder te maken gehad. Hoe kom je na het verlies van je baan dan weer aan het werk?

Onze ervaring is dat iedereen dit kan (leren). Of je nou laag, theoretisch, praktisch, hoog of niet bent opgeleid. Het is wel fijn als je digitaal vaardig bent en kunt werken met Word en mails kunt versturen. Dat zijn in deze tijd belangrijke voorwaarden.

Een tip is dat wanneer je dit lastig vindt, je dan hulp vraagt. Vraag iemand in je omgeving om mee te denken over een cv, over een interessante vacature of gewoon om je te helpen bij het digitaal verzenden van een sollicitatie.

Ook onze loopbaancoaches kunnen hulp bieden. Bij een vacatureanalyse (past een baan bij mij?) of bij het voeren van netwerkgesprekken. Misschien denk je wel… hoezo netwerken? “Ik werk al 25 jaar bij hetzelfde bedrijf en daar moet ik weg. Dus ik heb helemaal geen netwerk meer”.
Niets is minder waar. Iedereen heeft een netwerk. Denk aan je partner, vrienden, buren, kennissen of familieleden die jou verder kunnen helpen.

Met het in kaart brengen van jouw netwerk kun je vandaag al beginnen. Hoe?
Maak een overzicht van jouw ‘warme’ contacten en bedenk welke personen informatie kunnen verstrekken over een functie of een werkgever waar jij graag zou willen werken. Als zij weten dat je op zoek bent, kunnen zij ook hun netwerk weer inschakelen.

Dus maak werk van werk; vraag hulp!

Laatste artikelen

Elk jaar nemen we ons van alles voor. We kennen ze allemaal, de goede voornemens voor het nieuwe Lees verder...

De opkomst van kunstmatige intelligentie (AI) heeft impact op onze samenleving, in het bijzonder op de arbeidsmarkt. In Lees verder...

Staatvandienst, Omzien en Moedigh (SOM) zijn drie zelfstandig opererende bedrijven met een hoofdkantoor in Deventer. Dat is echter Lees verder...

Archief

Januari 2024 1 artikel
December 2023 1 artikel
Oktober 2023 2 artikelen
September 2023 1 artikel
Maart 2023 1 artikel
Februari 2023 1 artikel
Januari 2023 2 artikelen
December 2022 2 artikelen
November 2022 1 artikel
Oktober 2022 1 artikel
Augustus 2022 2 artikelen
Juni 2022 2 artikelen
5 tips voor een beter cv.
Schrijf je nu in en vergroot je kans op de arbeidsmarkt.