Jouw loopbaan

Stof tot nadenken

Oud en nieuw 2020, een gedenkwaardig moment. Vaak een moment om stil te staan bij wat je hebt en wat was. Zeker dit jaar, met het Covid19 virus, de maatregelen, de gevolgen ervan en nu de lockdown tot 19 januari. Er is veel om te overdenken. Een vraag die bij velen opkomt in deze periode is: “Doe ik nog eigenlijk wel waar ik voor sta en wat ik leuk vind?”

Laatst schreef Jochem Myjer in een bericht dat hij er dit jaar achter kwam dat hij in de toekomst minder vaak op het podium wil staan om de balans in zijn leven terug te krijgen. Hij ervoer tijdens zijn (100) optredens in Carré fysieke klachten en miste zijn familie. Hij vond het optreden in Carré vaak zwaar, maar ging door de pijn heen om de finish te kunnen halen. Zo herkenbaar voor velen dat je net over je grenzen heengaat.
Door de gedwongen rust en stilstand kwam bij Jochem het inzicht dat hij nog maar maximaal één keer per week op het podium wil staan om de balans te bewaren.

Denk jij ook wel eens na hoe je dingen anders wilt doen in je werk of ben je op zoek naar nieuwe inzichten voor jouw loopbaan? Ga dan eens aan de slag met je eigen (loopbaan-) waarden. Waarden zijn als het ware drijfveren. Heel vaak ken je die niet of ben je je er niet bewust van. Ga eens na of jouw baan voldoet aan datgene wat jij de moeite waard vindt in het leven? En welke waarden zijn voor jou als werkzoekende het belangrijkst in een toekomstige baan? Als een baan overeenkomt met jouw waarden, dan maak je veel meer kans om gelukkig te zijn in die baan. Het helpt je om direct de goede dingen te doen. Ook al vind je de werkzaamheden die je doet leuk en heb je de leukste collega’s die je je kunt wensen; als je huidige baan haaks staat op jouw loopbaanwaarden of drijfveren, dan kan het zijn dat je daarom geen werkplezier meer ervaart.

Zekerheid, stabiliteit, uitdaging, levensstijl of autonomie zijn een aantal voorbeelden van loopbaanwaarden. Bedenk welke loopbaanwaarden voor jou het belangrijkste zijn en of er een volgorde van belangrijkheid aan kan koppelen. Stel je daarna de vragen welke van deze waarden jij terug vindt in je huidige baan en welke niet. Vaak maakt dit heel veel duidelijk.

Kom je er zelf niet helemaal uit? Wij bieden loopbaanadvies aan en helpen je graag met het formuleren van je drijfveren of (loopbaan) waarden. Neem eens contact met ons voor een gesprek met één van onze loopbaanconsultants.

 

Laatste artikelen

De koffers zijn uitgepakt en de eerste wasjes zijn gedraaid, de vakantie is voorbij of is bijna voorbij. Lees verder...

Het vormen en onderhouden van verschillende vaardigheden is erg belangrijk. Dit geldt echter niet alleen voor vaardigheden, maar Lees verder...

Vastlopen op je werk begint vaak langzaam en valt eerst nog niet zo op. Je gaat steeds vaker Lees verder...

Archief

September 2023 1 artikel
Maart 2023 1 artikel
Februari 2023 1 artikel
Januari 2023 1 artikel
December 2022 2 artikelen
November 2022 1 artikel
Oktober 2022 1 artikel
Augustus 2022 2 artikelen
Juni 2022 2 artikelen
Februari 2022 2 artikelen
December 2021 1 artikel
November 2021 1 artikel
5 tips voor een beter cv.
Schrijf je nu in en vergroot je kans op de arbeidsmarkt.