Duurzame loopbanen

Perspectief voor de toekomst

Dankbaarheid voor de vrijheid waarmee we opgroeien, hoezeer deze gemist wordt, hoe sleutelmomenten in het leven zomaar passeren en hoe onzeker de toekomst is.

De onzekerheid die er ook is op het gebied van opleiding, wonen en werken….

Een passage uit de Troonrede van dinsdag, komend uit de brief van een 18 jarige student aan een 94 jarige veteraan.

Die onzekerheid raakt ons allemaal. Vanuit ons vakgebied loopbanen zagen wij de snelheid waarmee de subsidie voor het Ontwikkeladvies NL Leert door op was.

Het geeft duidelijk weer hoe groot de behoefte is. Heel veel mensen willen aan de slag met hun toekomst in werk. Mooi verwoord in de volgende tekst: “Perspectief voor de toekomst begint altijd in het hier-en-nu. Dat is de spiegel die de volwassenen van morgen voorhouden aan de volwassenen van vandaag.” Het betekent zoveel dat wie perspectief wil krijgen en behouden voor de toekomst moet weten wat hij wil hij kan en wil in werk.

We zijn dan ook blij te horen dat het kabinet veel geld uittrekt voor onder andere baanbehoud en een sterke economische structuur. Het kabinet gaat mensen in 2021 helpen om hun kennis en vaardigheden bij te werken of zich om te scholen naar ander werk. Er komt geld voor onder andere ontwikkeladviezen, cursussen om reken-, taal- en digitale vaardigheden te verbeteren, online scholing en scholingsbudgetten.

Onze hoop is dat het kabinet niet wacht met de volgende subsidieronde tot 2021 voor het ontwikkeladvies, maar deze naar voren haalt voor dit najaar. Wij ondersteunen dan ook de oproep van onze brancheorganisatie OVAL en Noloc in de brief aan minister Koolmees om de ontwikkeladviezen snel mogelijk te maken.

Laten we hopen dat minister Koolmees aan deze oproep tegemoet komt.

Laatste artikelen

Elk jaar nemen we ons van alles voor. We kennen ze allemaal, de goede voornemens voor het nieuwe Lees verder...

De opkomst van kunstmatige intelligentie (AI) heeft impact op onze samenleving, in het bijzonder op de arbeidsmarkt. In Lees verder...

Staatvandienst, Omzien en Moedigh (SOM) zijn drie zelfstandig opererende bedrijven met een hoofdkantoor in Deventer. Dat is echter Lees verder...

Archief

Januari 2024 1 artikel
December 2023 1 artikel
Oktober 2023 2 artikelen
September 2023 1 artikel
Maart 2023 1 artikel
Februari 2023 1 artikel
Januari 2023 2 artikelen
December 2022 2 artikelen
November 2022 1 artikel
Oktober 2022 1 artikel
Augustus 2022 2 artikelen
Juni 2022 2 artikelen
5 tips voor een beter cv.
Schrijf je nu in en vergroot je kans op de arbeidsmarkt.