levens en loopbanen mooier maken

Staatvandienst 15 jaar!

Het is feest … want, op 1 mei dit jaar is het precies 15 jaar geleden dat de basis werd gelegd van wat nu Staatvandienst is. Op maandag 1 mei 2006 werd Employment Solutions (de voorloper van Staatvandienst) opgericht door Johan Hofstede en Henk Geerlink. Dit was het fundament van een organisatie met nu ruim 150 collega’s (vast en freelance), bijna 40 vestigingen door heel Nederland en hebben we al meer dan 32.000 kandidaten begeleid. We zijn ontzettend trots op deze mijlpaal, onze (oud) collega’s en de professionele organisatie met dito dienstverlening die we in de loop der jaren hebben ontwikkeld.

Het hoe en waarom

Aan het ‘waarom we het doen en wat we doen’ is weinig veranderd, echter hoe we dit doen wel. Als organisatie zijn we continue aan het leren en ontwikkelen. Nieuwe uitdagingen brengen veel leermomenten en nieuwe inzichten met zich mee. De wereld verandert continue en hierop hebben ook wij onze dienstverlening aangepast in de afgelopen 15 jaar.

Trajecten werden vroeger bekeken als individuele vraagstukken die van persoon tot persoon verschilden. Hierbij namen we mensen aan de hand mee, namen we taken over en losten we ‘het probleem’ zo snel en goed mogelijk op. Nu richten we ons veel meer op het aanleren van zelfredzaamheid. Niet om mensen sneller los te laten, maar juist om mensen flexibeler en meer wendbaar te maken op de huidige arbeidsmarkt die sneller verandert dan ooit tevoren. Zelfinzicht en zelfvertrouwen vergroten met coaching en de juiste handvatten, leert mensen continu te kijken naar en nadenken over hun eigen duurzame inzetbaarheid.

Wij zijn er van overtuigd dat mooiere levens & loopbanen een gevolg zijn van de aandacht en ontwikkeling van talent.
Dit vraagt om investeringen die bijdragen aan meer werkplezier en wendbare loopbanen. Wendbare werknemers maken wendbare organisaties.

Dienstverlening toen & nu

We begonnen met de uitvoering van re-integratietrajecten (IRO) en naar werkbegeleiding van langdurig werklozen (PAWA-trajecten) voor het UWV waarbij de focus met name op hoger opgeleiden en 50+ lag. Naast mooie samenwerking met het UWV kregen we ook het vertrouwen van andere partijen waarvoor we in toenemende mate re-integratie spoor 2, WGA en outplacement trajecten mochten uitvoeren.

De persoonlijke, pragmatische en resultaatgerichte aanpak bleek succesvol en zorgde voor een positieve klantbeleving bij zowel opdrachtgevers als kandidaten. Deze aanpak kenmerkt Staatvandienst tot op de dag van vandaag.

In de vele contactmomenten met kandidaten maken onze consultants zich sterk om hen het geloof en vertrouwen (terug) te geven. Zij zetten iedere dag die extra stap om, met oprechte interesse en hart voor de mens, het verschil te maken.

Het afgelopen jaar zijn we door Covid-19 genoodzaakt geweest om over te stappen op persoonlijk contact op afstand. Onze loopbaanconsultants hebben laten zien dat coaching op afstand werkt en dat, ondanks de afstand, kandidaten heel persoonlijk en succesvol werden en worden begeleid, ons kenmerkende DNA blijft ook in deze situatie zichtbaar.

Intensieve samenwerking met grotere organisaties zorgen voor andere gesprekken en maken ook dat onze aanpak verschuift van een voornamelijk curatieve naar meer preventieve aanpak. Inmiddels zijn wij expert op het gebied van talentontwikkeling, loopbaanbegeleiding, re-integratie  en outplacement begeleiding, kortom integrale dienstverlening.
Onze focus ligt op het continue verbeteren van bestaande en ontwikkelen van nieuwe diensten waarmee we de Nederlandse beroepsbevolking optimaal kunnen ondersteunen in specifieke loopbaanvraagstukken.

#SAMENMAKENWEERWERKVAN

Voor ons is samenwerking essentieel, zeker met onze opdrachtgevers. Wij zijn dankbaar dat veel opdrachtgevers van het eerste uur nog steeds onze toegevoegde waarde zien. Zoals gezegd kennen onze samenwerkingen een lange geschiedenis en hebben deze niet stilgestaan. We zitten niet meer alleen op de stoel van serviceverlener maar juist die van sparringpartner en adviseur. Hierbij is de vraag vaak, ‘hoe houd ik mijn organisatie gezond, speel ik tijdig in op ontwikkelingen en houd ik de juiste mensen wel aan boord?

Dit zijn gesprekken waarin wij adviseren over en faciliteren in oplossingen op het gebied van talent,- en  loopbaanontwikkeling, re-integratie 1e, 2e en 3e spoor en eventueel outplacement / van werk naar werk begeleiding. Wendbare werknemers zijn voorwaardelijk voor het voortbestaan de continuïteit en flexibiliteit van organisaties. Maar wanneer is een werknemer wendbaar? Dat is als een werknemer in elke fase van zijn leven gemotiveerd en tevreden werkt. Zo kan hij steeds weer een toegevoegde waarde leveren aan een organisatie in ontwikkeling. Hoe onzeker ontwikkelingen ook zijn, wendbaarheid van werknemers is een garantie voor een veerkrachtige organisatie.

Wendbare loopbanen

Wij geloven in wendbare loopbanen voor iedereen, in elke branche, van praktisch tot theoretisch opgeleid en van LBO tot WO niveau. #iedereenverzekerdvaneenmooieloopbaan is onze visie.

Werknemers leveren de meest waardevolle bijdrage in organisaties waar er ruimte is voor Ontwikkeling, Eigenaarschap, Veiligheid, Vertrouwen en Perspectief, waarbij waardering en werkplezier hand in hand gaan. Daarom vinden wij het belangrijk dat werkgevers hierover met hun mensen in gesprek gaan en blijven en mogelijkheid bieden om met hun loopbaan aan de slag te gaan.

Daarmee houd je als organisatie de beschikking over waardevol personeel waarmee je kansen kan verzilveren, waarde kan blijven bieden en kunt meebewegen op veranderingen. Werknemers die in elke fase van hun leven gemotiveerd en tevreden werken, dragen bij aan een gezonde organisatie. Duurzame inzetbaarheid in optima forma.

Ook wij blijven ons ontwikkelen zodat wij steeds voorbereid zijn op de veranderende vraag uit de markt, integrale dienstverlening heeft hierbij onze focus.
We kijken tevreden terug op 15 mooie jaren en met vertrouwen naar de toekomst, waarin we zelf ook als wendbare organisatie, nog meer levens en loopbanen mooier zullen gaan maken.

Laatste artikelen

Elk jaar nemen we ons van alles voor. We kennen ze allemaal, de goede voornemens voor het nieuwe Lees verder...

De opkomst van kunstmatige intelligentie (AI) heeft impact op onze samenleving, in het bijzonder op de arbeidsmarkt. In Lees verder...

Staatvandienst, Omzien en Moedigh (SOM) zijn drie zelfstandig opererende bedrijven met een hoofdkantoor in Deventer. Dat is echter Lees verder...

Archief

Januari 2024 1 artikel
December 2023 1 artikel
Oktober 2023 2 artikelen
September 2023 1 artikel
Maart 2023 1 artikel
Februari 2023 1 artikel
Januari 2023 2 artikelen
December 2022 2 artikelen
November 2022 1 artikel
Oktober 2022 1 artikel
Augustus 2022 2 artikelen
Juni 2022 2 artikelen
5 tips voor een beter cv.
Schrijf je nu in en vergroot je kans op de arbeidsmarkt.