Jouw loopbaan

Wanneer loopbaanadvies en wanneer outplacement?

Zomervakantie! Sommigen vieren vakantie in eigen land en anderen gaan de grens weer over. Het blijft nog onzeker, maar het kan weer.
Als we eenmaal op de bestemming zijn, begint vaak een tijd van even lekker achterover leunen en weinig tot niets doen. Kun je deze periode van ontspanning gebruiken om na te denken over je loopbaan en te werken aan je toekomst? Ja zeker! De komende weken delen wij antwoorden op loopbaanvragen die kandidaten ons stelden.

Ik werk al 9 jaar in mijn huidige functie, maar merk dat ik minder uitdaging ervaar. Ik twijfel tussen loopbaanadvies en outplacement; wat past het beste?

Een herkenbare vraag voor velen. Hoewel deze constatering vaak niet fijn is en onrust met zich meebrengt, is het aan de andere kant een hele gezonde. Zeker met het oog op wendbaar blijven in je loopbaan.

Ons motto is: “Als je blijft doen wat je altijd al deed, blijf je krijgen wat je altijd al kreeg”.

Positief gezien is dit heel prettig; als je werk blijvend positieve energie oplevert, dan ervaar je waarschijnlijk werkgeluk. Negatief gezien betekent het dat wanneer je niets verandert aan een situatie waarin je geen uitdaging meer ervaart, dat dat dan zo zal blijven.

Dus wil je meer uitgedaagd worden in je werk, zou je wat anders willen, voelt het dat je meer in je mars hebt … KOM DAN IN ACTIE.
Praat erover met collega’s, een HR medewerker, je leidinggevende of een collega die werk doet dat jou interessant lijkt.

Wil je meer? Dan is loopbaanadvies of outplacement een goede actie. Hier tussen zitten overeenkomsten en verschillen.
De overeenkomst is dat je zelfanalyse toepast. Met hulp van een loopbaancoach en inzet van testen, onderzoek je interesses en competenties, talenten, drijfveren, motivatoren en je maakt een plan om tot een nieuw loopbaanperspectief te komen. Hier stopt loopbaanadvies en stoppen de overeenkomsten met outplacement.

Bij outplacement is het doel een nieuwe baan. Naast begeleiding daarin krijg je hulp bij het maken van een representatief cv, profilering via social media en het voeren van netwerk- en sollicitatiegesprekken.

Dus wil je de cirkel doorbreken van het doen wat je altijd al deed? Pak dan de regie en kom ik actie!

Laatste artikelen

Elk jaar nemen we ons van alles voor. We kennen ze allemaal, de goede voornemens voor het nieuwe Lees verder...

De opkomst van kunstmatige intelligentie (AI) heeft impact op onze samenleving, in het bijzonder op de arbeidsmarkt. In Lees verder...

Staatvandienst, Omzien en Moedigh (SOM) zijn drie zelfstandig opererende bedrijven met een hoofdkantoor in Deventer. Dat is echter Lees verder...

Archief

Januari 2024 1 artikel
December 2023 1 artikel
Oktober 2023 2 artikelen
September 2023 1 artikel
Maart 2023 1 artikel
Februari 2023 1 artikel
Januari 2023 2 artikelen
December 2022 2 artikelen
November 2022 1 artikel
Oktober 2022 1 artikel
Augustus 2022 2 artikelen
Juni 2022 2 artikelen
5 tips voor een beter cv.
Schrijf je nu in en vergroot je kans op de arbeidsmarkt.