Een mooi succesverhaal

Veel kleine stapjes zorgen ook voor een groot resultaat

Dat ook kleine stapjes kunnen leiden tot een groot resultaat bleek uit de reactie van deze kandidaat aan het eind van haar Werkfittraject.
Door ziekte en uiteindelijk verlies van haar baan kwam zij kandidaat in 2019 in de WW terecht en heeft zij sinds januari 2021 een Bijstandsuitkering. Om haar te helpen in de terugkeer naar werk verwees het UWV haar in juli 2020 voor een Werkfit maken re-integratietraject door naar Staatvandienst. Zo kwam zij in contact met Ingrid Stein, loopbaancoach kantoor Nijmegen. Een korte terugblik

Voordat ik bij Ingrid kwam lukte het mij door mijn klachten niet om meer dan één uur vrijwilligerswerk in de week te verrichten. Ik werk als vrijwilliger in een woongroep voor mensen met een beperking. Daar doe ik knutselactiviteiten, maak ik een praatje, zing met ze en speel gezelschapsspelletjes. Met het werkfittraject wilde ik onderzoeken wat mijn mogelijkheden in betaald werken waren, op korte en lange termijn. Door mijn beperkingen kon ik niet meer terug in mijn oude werk. Eén van de doelen daarvoor was het in kaart brengen van mijn belastbaarheid voor het uitbouwen van mijn uren vrijwilligerswerk. Ook hoopte ik dat door dit traject mijn zelfvertrouwen zou toenemen.

Door het maken van verschillende testen en het bespreken van de uitkomsten met Ingrid, weet ik nu waar ik goed in ben, waar mijn interesses liggen en wat mijn competenties zijn.

Ingrid hielp mij met het maken van een realistische planning voor de opbouw van mijn uren. Omdat ik daar zelf geen raad mee wist, heeft zij mij geholpen met een aanpak waarin ik geleidelijk kon opbouwen en de kans op een terugslag minimaal was. Dat was zo fijn.

Meer inzicht

Ook heb ik inzicht gekregen in de beroepen die ik in de toekomst zou kunnen doen. Nu weet ik wat goed bij mij past en in wat voor een omgeving. Ik heb een zoekprofiel voor banen op korte termijn en voor de toekomst als ik meer uren kan werken.

De coachingsgesprekken hebben mij het steuntje in de rug gegeven. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen in het voeren van netwerkgesprekken. Ingrid heeft mij geholpen in het zoeken naar contacten, hoe ik mensen per mail kan benaderen en het gesprek aanga. En daarnaast weet ik nu ook hoe ik met bepaalde dingen in mijn vrijwilligerswerk kan omgaan. Zij heeft mij gestimuleerd om veel meer zelf te doen en meer initiatief te nemen.
Zij was in de gesprekken ook heel positief en motiverend; als ik iets nog niet gedaan had, veroordeelde ze mij niet, maar stimuleerden mij juist, waardoor ik het de volgende keer wel deed. Mijn zelfvertrouwen groeide.

Wat ik nu anders doe?

Ik bouw nu rustig aan op in mijn uren vrijwilligerswerk. En als iets nog niet lukt, dan denk ik terug aan de tips en inzichten die ik van Ingrid kreeg. Eén daarvan was dat ik meer in mogelijkheden moet denken; minder in bezwaren moest denken en gewoon gaan doen!
Natuurlijk het is soms nog lastig om het initiatief te nemen voor een netwerkgesprek. Maar de tips van Ingrid helpen mij echt!

Hoe zie je toekomst?

Ik heb door het traject meer inzicht gekregen over wat ik in de toekomst zou kunnen met werken. Ik ben trots wat ik nu al bereikt heb. De eerste stappen zijn met hulp van Ingrid in dit Werkfit maken traject gezet. Ik heb meer zelfvertrouwen en inzichten gekregen. Mijn participatiecoach van de Gemeente begeleidt mij verder. Ik weet nu wat voor beroepen bij mij passen en hoe ik moet netwerken en hoop over een jaar die betaalde baan te hebben die goed bij mij past.
Ingrid, bedankt voor alles! Samen met jou heb ik een weg gevonden om weer een stapje richting arbeidsmarkt te kunnen zetten.

Laatste artikelen

Elk jaar nemen we ons van alles voor. We kennen ze allemaal, de goede voornemens voor het nieuwe Lees verder...

De opkomst van kunstmatige intelligentie (AI) heeft impact op onze samenleving, in het bijzonder op de arbeidsmarkt. In Lees verder...

Staatvandienst, Omzien en Moedigh (SOM) zijn drie zelfstandig opererende bedrijven met een hoofdkantoor in Deventer. Dat is echter Lees verder...

Archief

Januari 2024 1 artikel
December 2023 1 artikel
Oktober 2023 2 artikelen
September 2023 1 artikel
Maart 2023 1 artikel
Februari 2023 1 artikel
Januari 2023 2 artikelen
December 2022 2 artikelen
November 2022 1 artikel
Oktober 2022 1 artikel
Augustus 2022 2 artikelen
Juni 2022 2 artikelen
5 tips voor een beter cv.
Schrijf je nu in en vergroot je kans op de arbeidsmarkt.