Hoe is het nu met....?

Werkplezier en geloof in mijzelf dankzij het traject Werkfit maken

Hoe is het nu met….?

Vol zelfvertrouwen aan de slag in een baan die op haar lijf geschreven is.  Ruim een jaar geleden sloot een oud-kandidate van José Maas (Harderwijk) na een lastige periode het UWV re-integratietraject ‘Werkfit maken’ af.  

Recent sprak ik haar kandidaat. Door een burn-out uitgevallen in een baan in de wereld van de werving & selectie.

“Het was heel spannend en vreemd om te starten met het traject. Ik was er nog niet klaar voor om aan het werk te gaan. Door mijn HRM achtergrond voelde het ook vreemd om hulp te krijgen bij de terugkeer naar werk. Ik schaamde mij om voor het eerst mijn verhaal te vertellen en dat ik op mijn 23e met een burn-out was uitgevallen. Maar bij het eerste gesprek met José gaf zij mij direct het gevoel dat het goed zou komen en dat ik niet ‘gek’ was. We hadden echt een klik.
En juist door deze gesprekken en de openheid van José, kwam mijn zelfvertrouwen weer terug.

Werkervaringsplek
En zo kwam ook het gevoel weer terug dat ik ook aan het werk wilde, werkervaring opdoen, al was het maar voor een paar uurtjes. Spannend bleef het om dan daar ook je verhaal te vertellen. Vanuit haar netwerk had José direct een contact bij wie ik terecht kon als HR-medewerker. Daar merkte ik dat ik het werk al wel aankon, meer zelfvertrouwen had, alleen op het persoonlijke vlak het nog lastig vond om mijn verhaal te doen.
Voor de 2e werkervaringsplek heb ik zelf gesolliciteerd en ben ik voor drie dagen begonnen. Eenmaal per maand sprak ik José nog.

Hoe sta je nu in het werk?
Nu is het plezier helemaal terug en weet ik wat ik wil en nodig heb. Ik sta nu zo anders in mijn werk dan voordat ik ziek werd en ben mij bewust in wat voor een werkomgeving ik goed pas.
Ik werk vier dagen en heb een contract voor onbepaalde tijd in een organisatie waar ik écht op mijn plek zit. Ik spreek mij meer uit en ben mijzelf. José heeft mij geleerd om mijn eigen leven te leiden. Zij is een typisch voorbeeld van jezelf zijn en plezier in je werk uitstralen. Daardoor kon ik mijzelf zijn in het traject. Zij heeft mij laten zien hoe belangrijk dit is. Daar ben ik haar dankbaar voor.

Benieuwd wat een traject Werkfit maken voor jou kan betekenen? Neem gerust eens contact op met één van onze vestigingen

Laatste artikelen

Elk jaar nemen we ons van alles voor. We kennen ze allemaal, de goede voornemens voor het nieuwe Lees verder...

De opkomst van kunstmatige intelligentie (AI) heeft impact op onze samenleving, in het bijzonder op de arbeidsmarkt. In Lees verder...

Staatvandienst, Omzien en Moedigh (SOM) zijn drie zelfstandig opererende bedrijven met een hoofdkantoor in Deventer. Dat is echter Lees verder...

Archief

Januari 2024 1 artikel
December 2023 1 artikel
Oktober 2023 2 artikelen
September 2023 1 artikel
Maart 2023 1 artikel
Februari 2023 1 artikel
Januari 2023 2 artikelen
December 2022 2 artikelen
November 2022 1 artikel
Oktober 2022 1 artikel
Augustus 2022 2 artikelen
Juni 2022 2 artikelen
5 tips voor een beter cv.
Schrijf je nu in en vergroot je kans op de arbeidsmarkt.