Jobcoaching

Autisme in tijden van Corona - een hart onder de riem

Het zijn bizarre tijden waarin ons leven door het coronavirus ineens helemaal op zijn kop staat. In de media gaat het over niets anders. Niets lijkt hetzelfde; thuiswerken, sociale contacten mijden, sport en hobbyclubs dicht, horeca dicht, werk dat wegvalt of waar het ineens enorm druk is, kortom het zijn onzekere tijden.  We hebben geen grip en controle meer en dat is beangstigend, dit geldt helemaal voor mensen met autisme.

 

Daarom willen we vandaag – op Wereld Autisme dag – de mensen met een autisme een hart onder de riem steken!

Wij begrijpen waarom deze onzekere tijd een extra worsteling betekent voor mensen met autisme. Onze jobcoaches bemiddelen mensen met autisme naar passend werk en begeleiden ze op de werkvloer. Daardoor weten we heel goed hoe waardevol deze medewerkers zijn op de werkvloer. Ze zijn loyaal, trouw en hebben een goed oog voor detail. Het zijn over het algemeen echte doorzetters. Maar deze tijd vraagt van iedereen juist extra van onze flexibiliteit en ons vermogen om te gaan met onzekerheid en onduidelijkheid… en dit zijn nu juist de eigenschappen die voor mensen met autisme erg moeilijk zijn!

 

Onze jobcoaches hebben kennis en ervaring in de begeleiding van mensen met autisme. Zij helpen bij het vinden van een nieuwe structuur in de dagelijkse activiteiten, het beperken van piekeren, omdenken en te kijken naar zaken die wel kunnen. Praten met elkaar over angsten en als het nodig is manieren bedenken om anders te kunnen werken. Niemand hoeft dit alleen op te lossen. Zorg voor elkaar zodat iedereen het volhoudt!

Benieuwd hoe Staatvandienst invulling geeft aan jobcoaching? Neem dan contact met ons op.

Auteur: Esther Hillebrand, vakspecialist jobcoaching

Laatste artikelen

Elk jaar nemen we ons van alles voor. We kennen ze allemaal, de goede voornemens voor het nieuwe Lees verder...

De opkomst van kunstmatige intelligentie (AI) heeft impact op onze samenleving, in het bijzonder op de arbeidsmarkt. In Lees verder...

Staatvandienst, Omzien en Moedigh (SOM) zijn drie zelfstandig opererende bedrijven met een hoofdkantoor in Deventer. Dat is echter Lees verder...

Archief

Januari 2024 1 artikel
December 2023 1 artikel
Oktober 2023 2 artikelen
September 2023 1 artikel
Maart 2023 1 artikel
Februari 2023 1 artikel
Januari 2023 2 artikelen
December 2022 2 artikelen
November 2022 1 artikel
Oktober 2022 1 artikel
Augustus 2022 2 artikelen
Juni 2022 2 artikelen
5 tips voor een beter cv.
Schrijf je nu in en vergroot je kans op de arbeidsmarkt.