Een mooi succesverhaal
Door het loopbaantraject heb ik een andere mindset

Tessa Schoemaker

Tessa zat in een lastige periode van haar leven, heel weinig energie en geen plezier meer had in haar werk als teamcoach. Ze worstelde met haar werk-privébalans en had moeite met zaken van het werk los te laten. Haar leidinggevende stelde een loopbaanoriëntatietraject via Staatvandienst voor en met succes!

Waarom een loopbaanoriëntatietraject?

Mijn leidinggevende is manager Personeel & Organisatie (P&O) bij de Baalderborg Groep en ook mijn gesprekspartner. Zij merkte al enige tijd dat ik minder energiek was, veel moe en minder sprankelde. Ik trok mij de emoties en omstandigheden van anderen teveel aan en kon dit moeilijk loslaten. Zij stelde voor dat het voor mij goed was als ik aan de slag ging met het onderzoeken waarvan ik energie kreeg en weer gelukkig van zou worden. Ik was niet meer duurzaam inzetbaar en de kans dat ik ziek zou worden was groot. Zelf ondernam ik niets, wel was ik al bezig met een aanvullende coachopleiding. Er kwam gewoon niet veel uit mijn handen. Mijn leidinggevende gaf duidelijk aan dat zij mij niet kwijt wilde, maar juist wilde helpen in deze zoektocht.

Natuurlijk keek ik eerst op dat ze mij dit aanbood. Ik moest haar voorstel even laten bezinken en erover nadenken. Ik heb er thuis, met familie en vrienden over gesproken. Het voelde heel spannend, maar ik voelde tegelijkertijd dat ik het gewoon moest doen. Zo ben ik via mijn werkgever in contact gekomen met Staatvandienst. Ik kende deze organisatie alleen van re-integratie 2e spoortrajecten en nog niet voor loopbaanadvies. Daardoor had ik ook geen idee wat ik kon verwachten.

Het begin van het loopbaanoriëntatietraject

In eerste instantie zaten mijn emoties nog erg hoog en begreep ik niet goed hoe dit traject mij zou helpen. Daarom kreeg ik eerst de tijd en ruimte om mijn verhaal te vertellen, zodat Hiske (loopbaanconsultant en nu vakspecialist bij Staatvandienst) mijn situatie beter begreep en hoe ik daarin terecht was gekomen.
Ik merkte gelijk dat ik met een professional te maken had; Hiske snapte heel goed waar ik het over had. Dat voelde prettig.
De verschillende middelen en methodes die ingezet konden worden, kende ik vanuit mijn eigen vak en coachopleiding. Tijdens het traject werd mij snel duidelijk dat ik niet voor niets voor deze opleiding had gekozen, alleen had ik geen idee wat voor soort individuele coach of trainer ik wilde worden.
Dat stuk zijn wij gaan onderzoeken.

Aan de slag

Eén van de eerste online testen die ik deed was de e-scan voor ZZP’ers met de vraag: je wilt coach worden, eventueel voor jezelf beginnen, maar wat weerhoudt je daarvan? Ik scoorde op veel vragen hoog, alleen op risicobereidheid om de stap te zetten niet. Thuis was ik kostwinner en dat speelde duidelijk een rol. Mijn inkomen was belangrijk en dat zou ik als zelfstandige toch nooit gaan redden? Dat bleek mijn remmende factor. Eén van de opdrachten was om dat verder uit te zoeken.
Om hierover meer inzicht te krijgen ben ik met andere zelfstandig ondernemers gaan praten. Wat was hun aanpak en hoe deden zij dit als kostwinner? Zo kwam ik erachter dat deeltijd ZZP-er ook een optie was, dus een vaste baan te combineren met ZZP opdrachten. Zelf had ik altijd het idee dat je of in loondienst of als zelfstandige werkt en niet allebei. Ik keek teveel naar het eindresultaat en vergat de stappen ernaar toe.

Deze netwerkgesprekken met mensen hebben mij enorm geholpen. Ik kreeg veel feedback. Soms waren mensen zelfs verbaasd dat ik om hulp vroeg en hadden niet verwacht dat ik zo in bezwaren dacht. Blijkbaar had ik extra bevestiging nodig om meer in mogelijkheden te denken.
Vervolgens hebben we nog andere testen gedaan, zoals een persoonlijkheidstest en een test om mijn communicatiestijlen in kaart te brengen.

Hoe reageerde je leidinggevende hierop?

In eerste instantie vond ik het lastig om mijn leidinggevende te vertellen dat ik als zelfstandige naast mijn huidige baan wilde gaan werken. Wel natuurlijk in goed overleg voordat ik de stap daadwerkelijk zou nemen. Ik ben heel loyaal naar mijn werkgever en de mening van mijn leidinggevende vond ik ook heel belangrijk. Zij was heel positief over wat het loopbaantraject mij gebracht had en over mijn aanpak. Zij vond mij veel krachtiger geworden, veel energieker en duidelijker naar mijzelf en anderen.
Ik spreek mij meer uit en geef mijn mening. Dat geeft mij veel meer lucht!
Het effect? Het mooiste effect is dat ik eerst alleen mopperde, mij naast het probleem vond staan en nu kom ik met oplossingen of inspireer ik. Binnen een aantal projecten die lopen in het bedrijf zijn nu zelfs de doelen veranderd.

Wat zou je tegen anderen zeggen in zo’n situatie?

Maak het bespreekbaar in je omgeving, thuis, met vrienden, kennissen en op je werk. Ga in gesprek met mensen die je nieuwe perspectieven kunnen bieden. Andere mensen kunnen je uitdagen om zaken anders te zien. Het kan zeker spannend zijn om de stap te zetten, maar het brengt je heel veel. Sta juist ook open voor mensen die heel anders denken dan jij. Zij kunnen heel verrassend uit de hoek komen en je mooie nieuwe inzichten geven.
Voor mij is de cirkel van invloed veel duidelijker; voorheen wilde ik invloed op zaken hebben waar ik geen invloed op kon hebben. En waar ik wel invloed op had, daarvan zag ik toen de meerwaarde niet. Nu let ik daar veel meer op. Ik kijk juist waar ik invloed op kan uitoefenen en waar niet. Dat geeft rust en duidelijkheid. Daarnaast helpt het om de energie die ik heb op een effectieve manier te gebruiken.

Wat vertel je mensen om je heen over het loopbaantraject?

Het was voor mij heel lastig zelf de eerste stap te zetten. Maar door het aanbod van mijn werkgever voor dit loopbaanoriëntatietraject, werd ik juist geprikkeld na te denken over de stappen om in actie te komen. Hiske heeft het geloof in mij uitgesproken dat ik het kon. De verschillende gesprekken die we voerden, het met mij meedenken en de voorbeelden die zij aandroeg om stappen te zetten. Ze gaf mij het juiste een steuntje in de rug. Ik werd echt door haar gehoord en voelde oprechte verbinding. Een uitspraak waar ik vaak aan denk is:

De enige die de situatie kan veranderen ben jij zelf. Het is het niet waard om er ziek van te worden. Jij bent altijd veel meer waard!

Welke drie tips zijn je bijgebleven en geef je door?

  1. Maak een lijstje van zaken waar je nu ontevreden over bent en waar je invloed op hebt.
  2. Schrijf eens op wat je nu energie kost en wat je ervoor in de plaats zou willen.
  3. Bij welke van deze onderwerpen heb je hulp nodig? Zoek dan iemand op die met je mee kan denken.

Wat is de grootste verandering voor jezelf?

Mijn geloof in mijzelf! Ik ben nu overtuigd van mijn eigen kracht en weet waar ik goed in ben. Ik zie nu wat het voor een effect heeft op mij zelf en op anderen.

Na het traject heb ik een hele andere mindset. Ik zie zoveel meer mogelijkheden. Ik werk ook nog bij mijn huidige werkgever Baalderborg Groep, maar kijk nu heel anders naar het werk, veel constructiever. Daarnaast ben ik begin dit jaar voor mijzelf gestart als trainer en coach om, daar waar ik energie van krijg, nog meer te kunnen doen. Dit is voor mij essentieel. Dat heeft de balans gebracht in mijn situatie. En het mooiste is nog dat ik nu via Hiske in de Academie van Staatvandienst een training Gesprekstechnieken verzorg.

 

Laatste artikelen

Elk jaar nemen we ons van alles voor. We kennen ze allemaal, de goede voornemens voor het nieuwe Lees verder...

De opkomst van kunstmatige intelligentie (AI) heeft impact op onze samenleving, in het bijzonder op de arbeidsmarkt. In Lees verder...

Staatvandienst, Omzien en Moedigh (SOM) zijn drie zelfstandig opererende bedrijven met een hoofdkantoor in Deventer. Dat is echter Lees verder...

Archief

Januari 2024 1 artikel
December 2023 1 artikel
Oktober 2023 2 artikelen
September 2023 1 artikel
Maart 2023 1 artikel
Februari 2023 1 artikel
Januari 2023 2 artikelen
December 2022 2 artikelen
November 2022 1 artikel
Oktober 2022 1 artikel
Augustus 2022 2 artikelen
Juni 2022 2 artikelen
5 tips voor een beter cv.
Schrijf je nu in en vergroot je kans op de arbeidsmarkt.