Een mooi succesverhaal
Het 2e spoortraject gaf mij nieuwe inzichten.

Mariska

Vandaag het verhaal van Mariska uit Utrecht en haar consultant Denise Vlug, van Staatvandienst Utrecht.
Mariska werkte bij de SIZA in Arnhem, een organisatie die mensen met een beperking helpt zo zelfstandig mogelijk te leven. Zij begeleidde de groep jongeren van 4 tot 23 jaar.

Hoe ben je in contact gekomen met Staatvandienst?

“In 2016 kreeg ik fysieke klachten met uiteindelijk twee operaties tot gevolg. Na ruim 1 jaar ziekte werkte ik voor 15 tot 20 uur op therapeutische basis. Geen zorgtaken of zware werkzaamheden, maar juist de extra’s waar mijn collega’s niet aan toekwamen en het koken voor de kinderen.
Mijn leidinggevende gaf aan dat volgens de regels het tijd was om een re-integratietraject 2e spoor te starten voor maximaal 3 maanden. Mijn werkgever heeft goede ervaringen met Staatvandienst in Arnhem. Omdat ik in de regio Utrecht woon was het voor mij praktischer om de begeleiding in deze regio te zoeken. Zo kwam ik in contact met Denise Vlug.

Hoe verliep het 1e contact?

Bij de start van het traject was mijn insteek dat ik terug wilde keren in mijn eigen functie. Dat was wat ik leuk vond en wat ik kende. Het traject ging ik vol enthousiasme in en dacht dat het handig zou zijn voor later. Denise vertelde mij wat ik kon verwachten en wat de stappen waren die we moesten afleggen dit traject. Wekelijks voerden we gesprekken.
Denise drong er bij mij op aan na te denken over de vraag: “Stel dat het niet lukt om terug te keren in je huidige functie? Wat zou je echt willen doen als je de zorg loslaat? “
Zij gaf mij opdrachten om daarbij te helpen, zoals online testen om mijn competenties in kaart te brengen, mijn interesses en mijn werkervaringsscore. Ik bekeek vacatureteksten om te zien wat mij daarin aansprak, wat ik zou willen doen.

Mijn passie gevonden

De gedrevenheid en enthousiasme van Denise gaven mij de extra boost dit te doen. Zo kwam ik er achter wat ik naast mijn huidige baan nog meer leuk vond. Dat bleek bij een bloedafnameorganisatie. Daar wilde ik graag werken.
Eerst solliciteerde ik zelf op een vacature, zonder overleg met Denise.  Helaas kreeg ik een afwijzing met als reden: te weinig ervaring. Maar hoe deed ik dan ervaring op?
Dit besprak ik met Denise. Zij gaf aan dat het zij binnen haar netwerk contacten had bij een bloeddonororganisatie. Zij heeft contact gelegd en zo ben ik in contact gekomen met Saltro. Ik kon een dag meelopen bij het bedrijf om te ervaren wat de werkzaamheden inhielden en of deze bij mij passen.

Loslaten

Op 23 april 2019 ben ik volledig hersteld gemeld en weer aan de slag gegaan in mijn eigen functie bij Siza. Dat ging goed, ik kon het werk weer aan.
Echter dacht ik steeds meer na over mijn huidige werk. De kinderen waar ik voor zorgden werden ouder, groter en sterker, dus fysiek werd het steeds zwaarder. Hoe lang zou ik mijn huidige werk nog vol kunnen houden? En wat dan? Zou ik misschien weer in zo’n situatie terechtkomen en met welke klachten?
Het kwartje was gevallen, het werk kon ik niet meer 10 jaar volhouden.  Dit re-integratietraject gaf mij de kans na te denken over de mogelijkheden voor mij in ander werk; het loslaten begon.
In eerste instantie had ik een traject voor 3 maanden. Gezien mijn groeiende twijfel heeft Denise dit in overleg met mijn leidinggevende verlengd tot 6 maanden. Ik was beter, maar vanuit preventief oogpunt leek het alle partijen goed om het traject te vervolgen. Ik kreeg zo de kans om de met Denise ingeslagen weg te vervolgen.

Dit re-integratietraject gaf mij de kans na te denken over de mogelijkheden voor mij in ander werk; het loslaten begon.

Solliciteren

Tijdens het zoeken naar vacatures vond ik functies voor medewerker bloedafname bij verschillende bedrijven, waaronder Saltro. Samen met Denise zijn we aan de slag gegaan met mijn sollicitatiebrief, cv en LinkedIn.
Door de meeloopdag die ik bij Saltro had gehad, was ik heel enthousiast geworden over het bedrijf. Ik had zoveel gezien toen ik meeliep en het voelde zo goed. Daar wilde ik werken!

Mijn enthousiasme en motivatie voor de functie kwam goed over, want twee weken later belde de HR-manager van Saltro met het bericht: “Zo’n mooie brief vraagt om een uitnodiging voor een gesprek.” In het gesprek ben ik open geweest over mijn verzuim van afgelopen jaar en waarom ik ander werk zocht. Men was erg enthousiast en op 23 mei tekende ik mijn contract en per 1 juli ben ik in dienst!

En het mooie is dat alle 3 de bedrijven waar ik solliciteerde mij belde om op gesprek te komen. Ik sluit een heel dik boek af. Ik heb geleerd om beter naar mij zelf te luisteren en heb meer zelfvertrouwen.

Zonder het re-integratietraject via Denise had ik niet het inzicht gehad, dat ik nu heb. Ik raad het iedereen aan. Op naar een nieuwe toekomst!

Hoe kijkt haar voormalig leidinggevende naar dit traject?

Esther Raanhuis, Siza: “Ik gun iedereen in een zelfde situatie zo’n traject. Iedereen kan tijdens zijn of haar loopbaan op een punt komen waarbij je soms wat meer ondersteuning kunt gebruiken in de vraag, hoe nu verder? Het is soms lastig los te laten wat je kent, de veilige plek te verlaten en op nieuw ergens anders te beginnen.
Mariska ging vol enthousiasme het 2e spoortraject in. Gedurende het traject groeide het besef dat haar baan te zwaar werd en vroeg ze zich openlijk af of het wel verstandig was om door te gaan. De bewustwording groeide. De begeleiding door Denise heeft Mariska maar ook ik als heel prettig ervaren. Mariska had echt goed contact met haar. Ze verplaatste zich zo goed in haar kandidaat. Denise dacht heel actief mee en had regelmatig contact met ons. De communicatie was goed, duidelijk en frequent. Dit maakte de gesprekken met Mariska heel makkelijk.

Een 2e spoortraject is een middel om te voorkomen dat mensen langdurig ziek zijn. We hebben gelukkig niet veel mensen die zo’n traject nodig hadden, maar we zijn heel blij met dit traject!”

“Typerend? Duidelijkheid, vooraf goede afspraken maken en ze ook nakomen. En heel belangrijk: het echte contact met de kandidaat.”

Laatste artikelen

Elk jaar nemen we ons van alles voor. We kennen ze allemaal, de goede voornemens voor het nieuwe Lees verder...

De opkomst van kunstmatige intelligentie (AI) heeft impact op onze samenleving, in het bijzonder op de arbeidsmarkt. In Lees verder...

Staatvandienst, Omzien en Moedigh (SOM) zijn drie zelfstandig opererende bedrijven met een hoofdkantoor in Deventer. Dat is echter Lees verder...

Archief

Januari 2024 1 artikel
December 2023 1 artikel
Oktober 2023 2 artikelen
September 2023 1 artikel
Maart 2023 1 artikel
Februari 2023 1 artikel
Januari 2023 2 artikelen
December 2022 2 artikelen
November 2022 1 artikel
Oktober 2022 1 artikel
Augustus 2022 2 artikelen
Juni 2022 2 artikelen
5 tips voor een beter cv.
Schrijf je nu in en vergroot je kans op de arbeidsmarkt.