Een mooi succesverhaal, Anneke en consultant Floor

"Tijdens het outplacementraject leerde ik mij met lef positioneren."

Deze maand het verhaal van Anneke en Floor, consultant regio Stedendriehoek (Deventer, Apeldoorn en Zutphen).

Anneke, van oorsprong arbeidshygiënist, werkte op verschillende scholen als docent scheikunde. Maar het beroep paste niet meer bij haar, het kostte haar teveel energie. Om te voorkomen dat ze ziek zou worden, kaartte ze dit aan bij haar werkgever, Stichting Carmel collega. Zij kreeg een outplacementtraject bij Staatvandienst aangeboden. Zo kwam zij in contact met consultant Floor.

Oude professie lonkte
Tijdens de gesprekken met Floor kwam al snel naar voren dat Anneke graag weer aan de slag wilde in haar oude beroep, namelijk als arbeidshygiënist. Als arbeidshygiënist ben je verantwoordelijk voor de arbeidsomstandigheden binnen een organisatie. Je onderzoekt of werknemers onder gezonde omstandigheden werken en adviseert over manieren waarop de werksituatie kan worden verbeterd.
Omdat Anneke al een tijdje uit het vak weg was moest ze haar actuele kennis op peil brengen. Daarvoor heeft Anneke verschillende cursussen gevolgd. Maar alleen met actuele kennis was ze er nog niet om een nieuwe baan te vinden. Nu moest ze op zoek naar werk, binnen en buiten haar netwerk

Hoe presenteer je jezelf?
Floor ging aan de slag met het netwerken. Hoe bouw je je netwerk op? Wie ken je, bij welke bedrijven, hoe zet je netwerk effectief in tijdens de zoektocht naar werk? Anneke merkte dat zij moeit had om zichzelf goed over de bühne te brengen. “ Ik durfde mij zelf niet te presenteren. Te laten zien wat ik kan , wat mijn toegevoegde waarde zou kunnen zijn bij een bedrijf. Daarin voelde ik mij onzeker. Dit belemmerde mij in mijn zoektocht naar werk”, aldus Anneke.
Floor heeft dit met coachingsgesprekken aangepakt. Zij is met Anneke aan de slag gegaan om haar sterke en positieve kanten te belichten. Met feedback en rollenspellen heeft Floor laten zien hoe je deze positieve kanten inzet om in gesprek te komen.

Aan de slag als ZZP-er
Tijdens één van de gesprekken met Floor, vertelde Anneke dat zij Tata Steel in IJmuiden een interessant bedrijf vond. Floor heeft direct contact met Tata Steel opgenomen om Anneke te introduceren. En met resultaat! Anneke werkt nu als ZZP-er in de rol van adviseur chemische stoffen. Een mannencultuur waarin ze sterk in haar schoenen moet staan. De toekomst ziet ze dan ook positief tegemoet. “Leuk en spannend tegelijk. Als ZZP-er moet ik ook acquisitiegesprekken voeren, maar ik weet nu dat ik dat kan”.
Dankzij het coachingstraject bij Staatvandienst weet ze wat ze kan en staat ze haar mannetje. Op de vraag met welk cijfer waardeer je de begeleiding in het outplacementtraject door Floor, antwoordde Anneke: “Met een 10!”

Laatste artikelen

Elk jaar nemen we ons van alles voor. We kennen ze allemaal, de goede voornemens voor het nieuwe Lees verder...

De opkomst van kunstmatige intelligentie (AI) heeft impact op onze samenleving, in het bijzonder op de arbeidsmarkt. In Lees verder...

Staatvandienst, Omzien en Moedigh (SOM) zijn drie zelfstandig opererende bedrijven met een hoofdkantoor in Deventer. Dat is echter Lees verder...

Archief

Januari 2024 1 artikel
December 2023 1 artikel
Oktober 2023 2 artikelen
September 2023 1 artikel
Maart 2023 1 artikel
Februari 2023 1 artikel
Januari 2023 2 artikelen
December 2022 2 artikelen
November 2022 1 artikel
Oktober 2022 1 artikel
Augustus 2022 2 artikelen
Juni 2022 2 artikelen
5 tips voor een beter cv.
Schrijf je nu in en vergroot je kans op de arbeidsmarkt.