Jouw loopbaan

Ik wil ander werk, maar wat?

De zomervakantie zit er voor sommigen al op, terwijl anderen nog mogen of nog volop aan het genieten zijn. Ben je eenmaal op de bestemming, dan begint vaak een tijd van even lekker achterover leunen en weinig tot niets doen.

Kun je deze tijd van ontspanning gebruiken om na te denken over je loopbaan en te werken aan je toekomst? Ja zeker! De afgelopen weken deelden wij antwoorden op loopbaanvragen die kandidaten ons stelden.

Vandaag de laatste in deze reeks.

  

Ik wil wel iets anders, maar wat?

Je weet al langer dat je niet meer goed op je plek zit en je kijkt een beetje om je heen. Naar vacatures, je hebt aangemeld op vacaturebanken, maar het leidt vooralsnog tot niets. Het voelt alsof je zoekt naar een speld in een hooiberg. Er is zoveel, maar je kunt geen vacatures vinden die je perfect vindt passen. We helpen je uit de droom.

De perfecte baan bestaat niet. De ene baan past beter bij jou dan de andere en er is geen één perfect. Dat betekent dat er vaak meerdere banen interessant zijn. Maar hoe weet je nou welke baan goed bij je past?

Dat kan door eerst jezelf beter te leren kennen waardoor jij een beter idee krijgt welke (soort) werk bij jou past. Jij maakt de keuzes. Uit onderzoek blijkt namelijk, dat je het meest gelukkig wordt met de keuzes die je zelf maakt.

Opdracht

Een heel eenvoudige maar effectieve (reflectieve) opdracht om jezelf beter te leren kennen, is die van “De hand”

Teken op papier jouw hand met gespreide vingers, omtrek je eigen hand. Schrijf vervolgens per vinger het antwoord op de volgende vragen:

* De duim: Waar ben je goed in?
* De wijsvinger: Waar wil je naar toe?
* De middelvinger: Waar baal je van?
* De ringvinger: Waar ben je trouw aan?
* De pink: Waar voel je je nog klein in?

 

Ga eens hierover in gesprek met iemand in je omgeving die nog wat verdiepende vragen kan stellen. Een verdiepende vraag kan zijn: “Wat heb je te geven aan een toekomstig nieuwe werkgever?” of “Wat wil je terugzien in een nieuwe baan?” Waarschijnlijk weet je de antwoorden wel, maar nu staat het op papier en kan het je helpen een volgende succesvolle stap te zetten.

Succes is krijgen wat je wil, geluk is willen wat je krijgt! ( I. Bergman)

Hulp van een loopbaancoach?

Je kunt hierover natuurlijk ook in gesprek gaan met een loopbaancoach van Staatvandienst.

Via persoonlijke coaching en online tests krijg je antwoord op vragen over “wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik”. We werken ernaar toe dat je aan het einde van de begeleiding in beeld hebt bij welke andere beroepsmogelijkheden, functies of banen jouw kwaliteiten en interesses goed tot hun recht komen.
Benieuwd? Neem eens contact op met een vestiging bij jou in de buurt

 

 

Laatste artikelen

Elk jaar nemen we ons van alles voor. We kennen ze allemaal, de goede voornemens voor het nieuwe Lees verder...

De opkomst van kunstmatige intelligentie (AI) heeft impact op onze samenleving, in het bijzonder op de arbeidsmarkt. In Lees verder...

Staatvandienst, Omzien en Moedigh (SOM) zijn drie zelfstandig opererende bedrijven met een hoofdkantoor in Deventer. Dat is echter Lees verder...

Archief

Januari 2024 1 artikel
December 2023 1 artikel
Oktober 2023 2 artikelen
September 2023 1 artikel
Maart 2023 1 artikel
Februari 2023 1 artikel
Januari 2023 2 artikelen
December 2022 2 artikelen
November 2022 1 artikel
Oktober 2022 1 artikel
Augustus 2022 2 artikelen
Juni 2022 2 artikelen
5 tips voor een beter cv.
Schrijf je nu in en vergroot je kans op de arbeidsmarkt.