Duurzame loopbanen
NL Leert door: gratis ontwikkeladviestraject

NL Leert door: gratis ontwikkeladviestraject

Half juli kondigden wij het al aan: alle werkenden en werkzoekenden kunnen een gratis ontwikkeladviestraject volgen via een gekwalificeerde loopbaanadviseur. Minister Koolmees, Ministerie van SZW,  biedt subsidie voor scholing- en ontwikkeladvies als onderdeel van het crisisprogramma NL Leert door .
Vanaf zaterdag 1 augustus is dat beschikbaar!

Goed nieuws! Wij omarmen dit initiatief. De veranderingen op de arbeidsmarkt gaan snel en helemaal als gevolg van de coronacrisis. Afhankelijk van de sector, ligt het werk stil, is het sterk afgenomen of begint het net weer aan te trekken. Binnen andere sectoren is het aanbod van werk juist sterk toegenomen. Voor je eigen loopbaan is het belangrijk dat je daarin meegaat en nadenkt over de mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Wat zijn mijn kansen, waar zijn de vacatures, is zelfstandig ondernemerschap een optie en hoe kan ik mij op deze veranderingen voorbereiden?
Helaas kan dit nu extra belangrijk zijn als je baan vervalt of al vervallen is en je de komende periode op zoek moet naar ander werk.
Deze nieuwe subsidie biedt de kans om met je toekomst aan de slag te gaan. Juist ook als je het lastig vindt om tijdig over je loopbaan na te denken en tot handelen over te gaan.

NL leert door

Vanaf 6 juli 2020 kunnen werkgevers de NOW 2.0 aanvragen uit het tweede noodpakket. Werkgevers die de NOW 2.0-regeling aanvragen zijn verplicht om hun werknemers te stimuleren om aan bij- en omscholing te doen. Daarom introduceert het kabinet de regeling NL leert door.  

Met deze nieuwe subsidieregeling per 1 augustus tot eind december, breidt het kabinet nu de doelgroep uit en biedt iedereen vanaf 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd de mogelijkheid na te denken over zijn kansen op de arbeidsmarkt. Dit kun je in kaart brengen met het gratis ontwikkeladvies via een gekwalificeerde loopbaanadviseur.

Deze regeling geldt dus voor:

  • Werknemers
  • Niet-werkenden
  • Zelfstandig ondernemers
  • Flexwerkers
  • ZZP’ers

Door nu aan de slag te gaan en na te denken over jouw loopbaankansen ben je beter voorbereid op wat er na de crisis op je af komt.

Ontwikkeladvies via Staatvandienst

Goede informatie over jouw kansen op de huidige arbeidsmarkt is essentieel. Daarom is een arbeidsmarktscan onderdeel van het ontwikkeladviestraject. Met deze arbeidsmarktscan krijg je inzicht in wat jouw kansen nu zijn op basis van je ervaring en ontwikkelwensen. Ook gaat onze loopbaanconsultant in op jouw persoonlijke kwaliteiten, ontwikkeling en wensen. Met het traject bieden wij een heldere aanpak en duidelijke doelen. Zo ben jij voorbereid op de veranderingen op de arbeidsmarkt.

Het maximum aantal is bereikt!

Veel sneller dan gedacht is in één maand tijd al het maximum aantal aanmeldingen voor het ontwikkeladvies (22.000) bereikt en is de subsidie voor dit gratis traject op. Dit laat zien dat de behoefte aan professioneel loopbaanadvies groot is.
Heb je behoefte aan ondersteuning in je loopbaan, dan kun je wel bij ons terecht voor andere loopbaanadviestrajecten. Bijvoorbeeld voor het online loopbaangesprek of onze andere loopbaanadvies mogelijkheden.

Wil je meer informatie wat Staatvandienst voor je kan betekenen? Neem dan contact met ons via telefoonnummer 0570-624899 of stuur een e-mail naar info@staatvandienst.nl. Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 08.30 tot 17.30 uur.

Lees het nieuwsbericht van de Rijksoverheid over het maximum aantal ontwikkeladviezen.

 

Laatste artikelen

Elk jaar nemen we ons van alles voor. We kennen ze allemaal, de goede voornemens voor het nieuwe Lees verder...

De opkomst van kunstmatige intelligentie (AI) heeft impact op onze samenleving, in het bijzonder op de arbeidsmarkt. In Lees verder...

Staatvandienst, Omzien en Moedigh (SOM) zijn drie zelfstandig opererende bedrijven met een hoofdkantoor in Deventer. Dat is echter Lees verder...

Archief

Januari 2024 1 artikel
December 2023 1 artikel
Oktober 2023 2 artikelen
September 2023 1 artikel
Maart 2023 1 artikel
Februari 2023 1 artikel
Januari 2023 2 artikelen
December 2022 2 artikelen
November 2022 1 artikel
Oktober 2022 1 artikel
Augustus 2022 2 artikelen
Juni 2022 2 artikelen
5 tips voor een beter cv.
Schrijf je nu in en vergroot je kans op de arbeidsmarkt.