Corona update
Noodpakket banen en economie 2.0

Noodpakket banen en economie 2.0

Op 20 mei presenteerde het kabinet het noodpakket 2.0, als opvolging van de maatregelen die het kabinet op 17 maart 2020 nam onder de naam ‘Noodpakket banen en economie’. Nu de samenleving en ook de economie weer op gang komen hervatten sommige bedrijven hun activiteiten, anderen gaan deels aan de slag en sommigen blijven nog steeds dicht.
Met het noodpakket 2.0 wordt de regeling van 17 maart met 4 maanden tot 1 september 2020 verlengd, alleen onder andere voorwaarden. Het doel ervan is dat bedrijven en zelfstandigen overeind blijven en dat banen en inkomens worden behouden. Helaas zijn met, of ondanks, deze maatregelen reorganisaties of faillissementen niet te voorkomen. Niet alleen onze economie en samenleving zijn enorm veranderd door corona, maar ook de arbeidsmarkt is in hele korte tijd anders geworden. Wat er verandert ten opzichte van de vorige regeling kun je nalezen bij de Rijksoverheid 

Pre-corona tijdperk

In het pre-corona tijdperk was het al zo dat door de veranderende arbeidsmarkt, technologische ontwikkelingen en gewijzigde wet- en regelgeving, maar ook door flexibilisering en economische ontwikkelingen de rol van zowel werkgever als ook die van haar werknemers aan het veranderen was. Het vroeg van beiden blijvend wendbaar en vernieuwend zijn en zich continu flexibel opstellen. Organisaties doen er goed aan doen om medewerkers vitaal, gezond, betrokken en gemotiveerd te houden in alle fasen van de loopbaan. Mede hierom was het ontwikkeladvies 45+ door minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken) in het leven geroepen. Samen met een loopbaancoach kijken naar het huidige werk, naar wat past bij iemands ambities, kennis en vaardigheden  en waar toekomstig, kansrijke banen te vinden zijn. De loopbaancoach kon ook helpen nieuwe plannen in gang te zetten. Deze dienstverlening was gratis voor deelnemers en bleek een groot succes.

NL leert door

Des te meer blijkt nu – in het coronatijdperk – hoe belangrijk vitale, gezonde, betrokken en gemotiveerde werknemers voor een onderneming zijn. Veel van deze werknemers dreigen nu hun baan te verliezen of zijn deze zelfs al verloren. Mede hierom kondigde het kabinet als onderdeel van het nieuwe noodpakket, een verlenging en aanpassing van de regeling tegemoetkoming loonkosten (NOW) aan. Een aanpassing is dat werkgevers die de NOW aanvragen, verplicht zijn hierover een verklaring afleggen, dat zij hun werknemers stimuleren om aan bij- en omscholing te gaan doen. Dit is vastgelegd in het crisisprogramma NL leert door en geldt vanaf 1 juli a.s. Dit programma stelt werknemers in de gelegenheid om kosteloos ontwikkeladviezen en online scholing te volgen.

Arbeidsrelevante loopbaanstappen naar ander kansrijk werk

Het doel van dit crisisprogramma is dat werknemers in staat worden gesteld om zogenaamde “arbeidsmarktrelevante loopbaanstappen” te kunnen zetten. Dit betekent niet anders dan dat een werknemer door een loopbaanadviseur wordt geholpen bij het vinden van een andere kansrijke baan. Vaak, maar zeker niet altijd, is hier scholing voor nodig. Dit kan bijscholing of omscholing zijn. Deze scholing kan mogelijk kosteloos en online via het programma NL leert door worden geboden.

Ontwikkeladviezen | Het vinden van een andere baan

Ontwikkeladviezen kunnen ook inhouden dat iemand ondersteuning nodig heeft bij het vinden van ander kansrijk werk. Denk aan ondersteuning bij het schrijven van sollicitatiebrieven en bij het opstellen van een cv dat aan alle wensen en eisen voldoet. Ook kunnen sollicitatiegesprekken worden geoefend, kan worden geholpen bij netwerken, netwerkgesprekken of bij de mogelijkheden van LinkedIn en personal branding. Bij ontwikkeladvies wordt er alles aan gedaan om de kansen op de arbeidsmarkt te vergroten zodat de werknemer zo snel mogelijk een andere baan vindt. Bij Staatvandienst heet dat outplacement ofwel begeleiding naar werk. Geen traject is hetzelfde, maar heeft wel hetzelfde doel: je krijgt inzicht in wie je bent, wat je kunt, wat je wilt én we helpen je met het bereiken van je doel.
En niet onverdienstelijk. De afgelopen 13 jaar hebben we bijna 30.000 kandidaten begeleid in hun loopbaan. Wij maken altijd werk van werk!

 

Laatste artikelen

Elk jaar nemen we ons van alles voor. We kennen ze allemaal, de goede voornemens voor het nieuwe Lees verder...

De opkomst van kunstmatige intelligentie (AI) heeft impact op onze samenleving, in het bijzonder op de arbeidsmarkt. In Lees verder...

Staatvandienst, Omzien en Moedigh (SOM) zijn drie zelfstandig opererende bedrijven met een hoofdkantoor in Deventer. Dat is echter Lees verder...

Archief

Januari 2024 1 artikel
December 2023 1 artikel
Oktober 2023 2 artikelen
September 2023 1 artikel
Maart 2023 1 artikel
Februari 2023 1 artikel
Januari 2023 2 artikelen
December 2022 2 artikelen
November 2022 1 artikel
Oktober 2022 1 artikel
Augustus 2022 2 artikelen
Juni 2022 2 artikelen
5 tips voor een beter cv.
Schrijf je nu in en vergroot je kans op de arbeidsmarkt.