Een mooi succesverhaal: Anke en consultant Petra

Tijdens het traject groeide mijn zelfvertrouwen

Deze maand het verhaal van consultant Petra Stemerdink, consultant Regio Achterhoek/Twente. Zij begeleidde Anke, via een re-integratietraject 2e spoor naar een nieuwe baan als betaalde mantelzorger. 

Anke (62 jaar) werkt ruim 40 jaar in de zorg. Ze startte haar loopbaan bij het ziekenhuis in Zevenaar waar zij, na een opleidingstraject, ruim 12,5 als gediplomeerd verpleegkundige heeft gewerkt. Na een onderbreking om voor haar opgroeiende kinderen te zorgen, is zij oproep verpleegkundige geweest en sinds 2009 werkte zij als verzorgende IG bij Sensire.
Eind 2016 kreeg Anke lichamelijke klachten die ervoor zorgden dat ze zich ziek moest melden.

Op zoek naar passend werk
Door haar klachten was Anke niet meer in staat haar eigen functie uit te oefenen. Samen met haar werkgever zocht zij in het 1e ziektejaar naar passend werk binnen de eigen organisatie. Omdat er geen mogelijkheden waren voor ander werk, nam haar werkgever in 2017 contact op met Staatvandienst voor een re-integratietraject 2e spoor. Dit is een traject dat zich richt op wat een werknemer nog wel kan en tot doel heeft passend werk te vinden in de regio waar Anke woont. Consultant Petra Stemerdink is samen met haar aan de slag gegaan.

Baan die past als een jas
Anke haar hart ligt bij de zorg. Op basis van de profielschets van de arbeidsdeskundige en de uitkomsten van een loopbaanonderzoek, kwam  de functie van betaalde mantelzorger naar voren. Mensen helpen, voor ze zorgen en zaken voor ze regelen. Ook administratieve taken.
Via het netwerk van Staatvandienst kwam ze in contact met een zorgorganisatie voor betaalde mantelzorg in het oosten van het land. Anke werkt nu via deze organisatie met veel plezier bij dementerende mensen thuis.

Petra gaf mij weer zelfvertrouwen
“Ik was erg onzeker bij de start van het re-integratietraject. Nooit eerder ben ik ziek geweest en had geen idee wat er op mij afkwam. Door de tijd, aandacht en de coaching in het traject met Petra groeide mijn zelfvertrouwen. Ik ben veel zekerder geworden. En met de begeleiding op het gebied van solliciteren, het voorbereiden van het sollicitatiegesprek, was ik klaar om het eerste sollicitatiegesprek in te gaan. Ik werk nu gemiddeld 16 uur in de week in een baan die goed bij mij past! ”

Laatste artikelen

Elk jaar nemen we ons van alles voor. We kennen ze allemaal, de goede voornemens voor het nieuwe Lees verder...

De opkomst van kunstmatige intelligentie (AI) heeft impact op onze samenleving, in het bijzonder op de arbeidsmarkt. In Lees verder...

Staatvandienst, Omzien en Moedigh (SOM) zijn drie zelfstandig opererende bedrijven met een hoofdkantoor in Deventer. Dat is echter Lees verder...

Archief

Januari 2024 1 artikel
December 2023 1 artikel
Oktober 2023 2 artikelen
September 2023 1 artikel
Maart 2023 1 artikel
Februari 2023 1 artikel
Januari 2023 2 artikelen
December 2022 2 artikelen
November 2022 1 artikel
Oktober 2022 1 artikel
Augustus 2022 2 artikelen
Juni 2022 2 artikelen
5 tips voor een beter cv.
Schrijf je nu in en vergroot je kans op de arbeidsmarkt.